81 82 75 60 Døgnåbent

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Give

Har du brug for hjælp, så ring til os på 81 82 75 60 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Lavendla Begravelsesforretning Give

Når et menneske dør og begravelsen skal arrangeres, er det ikke blot et spørgsmål om praktiske forhold. Der er også en del jura på området, som der skal tages hensyn til. Boet skal gøres op og den afdøde skal formelt afmeldes alle aftaler, samt meldes død via myndighederne. Dertil kommer selvfølgelig også alle de praktiske ting, såsom valg af begravelsesform, kiste eller urne, lokation for mindehøjtideligheden og gravstedet, samt invitationer til gæster. Det kan være en stressende situation at stå i, hvis man skal håndtere alt dette på egen hånd. Derfor vælger mange i dag at benytte en bedemand.

Hos Lavendla Bedemand Give hjælper vi med både praktiske gøremål, juridiske problemstillinger og personlige spørgsmål. Vores bedemænd har mange års erfaring indenfor bedemandsfaget og kender til alle muligheder og begrænsninger, når det kommer til håndtering af en persons død. Derudover har vi omfattende erfaring med juraen på området og kan assistere, når boet skal opgøres og myndighederne skal kontaktes.

Vi sætter en stor ære i bedemandsfaget og ønsker altid, at vores kunder får netop det farvel, som de ønsker. Derfor sætter vi os grundigt ind i den afdøde persons ønsker, samt de pårørendes ønsker og behov, når vi sammen udvælger begravelsesform og sted. Vi ved desuden, at tiden omkring en begravelse ofte er presset, og derfor tilbyder vi fleksible mødeformer og tidspunkter såsom almindelige fysiske møder, online videomøder og telefonmøder. På den måde håber vi, at vi kan gøre det svære lidt lettere.

Bedemand møde Give

Om Lavendla Begravelse Give

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Give hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Give?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 11.940 kr, med begravelseshjælp.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 14.135 kr, med begravelseshjælp.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 81 82 75 60 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

 • Afdødes CPR.nr.
 • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Give.

Ring til os på 81 82 75 60 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 81 82 75 60.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

 • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
 • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
 • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 81 82 75 60

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 81 82 75 60

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Begravelser Give

Lavendla Bedemand i Give hjælper jer med at arrangere den type begravelse I ønsker – hvad enten det er en kirkelig eller borgerlig begravelse.

Kirkelige Begravelser Give

Kirkelige begravelser er ofte meget traditionsrige, og det som langt de fleste medlemmer af folkekirken vælger.

Give Kirke: Kirken stammer fra 1100-tallet og var bygget som en lille romansk landsbykirke, der lå tæt på den vigtige handelsvej Hærvejen. På baggrund af kirkens lokations, giver det god mening at Give Kirke har gennemgået adskillige udbygninger og renovationer igennem årene. Eksempelvis blev tårnet og våbenhuset tilbygget i middelalderen efter datidens gotiske mode. Dengang var der desuden også en kvindeside og en mandsside i kirken. Kvindesiden var mod nord ved våbenhuset og mandssiden var mod syd. Man valgte dog at tilmure mandssiden efter mange år, da det primært var våbenhuset, der blev benyttet som indgangsparti. Give Kirke ligger 450meter til fods fra Give Station, og er således let at komme til med offentlig transport. Kommer man i bil, skal man køre via Bøgetorvet, hvor der er gode parkeringsmuligheder lige ved kirken.

Vorslunde Kirke: Behovet for arbejdskraft i midten af 1900-tallet bevirkede, at Vorslunde-egnen tiltrak mange mennesker, som senere bosatte sig i området. Derfor var der et ønske om at få bygget en kirke i Vorslunde, som kunne afløse kirken i Give. Allerede i starten af 1900-tallet begyndte man at planlægge kirkebyggeriet, men det blev hurtigt for dyrt, og derfor blev tanken ikke realiseret. Efter 2. Verdenskrig tog man igen hul på idéen om en ny kirke, og denne gang var prisen bedre. Kirken blev indviet d. 11. april 1954. Kirken ligger 8,2km til fods fra Give Station, og det er derfor en fordel at komme i bil. Tager man bilen, skal man blot følge Vorslundevej, hvor der er gode parkeringsmuligheder ved kirken.

Borgerlige Begravelser Give

Såfremt der ikke ønskes en kirkelig begravelse eller bisættelse kan I få arrangeret en borgerlig begravelse. En borgerlig begravelse/bisættelse vil ske fra kapellet ved Give Kirkegård.

Begravelsesplads i Give

I Danmark er det tilladt for alle, uanset deres religiøse tilhørsforhold, at blive begravet på en dansk kirkegård. Det samme er gældende i Give.

Give Kirkegård: Kirkegården ligger i forbindelse med Give Kirke. Man finder traditionelle gravsteder for kister og urner, fællesgravsteder for kister og urner og en anonym fællesplæne for urnegravsteder. Man kommer til kirkegården på samme måde, som man kommer til Give Kirke.

Vorslunde Kirkegård: I forbindelse med Vorslunde Kirke ligger en lille landsbykirkegård. Her finder man traditionelle gravsteder for kister og urner, fællesgravsteder for kister og urner og anonyme urnegravsteder på fællesplæne. Man kommer til Vorslunde Kirkegård på samme vis, som man kommer til Vorslunde Kirke.