Vælger I en kirkelig begravelse, vil ceremonien foregå i en af de 63 folkekirker, som Aarhus Kommune råder over. Ceremonien vil blive foretaget af en præst fra den danske folkekirke og følge det evangelisk-lutherske begravelsesritual. Kirkelige begravelser er traditionsrige og tilgængelige for alle medlemmer af den danske folkekirke.
Vor Frue Kirke: Det oprindelige navn Skt. Nicolai Kirke blev givet omkring år 1080, hvor kirken stod færdigt. Dengang var den tænkt som domkirke, der skulle være viet til de søfarendes og børnenes helgen, Sankt Nicolaus. Domkirkestatussen blev dog sløjfet, da Aarhus i 1200-tallet fik Skt. Clemens Kirke, som overtog domkirke-statussen. Herefter skete der store ombygninger af Vor Frue Kirke, der ændrede kirkebygningen fra at være en frådstenskatedral til at være en gotisk kirkebygning. Derudover blev koret udvidet i 1250, kirkeskibet i 1350, sideskibet i 1450 og tårnet i 1500. Reformationen i 1536 ændrede ikke i selve kirkebygningen, men derimod i administrationen af kirken. Munkene, som havde holdt den, blev smidt ud, og kirken blev sognekirke under det mere protestantisk klingende navn ”Vor Frue Kirke”. Kirken ligger 1,1km nord for Aarhus Hovedbanegård til fods.
Aarhus Domkirke: Kirken blev bygget fra 1100-tallet og helt frem til 1300-tallet. Byggeriet tog så lang tid, da det først og fremmest var et kæmpe bygningsprojekt, og dernæst en helt ny metode at bygge kirker på – med røde teglsten. Fra den tidligste kirkebygning er de fire rundbuede kapeller og tværskibenes nordvæg bevaret. Kirken gennemgik en større ombygning fra 1449 til 1500-tallet, hvor det gotiske præg virkelig blev ført igennem hele konstruktionen, så kirken fremstod som et pejlemærke for Aarhus. Oprindeligt var kirken viet til Sankt. Clemens, som var helgen for de søfarende, men efter reformationen opnåede kirken status som domkirke, og kaldes derfor i dag for ”Aarhus Domkirke”. Domkirken ligger 850meter til fods fra Aarhus Hovedbanegård.
Sankt Johannes Kirke: Kirken ligger som nabo til Aarhus Universitet. I modsætning til både Vor Frue og Domkirken, er Sankt Johannes Kirke meget nyere. Den blev bygget fra 1902 til 1905, hvor den blev indviet. Siden kirken blev rejst, er der sket løbende renoveringer og udbygninger på kirken. Derfor er det faktisk kun alterpartiet og døbefonden, som er fra den oprindelige kirkebygning. Sankt Johannes Kirke ligger 2,4km fra Aarhus Hovedbanegård, men har gode forbindelser med centrum af Aarhus via både letbane og busser. Kommer man i bil, kan man tage O1 op til Universitetet, og dreje af ved Trøjborgvej. Der er gode parkeringsfaciliteter ved kirken.