78 70 63 63 Døgnåbent

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Aalborg

Har du brug for hjælp, så ring til os eller tag selv kontakt til en af vores dygtige begravelsesrådgivere (bedemand).

Velkommen til Lavendla, bedemand Aalborg

Lavendla Begravelse Aalborg giver tryghed og overblik i hele begravelsesprocessen. Vores erfarne bedemænd, eller begravelsesrådgivere som vi kalder det, kan arrangere begravelser i Aalborg uanset hvor og hjælpe med alle opgaver i forbindelse med begravelser og bisættelser. Vi står også klar til at besvare de mange spørgsmål der opstår i forbindelse med processen.

Lavendla i Aalborg har øje for at planlægge en fin og personlig afsked. Vi kan hjælpe med alle de opgaver, en bedemand normalt hjælper med- og mere til! Vi lytter og bistår med rådgivning, sparring og praktiske gøremål, så I får sagt det farvel I ønsker helt ned til mindste detalje.

Vi skaber trygge rammer. I får en personlig kontaktperson, så I altid møder et velkendt ansigt, som er godt inde i jeres situation og behov.

Bedemand møde

Om Lavendla Begravelse Aalborg

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Aalborg hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Aalborg?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 11.940 kr, med begravelseshjælp.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 14.135 kr, med begravelseshjælp.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 78 70 63 63 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

 • Afdødes CPR.nr.
 • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Aalborg.

Ring til os på 78 70 63 63 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 78 70 63 63.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

 • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
 • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
 • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 78 70 63 63

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 78 70 63 63

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Begravelse Aalborg

Lavendla Bedemand Aalborg tilbyder flere forskellige løsninger for begravelse i Aalborg Kommune. Der kan være mange forskellige hensyn at tage ved en begravelse. Men hvad enten I ønsker en traditionel begravelse, bisættelse eller en alternativ begravelse, så har vores bedemænd erfaringen til at sikre at alle ønsker bliver hørt.

Kirkelige Begravelser i Aalborg

Vælger I en kirkelig begravelse, vil ceremonien foregå i en af de 67 folkekirker, som Aalborg Kommune råder over. Ceremonien vil blive foretaget af en præst fra den danske folkekirke og følge det evangelisk-lutherske begravelsesritual. Kirkelige begravelser er traditionsrige og tilgængelige for alle medlemmer af den danske folkekirke.

Budolfi Kirke: Kirken blev opført allerede omkring år 1000, men var dengang blot en trækirke. I 1200-tallet blev denne revet ned og genopført i romansk stil, som man kender det fra mange andre danske kirker. I dag er det dog kun i krypten, at man finder rester fra den romanske kirkebygning. I 1300-tallet blev kirken nemlig igen ombygget, denne gang i gotisk stil med gule mursten. Siden da, er der løbende blevet tilføjet elementer til kirken. Blandt andet, blev der i 1700-tallet tilføjet kirkens karakteristiske spir, som i dag er et vartegn for Aalborg. Kirken er viet til den engelske helgen Sankt Botholphus, der er helgen for de rejsende og for landbruget. Kirken ligger 650meter til fods fra Aalborg Banegård, i den ældre del af Aalborg by. Tæt på kirken findes der gode parkeringsfaciliteter – for eksempel ved Sallings parkeringshus, en kort gåtur ned ad Algade fra kirken.

Vor Frue Kirke: Kirken er opført i 1100-tallet, og var en del af et Benediktinerkloster. De gamle rester fra kirkens granitport anses i dag, for et af byens ældste kunstværker. Vor Frue Kirke har igennem hele sin levetid været helliget Maria, hvorfor den før i tiden blot hed ”Mariakirken”. Bygningen, som den fremstår i dag, er fra 1878, da kun gravkapellet og tårnet stammer fra den ældre middelalderkirke. Årsagen til dette var simpel mislighold af den ældre kirkebygning, der til sidst var faldefærdig. Vor Frue Kirke ligger 700meter til fods fra Aalborg Banegård. Kommer man i bil, kan man parkere på Frederikstorv og gå de 280meter til kirken derfra.

Ansgars Kirke: Kirken blev indviet d. 20. januar 1929, efter længere tids planlægning. Hele årsagen til, at man ville bygge en ny kirke var, at Budolfi Kirke ikke længere var stor nok til de mange kirkegængere, som var kommet til siden starten af industrialiseringen. Derefter var der en længere periode, hvor man forsøgte at finde en passende grund til den nye kirke. Man landede på grunden ved Enighedslund. Det blev Hother Paludan, som skulle tegne kirken og gennemføre bygningsprojektet. Man startede i 1925 og blev færdig i 1929. Kirken er bygget efter en græsk kirkemodel, med kapeller i kirkens hjørner. Inden indvielsen besluttede man at vie kirken til Ansgar, som er helgen for Norden. Ansgars Kirke ligger 500meter til fods fra Aalborg Station med gode parkeringsfaciliteter tæt ved.

Borgerlige Begravelser i Aalborg

Ønskes der ikke en kirkelig begravelse kan Lavendla Bedemand Aalborg tilbyde forskellige borgerlige begravelsesløsninger. Vi kan hjælpe med begravelser, der tilgodeser andre religiøse forhold samt ateistiske begravelser. En borgerlig begravelse adskiller sig fra en kirkelig begravelse ved, at ceremonien ikke finder sted i en kirke, men i et kapel eller anden lokation.

Søndre Kirkegårdskapel: Kapellet blev bygget og indviet i 1933. Det er tegnet af K.W. Orland og er udvendigt beklædt med granitkvadre. Kapellet ligger på Søndre Kirkegård, godt 2,7km fra Aalborg Banegård. Kapellet kan benyttes af alle, uagtet deres religiøse tilhørsforhold.

Sygehuskapellet: Kapellet kan benyttes af pårørende til afdøde, der enten er afgået ved døden på hospitalet eller er bragt dertil efterfølgende. Derudover er der ingen krav til eksempelvis religiøs overbevisning eller andet. Da kapellet ligger på Aalborg Universitetshospital, er der gode parkeringsfaciliteter og let adgang med offentlig transport.

Begravelsesplads i Aalborg

I Danmark er det tilladt for alle, uagtet deres religiøse overbevisning, at blive begravet på en af de mange kirkegårde. Dette gælder også i Aalborg, hvor man kan blive begravet på

Almen Kirkegård: Kirkegården er gammel og har eksisteret helt tilbage i middelalderen. Kirkegården har både traditionelle gravsteder for kister og urner, fællesgravsteder for kister og urner, en urnemur, og en anonym plæne for urnebegravelser. Almen Kirkegård ligger på Vesterbro, godt 600meter til fods fra Aalborg Station. Der er gode parkeringsfaciliteter ved kirkegården, hvis man kommer i bil.

Søndre Kirkegård: Kirkegården blev anlagt mellem 1928 og 1930. Der skulle dog gå en del år, inden kirkegården blev indviet. Det var først i 1940, at dét skete, da tyskerne krævede det i forbindelse med krigen. Kirkegården er på den måde også et kulturhistorisk monument for krigens hærgen i Aalborg-området, og der er da også en sektion på kirkegården, som er dedikeret til tyske flygtninge fra krigen. På kirkegården står et af byens kapeller, som kan benyttes til begravelsesceremonier. Søndre Kirkegård ligger i det sydlige Aalborg, godt 2,7km fra Aalborg Banegård til fods. Kommer man i bil, er der gode parkeringsfaciliteter ved kirkegården.