Begravelse
Ved en begravelse afsluttes ritualet ved graven på kirkegården, hvor kisten med afdøde nedsænkes i jorden.
fra 13.510,-
Selvom vi i daglig tale omtaler det sidste farvel som en begravelse, findes der faktisk mange forskellige muligheder for hvor, hvordan det sidste farvel kan foregå. Vi giver dig her et overblik over, hvad der er af muligheder.
I Danmark har vi 2 tilladte begravelsesformer. Bisættelse eller begravelse.
Forskellen er, hvordan kisten håndteres efter ceremonien i kirken eller kapellet. Ved en begravelse nedsænkes kisten i jorden på gravpladsen. Ved en bisættelse bæres kisten ud til bedemandens rustvogn, der kører kisten til krematoriet.
Ved en begravelse beder præsten en bøn efter nedsænkelsen af kisten, inden de velkendte ord “Af jord er du kommet, til jord skal du blive, af jorden skal du igen opstå” siges, imens der kastes jord på kisten tre gange. Afslutningsvist bedes Fadervor, præsten lyser velsignelsen og forsamlingen synger en salme.
Ved en bisættelse sker jordpåkastelsen inde i kirken, alt imens præsten siger de samme ord, som han ville gøre ved graven. Efterfølgende synger forsamlingen en salme, inden kisten bæres ud til rustvognen, hvor de pårørende tager afsked med den døde.
Mange vælger at arrangere en mindesammenkomst efter både en begravelse og en bisættelse. Efter en mindesammenkomsten kan man besøge gravstedet, der nu er tildækket og pyntet med blomster.
Asken fra krematoriet udleveres til familien 8-14 dage efter kremering. Her afholdes typisk en mindre ceremoni for nærmeste familie i forbindelse med nedsænkning af urnen.
Kan vi hjælpe dig? Ring til os på 78 70 63 63, eller udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig.
Vælger man en begravelse med jordfæstelse, har man også valgt, at man vil erhverve et gravsted på en kirkegård. Der er forskellige muligheder på de forskellige kirkegårde.
Vælger man kremering er mulighederne større. Her har man de samme muligheder som med kiste, men man kan også vælge en skovkirkegård, en klitkirkegård, et kolumabarium, at få strøet asken på havet eller en begravelse på egen grund.
Sidstnævnte kræver dog en særlig tilladelse fra Kirkeministeriet. Ved det afsluttende ritual skal der ikke være en præst til stede, medmindre de efterladte ønsker det, men graveren skal inddrages på en kirkegård, så nedsænkningen sker korrekt.
Det er også muligt at vælge at blive begravet på særlige afdelinger af kirkegårde, som for eksempel muslimske eller kinesiske gravpladser og i 2013 åbnede Vestre Kirkegård i København sine første gravpladser for ateister, som er helt uden religiøse symboler.
Bisættelse uden ceremoni, fra 8.925 kr. Læs mere her.
Søg begravelseshjælp? Læs mere her.
Ring til os på eller udfyld vores formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.
Henriette Rendbæk Jønsson, Rådgiver