86 31 70 72 Døgnåbent

Ring hele døgnet

 • 86 31 70 72
 • Klamsagervej 32, Aarhus (kun ved bestilt tid, ingen drop in)

Velkommen til Lavendla Begravelse Aarhus

Har du brug for hjælp, så ring til os på 86 31 70 72 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Velkommen til Lavendla, bedemand Aarhus

Lavendla Begravelse Aarhus giver tryghed og overblik i hele begravelsesprocessen. Vores erfarne bedemænd, eller begravelsesrådgivere som vi kalder det, kan arrangere begravelser i Aarhus uanset hvor og hjælpe med alle opgaver i forbindelse med begravelser og bisættelser. Vi står også klar til at besvare de mange spørgsmål der opstår i forbindelse med processen.

Lavendla i Aarhus har øje for at planlægge en fin og personlig afsked. Vi kan hjælpe med alle de opgaver, en bedemand normalt hjælper med- og mere til! Vi lytter og bistår med rådgivning, sparring og praktiske gøremål, så I får sagt det farvel I ønsker helt ned til mindste detalje.

Vi skaber trygge rammer. I får en personlig kontaktperson, så I altid møder et velkendt ansigt, som er godt inde i jeres situation og behov.

Bedemand møde

Om Lavendla Begravelse Aarhus

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Aarhus hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Aarhus?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 11.940 kr, med begravelseshjælp.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 14.135 kr, med begravelseshjælp.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 86 31 70 72 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

 • Afdødes CPR.nr.
 • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Aarhus.

Ring til os på 86 31 70 72 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 86 31 70 72.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

 • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
 • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
 • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 86 31 70 72

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 86 31 70 72

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Begravelse Aarhus

Lavendla Bedemand Aarhus tilbyder flere forskellige løsninger for begravelse i Aarhus Kommune. Der kan være mange forskellige hensyn at tage ved en begravelse. Men hvad enten I ønsker en traditionel begravelse, bisættelse eller en alternativ begravelse, så har vores bedemænd erfaringen til at sikre at alle ønsker bliver hørt.

Kirkelige Begravelser i Aarhus

Vælger I en kirkelig begravelse, vil ceremonien foregå i en af de 63 folkekirker, som Aarhus Kommune råder over. Ceremonien vil blive foretaget af en præst fra den danske folkekirke og følge det evangelisk-lutherske begravelsesritual. Kirkelige begravelser er traditionsrige og tilgængelige for alle medlemmer af den danske folkekirke.

Vor Frue Kirke: Det oprindelige navn Skt. Nicolai Kirke blev givet omkring år 1080, hvor kirken stod færdigt. Dengang var den tænkt som domkirke, der skulle være viet til de søfarendes og børnenes helgen, Sankt Nicolaus. Domkirkestatussen blev dog sløjfet, da Aarhus i 1200-tallet fik Skt. Clemens Kirke, som overtog domkirke-statussen. Herefter skete der store ombygninger af Vor Frue Kirke, der ændrede kirkebygningen fra at være en frådstenskatedral til at være en gotisk kirkebygning. Derudover blev koret udvidet i 1250, kirkeskibet i 1350, sideskibet i 1450 og tårnet i 1500. Reformationen i 1536 ændrede ikke i selve kirkebygningen, men derimod i administrationen af kirken. Munkene, som havde holdt den, blev smidt ud, og kirken blev sognekirke under det mere protestantisk klingende navn ”Vor Frue Kirke”. Kirken ligger 1,1km nord for Aarhus Hovedbanegård til fods.

Aarhus Domkirke: Kirken blev bygget fra 1100-tallet og helt frem til 1300-tallet. Byggeriet tog så lang tid, da det først og fremmest var et kæmpe bygningsprojekt, og dernæst en helt ny metode at bygge kirker på – med røde teglsten. Fra den tidligste kirkebygning er de fire rundbuede kapeller og tværskibenes nordvæg bevaret. Kirken gennemgik en større ombygning fra 1449 til 1500-tallet, hvor det gotiske præg virkelig blev ført igennem hele konstruktionen, så kirken fremstod som et pejlemærke for Aarhus. Oprindeligt var kirken viet til Sankt. Clemens, som var helgen for de søfarende, men efter reformationen opnåede kirken status som domkirke, og kaldes derfor i dag for ”Aarhus Domkirke”. Domkirken ligger 850meter til fods fra Aarhus Hovedbanegård.

Sankt Johannes Kirke: Kirken ligger som nabo til Aarhus Universitet. I modsætning til både Vor Frue og Domkirken, er Sankt Johannes Kirke meget nyere. Den blev bygget fra 1902 til 1905, hvor den blev indviet. Siden kirken blev rejst, er der sket løbende renoveringer og udbygninger på kirken. Derfor er det faktisk kun alterpartiet og døbefonden, som er fra den oprindelige kirkebygning. Sankt Johannes Kirke ligger 2,4km fra Aarhus Hovedbanegård, men har gode forbindelser med centrum af Aarhus via både letbane og busser. Kommer man i bil, kan man tage O1 op til Universitetet, og dreje af ved Trøjborgvej. Der er gode parkeringsfaciliteter ved kirken.

Borgerlige Begravelser i Aarhus

Ønskes der ikke en kirkelig begravelse kan Lavendla Bedemand Aarhus tilbyde forskellige borgerlige begravelsesløsninger. Vi kan hjælpe med begravelser, der tilgodeser andre religiøse forhold samt ateistiske begravelser. En borgerlig begravelse adskiller sig fra en kirkelig begravelse ved, at ceremonien ikke finder sted i en kirke, men i et kapel eller anden lokation.

Vestre Store Kapel: Kapellet på Vestre Kirkegård er åbent for brugere indenfor alle trosretninger. Kapellet har plads til 252 siddende, og har både moderne IT-faciliteter, som kan benyttes under ceremonien og et orgel for mere traditionelle ceremonier. Derudover er der også faciliteter til mennesker med handicap. Kapellet ligger på Viborgvej, cirka 2,3km fra Aarhus Hovedbanegård. Det er let at komme dertil i bil via O1, og der er gode parkeringsfaciliteter.

Nordre Kapel: Kapellet ved nordre Kirkegård er mindre end ved Vestre Kirkegård, og har plads til 160 siddende gæster. Derudover er kapellet åbent for alle, uanset deres religiøse overbevisning. Ligesom ved Vestre Store Kapel, er der både orgel og moderne IT-udstyr, som kan benyttes i forbindelse med ceremonier. Kapellet ligger 2,2km til fods fra Aarhus Hovedbanegård, men med gode forbindelser til offentlig transport. Kommer man i bil, kan man køre via O1 op til Universitetet, og dreje af ved Kirkegårdsvej. Der er gode parkeringsfaciliteter ved Nordre Kirkegård.

Begravelsesplads i Aarhus

I Danmark er det tilladt for alle, uagtet deres religiøse overbevisning, at blive begravet på en af de mange kirkegårde. Dette gælder også i Aarhus, hvor man kan blive begravet på

Vestre Kirkegård: Kirkegården blev indviet i 1927, da pladsen på Nordre Kirkegård begyndte at blive for trang. I starten dækkede Vestre Kirkegård kun 5 ha, men i dag er den udvidet til 16,9 ha. På Kirkegården findes der to kapeller, hvoraf det store kapel allerede er omtalt her på siden. Det lille har plads til cirka 50 siddende gæster, men har et krematorium tilknyttet. Derudover er Vestre Kirkegård et kulturhistorisk mindemærke for de mange faldne under 2. Verdenskrig. Af gravsteder findes der både traditionelle gravsteder for kister og urner, fællesgravsteder for kister og urner og en anonym plæne for urnebegravelser. Kirkegården ligger på Viborgvej, cirka 2,3km fra Aarhus Hovedbanegård.

Nordre Kirkegård: Kirkegården blev anlagt omkring 1870 og blev indviet i 1876. Dengang afløste Nordre Kirkegård den ældre Søndre Kirkegård, som lå på samme lokation, som Aarhus Rådhus gør i dag. Kirkegården er efterfølgende blevet udvidet adskillige gange, og dækker i dag et areal på 14,8 ha. På kirkegården findes der både traditionelle gravsteder for kister og urner, samt fællesgravsteder for kister og urner – med og uden plade. Kirkegården ligger 2,2km fra Aarhus Hovedbanegård i den nordlige del af Aarhus.