Hjem / Planlæg begravelsen / Hvad koster en begravelse?

Begravelser fås som de fleste andre af livets ceremonielle markeringer i stort set alle prisklasser. Det kommer helt an på de valg, som de pårørende og eventuelt den afdøde har truffet. Vi guider dig her igennem de muligheder, du har til begravelsen, og hvad de koster.

Hvor meget koster en begravelse cirka?

Ifølge Liv&Død koster en begravelse i gennemsnit mellem 20.-25.000 kroner, imens udgiften til bedemanden ligger mellem 12.-15.000 kroner. Dette dækker typisk alle de praktiske ting såsom kiste, gravsten, rustvognskørsel, gravsted, kapel, blomster mm. Prisen på en begravelse kan dog variere meget, og afhænger af de ønsker afdøde og pårørende har.

Som ved alle andre store livsbegivenheder kan man vælge både dyre og billige løsninger. Dernæst er det muligt at lade din bedemand varetage samtlige praktiske gøremål, eller helt at undlade brug af bedemand. Det er på den måde muligt at skræddersy en begravelse, som tilgodeser dine økonomiske behov som pårørende.

Som regel lader man dødsboet betale for udgifterne til begravelsen. En begravelse betragtes som privilegeret, og har forrang foran andre kreditorer. Det betyder, at udgifterne for begravelsen har førsteprioritet når boet skal gøres op, og at der ikke pålægges arveafgift på udgifterne.

Til syvende og sidst afhænger prisen af, hvilke valg du som pårørende træffer, samt hvilke ønsker afdøde måtte have haft. Hos Lavendla tager vi højde for både dine økonomiske prioriteter og dine personlige valg. Vi sørger derfor for, at du får den bedste pris til de behov, som du måtte have.

Kontakt vores support, hvis du har spørgsmål

Eksempler på forskellige typer af begravelser

Begravelse

Ved en begravelse afsluttes ritualet ved graven på kirkegården, hvor kisten med afdøde nedsænkes i jorden. Her er nogle af vores forslag.

fra 8,995DKK
 • Rådgivning og administration
 • Ilægning og iklædning i kiste
 • Ubehandlet kiste
 • Rustvogn til ceremoni, op til 20 km
 • Ansøgning om begravelseshælp

Bisættelse

Ved en bisættelse afsluttes ritualet i kirken eller kapellet, hvor familien bærer kisten ud til rustvognen, som kører til det lokale krematorium.

fra 8,995DKK
 • Rådgivning og administration
 • Ilægning og iklædning i kiste
 • Ubehandlet kiste
 • Urne
 • Rustvogn til krematorium, op til 20 km
 • Ansøgning om begravelseshjælp

Askespredning

Vores begravelsesrådgivere er empatiske og erfarne. Det er naturligt for dem at planlægge forløbet og yde den bedste, lokale rådgivning.

fra 8,995DKK
 • Rådgivning og administration
 • Ilægning og iklædning i kiste
 • Ubehandlet kiste
 • Rustvogn til ceremoni og krematorium, op til 20 km

Begravelse uden ceremoni, fra 6.995 DKK. Læs mere her.

Spørgsmål og svar

Hvem betaler en begravelse?

Det er typisk boet selv, eller arrangøren af begravelsen, der betaler for en begravelse. Er der ikke midler nok i boet, kan der søges om hjælp hos kommunen.

Hvilke ting påvirker prisen på en begravelse?

Der er mange ting som påvirker prisen på en begravelse. Først og fremmest afhænger det af, hvilken type begravelse man ønsker, samt hvilken type ceremoni man ønsker efter selve begravelsen. En enkel begravelse uden nogen efterfølgende ceremoni er billigere end en stort anlagt begravelse. Derudover er der diverse elementer, som kan variere meget i pris, alt efter hvilke ønsker afdøde og pårørende har. Eksempelvis:
–        Leje af rustvogn
–        Valg af kiste eller urne
–        Blomsterarrangementer og andet pynt
–        Mad/vand til efterfølgende ceremoni
–        Dødsannonce
–        Tryk af salmer/sange
–        Korsangere (såfremt afdøde ikke var medlem af Folkekirken)
Læs mere om forskellige typer af begravelser her

Hvad hvis man ikke er medlem af Folkekirken?

Hvis afdøde ikke var medlem af Folkekirken kan man som udgangspunkt ikke blive begravet eller bisat i en kirke og af en præst. I sådanne tilfælde vil begravelsen/bisættelsen typisk ske fra et kapel. Ceremonien kan enten udføres i kapellet eller i et valgfrit sted. Der er ingen regler om, hvorfra en begravelse/bisættelse skal foregå, og det er derfor op til arrangøren af begravelsen/bisættelsen at finde og eventuelt leje plads til ceremonien. Ønsker man ikke at holde en ceremoni, er dette også en mulighed. Selvom afdøde ikke var medlem af Folkekirken, har alle ret til at blive begravet på danske kirkegårde.

Hvad koster en kremering?

Prisen for en kremering varierer fra sted til sted. Typisk vil den ligge mellem 2.000-3.000 kroner.
Læs mere om kremering her

Hvem booker kirke, kapel eller andre lokationer for begravelsen?

De pårørende har selv mulighed for at booke de relevante lokaler til begravelsen. Typisk vil det dog være en opgave, som bedemanden varetager.

Hvis ansvar er det at informere om, hvornår begravelsen finder sted?

Det er som regel arrangøren af begravelsen, der melder om tid og sted for begravelsen. Det er altså ikke bedemændene der gør dette. På Lavendlas mindesider kan du dele sådanne vigtige oplysninger og tage imod tilmeldinger til mindehøjtideligheder mm.

Hvem betaler en begravelse, hvis der ikke er penge nok?

Hvis der ikke er nok midler i boet til at betale for begravelsen, er det typisk personen, som arrangerer begravelsen, der skal betale udgifterne. Hvis hverken boet eller arrangøren er i stand til at betale for begravelsen, kan der søges om begravelseshjælp hos kommunen. Dette kræver dog at afdøde havde en dansk sygesikring.
Læs mere om begravelseshjælp her

Hvor lang tid går der mellem dødsfald og begravelse?

Begravelse eller bisættelse skal typisk ske indenfor 8 dage efter dødsfaldet, medmindre dødsfaldet er omfattet af særlige omstændigheder.

Begravelse igennem Lavendla

Hos Lavendla har vi et format der gør op med forrige tiders begravelsesvæsen – et begravelsesvæsen der ofte er blevet anklaget for at tage overpriser for deres tjenester. Vi tror ikke på at dyre kontorlokaler og udstyr er til gavn for vores kunder, og derfor har vi en langt mere simpel tilgang til bedemandsfaget.

Vi prioriterer derimod vores kundeservice og online værktøjer. Vi har ikke brug for dyre lokaler eller dyrt udstyr til at yde den bedste service for vores kunder. Når vi skærer ned på disse omkostninger, betyder det en lavere pris for vores kunder.

Baseret på vores Trustpilot anmeldelser virker vores model. Du er velkommen til selv at gå ind og læse dem på Trustpilot:

lavendla begravning

GENNEMSE VORES KATALOG

Se vores Produktkatalog

Læs mere om vores produkter og tjenester i vores produktkatalog.

Se produktkatalog

Her er vi

Find din nærmeste rådgiver

Bevar mindet om dine afdøde på mindesiden

Mindesiden er ikke kun et smukt samlingssted for den nærmeste familie. Det er et sted, hvor alle pårørende vil kunne udtrykke deres følelser for afdøde og dele minder sammen.

· Din rådgiver hos Lavendla hjælper dig med at oprette mindesiden
· Vælg om du vil vise mindesiden offentligt på Lavendla.dk eller holde den privat
· Vælg den mindefond, du vil gøre opmærksom på, på mindesiden
· Vælg om du vil vise dødsannonce og program for begravelsen
· Via mindesiden kan pårørende bestille blomster til begravelsen/bisættelsen

Se vores mindesider her


Populære artikler omkring begravelse

Lavendla Begravningsbyra

Huskeliste ved dødsfald

Ved et dødsfald er der mange ting at holde styr på. Det kan være uoverskueligt, når man som pårørende står i en stressende situation. Derfor har vi samlet syv kernepunkter i prioriteret rækkefølge, som du skal være opmærksom på ved et dødsfald. Læs mere her.

lavendla begravning

Planlægning af begravelsen

Hvad skal man gøre i tilfælde af dødsfald? Hvordan kan bedemand hjælpe, og hvad er forskellen på en begravelse og en bisættelse? Læs mere her.

Hvordan kan en bedemand hjælpe?

Når en af jeres kære går bort, kan selv de mindste ting virke uoverskuelige. Derfor er det vigtigt at finde en dygtig bedemand, som har erfaring i at hjælpe og støtte pårørende, når I skal sige det sidste farvel. Læs mere her.

Vi kan hjælpe dig

Ring til os på 78 70 63 63 eller udfyld vores formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt. Den første samtale hos os er gratis.

Lena Palmqvist er en af vores dygtige rådgivere, som du kan komme i kontakt med.