Hjem / Terapi / Psykolog online

Hos Lavendla kan du være i terapiforløb online med både terapeuter og psykologer. Du kan også booke din første terapisession online og starte dit terapiforløb hjemmefra, eller hvor det passer dig bedst.

Vi gør det svære lettere

Mange af os har allerede vænnet os til at bruge internettet aktivt, alt fra indkøb af mad og tøj, til økonomi og bank. Hos Lavendla har du også mulighed for at få terapi online.

Hvad vil det sige at møde en psykolog online?

Vores online terapi foregår via vores platform for video, og det er sådan I mødes. Under en videosession kan du og psykologen/terapeuten se og høre hinanden i realtid, på jeres skærm, som hvis I sad overfor hinanden. Det gør det det muligt at kommunikationen næsten kan foregå som ved en traditionel ansigt-til-ansigt session ved et fysisk møde.

Er online lige så godt som fysisk møde?

Det er måske svært at forestille sig, at terapi kan være lige så effektivt online som det fysiske møde ansigt til ansigt. Men undersøgelser viser, at resultaterne er ligeså gode, og du kan få præcis det samme ud af det. Det er dog ikke ensbetydende med, at det absolut vil fungere for dig.

Før du beslutter dig for at tage dette vigtige skridt, kan du booke en af ​​vores terapeuter eller psykologer til en indledende 20-minutters session og se, hvordan det føles for dig.

Vores mål er at gøre det svære lettere for mennesker, som har brug for hjælp og opbakning.

Henriette Rendbæk Jønsson, leder og grundlægger

Mød vores terapeuter

Tilgængelighed og fleksibilitet

En af de mest åbenlyse fordele ved at have en terapeut eller psykolog online er tilgængelighed. Efter et par klik kan du hurtigt være i en privat samtale med en kvalificeret psykolog online. Det er især yderst brugbart og praktisk for dem, der bor i områder geografisk, hvor adgangen til psykologer og terapeuter kan være begrænset. Det kan også spare dig tid i hverdagen.

Anonymitet og tryghed

For nogen mennesker fungerer det fint og optimalt at tale sammen online. Online-samtalerne tillader en vis distance, som for nogen gør det nemmere at åbne op og tale om følsomme emner. Det kan også føles meget mere trygt at sidde i sit eget hjem.


Book et møde med os

Aftal et uforpligtende møde hos os, hjemme hos jer eller pr. telefon.


Hvilke problemer kan jeg få hjælp til online?

Med en psykolog online kan du få hjælp til en bred vifte af psykiske udfordringer som stress, angst, depression, livskriser, relationelle problemer og personlig udvikling:

 • Følelsesmæssige udfordringer: Hvis du kæmper med følelser som tristhed, angst eller stress.
 • Livsomvæltninger: Store ændringer i livet kan kræve professionel støtte.
 • Relationelle problemer: Online-terapi kan også hjælpe med forholdsproblemer eller familiemæssige udfordringer.

Der kan være begrænsninger i forhold til alvorligere problematikker og psykiatriske lidelser eller akutte kriser, hvor ansigt-til-ansigt terapi er påkrævet. Her vil der også kræves mere intensiv behandling.

Hvis du, eller en du kender, har akutte symptomer eller er i en nødsituation, skal du ringe 112 eller søge akut lægehjælp med det samme.

Fordele ved psykolog online

 • Ingen transport: Du sparer tid og penge ved ikke at skulle transportere dig til et fysiske møde.
 • Flere valgmuligheder: Onlineterapi åbner muligheden for at vælge bredere mellem Lavendlas psykologer og terapeuter, da der ikke er begrænsning i geografi. Med psykolog online kan du vælge én, der måske bor langt fra dig, men har lige præcis den uddannelse, speciale og kvalifikationer, som tiltaler dig, eller som du har brug for.
 • Tilgængelighed: Uanset hvor du befinder dig, kan du få adgang til psykologisk hjælp. Dette er særligt nyttigt for folk i afsides områder eller for dem med begrænset mobilitet.
 • Fleksibilitet: Med mulighed for psykolog online 24/7, kan du planlægge sessioner, der passer til din tidsplan.
 • Anonymitet: Nogle finder det mere trygt og komfortabelt at tale om personlige emner i et online-format og ikke mindst hjemmefra i kendte rammer.

Vi hjælper dig der, hvor du er

At søge hjælp og støtte kan være et vigtigt skridt henimod et bedre psykisk og mentalt helbred. Hos Lavendla gør vi det svære lettere. Vores team af kvalificerede psykologer og terapeuter kan hjælpe dig. Vi har ingen ventetid. Men vi gør opmærksom på, at vores psykologer og terapeuter ikke tager imod henvisning fra lægen.

Hvis du eller en, du kender, har akutte symptomer eller er i en nødsituation, skal du ringe 112 eller søge akut lægehjælp med det samme.

Mød os fysisk eller digital

Vores terapeuter arbejder både digitalt og lokalt. De er også fleksible tidsmæssigt og kan tilpasse sig dine behov.

Vælg en terapeut her på siden

Vælg en terapeut direkte på hjemmesiden, som du synes passer til dig, ud fra baggrund, anmeldelser eller sprog. Ellers beskriv dit behov, så hjælper vi dig.

Få værktøjer

Alle mennesker er forskellige. Vi møder hvert enkelt, hvor de er. Vores terapeuter vil give dig personlige værktøjer, som passer til lige præcis din situation.


Hvordan fungerer det?

Du kan tilmelde dig og booke sessioner gennem her på vores hjemmeside, og platformen er vores, så du kan føle dig tryg og sikker på forbindelsen. Det er enkelt og brugervenligt, og vi hjælper dig med instrukser for, hvordan du gør teknisk.

Vælg den rette psykolog online

Når du skal vælge en psykolog online, er det vigtigt at finde og vælge den rigtige psykolog eller terapeut, der passer til dig og dine behov. Udover at du kan booke en indledende 20-minutters for-samtale, så se vores liste igennem over psykologer og terapeuter, under hver enkelt profil kan du læse om dem og deres baggrund, uddannelse, kurser, specialer.

 • Kvalifikationer: Sørg for at psykologen er kvalificeret.
 • Specialisering: Overvej om deres specialområde passer til dine behov.
 • Anmeldelser: Læs anmeldelser fra andre brugere for at få et indtryk af psykologens tilgang.

Sådan starter du

 • Identificer dine behov: Er du interesseret i terapi, rådgivning eller personlig udvikling. Hvilke problemstillinger og behov kommer du med?
 • Undersøg: Kig listen igennem over vores psykologers og terapeuters profiler.
 • Book en session: Når du har fundet en passende psykolog, så book en indledende session.

14 ofte stillede spørgsmål og svar om at anvende en psykolog online

Hvad er en psykolog online, og hvordan fungerer det?

En psykolog online tilbyder psykologisk rådgivning og terapi gennem digitale platforme som videoopkald, chat eller email. Du kan kommunikere med din psykolog fra dit eget hjem eller et andet privat sted, hvilket giver en følelse af komfort og fleksibilitet. Dette format er ideelt for dem, der søger bekvemmelighed eller anonymitet i terapien. Hos Lavendla har vi vores egen platform for video-terapi, og du kan føle dig helt tryg og sikker på forbindelsen.

Hvilke typer problemer kan en online psykolog hjælpe med?

En online psykolog kan hjælpe med en række psykiske udfordringer som stress, angst, depression, parforholdsvanskeligheder og personlig udvikling. Det er egnet til dem, der gennem samtale ønsker at få løst psykiske problemstillinger, at forbedre deres livskvalitet eller evnen til at håndtere dagligdagens udfordringer.

Er terapi med en psykolog online lige så effektivt som traditionel terapi?

Ja, forskning viser, at online terapi kan være lige så effektivt som traditionel ansigt-til-ansigt-terapi, hvor I mødes fysisk. Det gælder for mange psykiske lidelser. Det er vigtigt at finde en kvalificeret og erfaren psykolog, der passer til dine individuelle behov.

Hvordan vælger jeg den rette online psykolog?

Vælg en psykolog baseret på deres kvalifikationer, erfaring, uddannelse, kurser og specialiseringer. Vores team af psykologer og terapeuter har alle detaljerede profiler her på hjemmesiden, hvor du kan læse om deres baggrund. Læs også deres anmeldelser og overvej om psykologens tilgang og stil passer til dig. Du kan altid booke en indledende for-samtale på 20 minutter for at undersøge og sikre dig, at psykologen er den rette for dig.

Er online terapi sikkert og fortroligt?

Lavendlas psykologer har tavshedspligt og følger strenge etiske retningslinjer i forhold til alt, hvad du fortæller dem, både når samtalerne foregår online og fysisk. Derudover foregår videosamtalerne på en sikker platform, der beskytter dit privatliv og fortrolige oplysninger. dvs. dine personlige oplysninger er altid beskyttet og krypteret.

Kan jeg bruge online psykolog, hvis jeg har akutte psykiske problemer?

Hvis du oplever akutte psykiske problemer, akut krise eller nødsituation, skal du ringe 112 eller søge akut lægehjælp med det samme.
Online psykologer er bedst egnet til ikke-akutte samtaler og kort- eller langsigtede terapeutiske forløb.

Hvordan foregår en typisk session med en psykolog online?

En typisk session med en psykolog online varer ofte 45 minutter, ligesom de fysiske møder gør. Samtalen foregår via videoopkald, hvor du og psykologen kan se og tale med hinanden. Emnerne kan være helt de samme som ved fysiske ansigt-til-ansigt sessioner.

Kan jeg få online psykologisk hjælp, hvis jeg er ung?

Ja, mange online psykologer tilbyder terapi specifikt rettet mod unge. Sessioner tilbyder et trygt, fortroligt rum til at tale om personlige problemer i. Tjek vores liste over psykologer og terapeuter her på hjemmesiden og find én, som passer til dine behov og problemstillinger. Måske du ønsker én med særlig kompetence indenfor unge og som kender de unikke udfordringer, som unge står overfor.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ikke oplever en god kemi med min online psykolog?

Det er vigtigt at føle sig tryg og forstået af sin psykolog. Hvis du ikke føler I har en god kemi og kontakt, er det helt i orden at søge en anden psykolog. Fortæl det åbent til psykologen, at du ønsker at skifte. Det er helt naturligt, at det kan vise sig, at kemien ikke er som ønsket eller forventet. Vores panel af psykologer og terpeuter gør det let at skifte, så du kan finde det rette match.

Hvordan kan online terapi være godt for dem med en travl hverdag?

Online terapi er ideelt for mennesker med et travlt skema, da det er fleksibilitet, og du kan passe det ind i din planlægning. Du kan sidde hjemme eller på kontoret. Med en psykolog online, kan du booke tidspunkter, der passer ind i din hverdag, uanset hvor travlt du har det.

Er psykolog online dækket af sundhedsforsikring?

Det afhænger af dig og dine forsikringer og aftaler. Nogle sundhedsforsikringer dækker online terapi, mens andre ikke gør. Det er vigtigt at tjekke med din forsikringsselskab, hvad de sækker. Det kan også være du har en forsikring via din arbejdsplads.

Hvordan kan jeg sikre, at min online terapi-session foregår privat?

For at sikre dit privatliv under sessionerne med din psykolog, så find et roligt, uforstyrret sted at sidde. Brug en sikker internetforbindelser og overvej brug af hovedtelefoner. Videoplatformen hos Lavendla, hvor samtalerne foregår, er krypteret, sikker og fortrolig. Og psykologerne følger og er underlagt strenge etiske retningslinjer og har tavshedspligt.

Hvad koster terapi hos en terapeut?

Hos Lavendla er det psykoterapeuterne og psykologerne, der selv sætter prisen. En terapigang ved individuel terapi hos Lavendlas terapeuter/psykologer varer normalt 45 minutter og koster mellem 800-1300 kr. Hvor lang tid dit forløb skal vare, det afgør du sammen med terapeuten/psykologen. Det første møde handler om at lære hinanden at kende og definere hvilke udfordringer du har.

Kan jeg få terapi på mit eget sprog med en online psykolog?

Det kan du muligvis. Flere af vores psykologer og terapeuter taler flere sprog. Undersøg under hver enkelt profil, og de tilbyder hjælp på netop dit modersmål.

Hvordan foregår et terapiforløb?

Ønsker du at møde din psykolog online, så vil du indgå i et forløb, præcis på samme måde som hvis I mødtes fysisk. Hver terapisession er unik og tilpasset den enkeltes behov, men vil typisk indeholde disse tre grundelementer:

1. Opbygning af relation til psykolog

I begyndelsen af online-terapien er der fokus på at opbygge en tillidsfuldt og fortrolig relation mellem dig og psykologen. Det er vigtigt, at du har tillid til den psykolog eller terapeut, du har valgt, så du trygt kan dele dine bekymringer, mål og forventninger til terapien. Din psykolog vil lytte aktivt og stille spørgsmål for at forstå dig og din situation bedre.

2. Identifikation og bearbejdning af udfordringer

Gennem jeres samtaler vil din psykolog hjælpe dig med at identificere centrale udfordringer, følelser og adfærdsmønstre. Du vil komme til at udforske, hvordan det påvirker dit liv, og sammen vil I udvikle strategier til at håndtere og overvinde dem. Det kan ske via terapeutiske teknikker, øvelser eller hjemmeopgaver, som du kan arbejde med mellem sessionerne.

3. Fremskridt og selvudvikling

Over tid vil du opleve personlig vækst og ændringer i dit syn på de udfordringer, du står over for. Terapien vil understøtte dig i at udvikle nye færdigheder, bedre coping-mekanismer, dvs. hvordan du håndtere dine problemer, og et stærkere selvværd. Du vil også lære at sætte realistiske mål for fremtiden og arbejde proaktivt mod dem. Denne proces er ofte transformerende og giver dig en dybere forståelse af dig selv og dine relation til andre.

Kontakt os

Få hjælp og støtte af Lavendlas dygtige terapeuter og psykologer. En terapisession varer typisk 45 – 55 minutter pr. gang. Du kan også starte med at bestille en samtale på 20 minutter. Inden et forløb starter op, kan en 20 minutters samtale være en god start for at få en fornemmelse af, hvordan det er at møde en professionel terapeut eller psykolog, og om kemien mellem jer er god.

Vi gør det svære lettere

At søge hjælp hos os kan være et vigtigt skridt i retning af lindring og en forbedret livskvalitet. Ved at søge professionel hjælp får du både støtte og behandling, der lindrer og virker.

Hvis du, eller en du kender, har akutte symptomer eller er i en nødsituation, skal du ringe 112 eller søge akut lægehjælp med det samme.

Vores anmeldelser

Masser af omsorg og empati. Forstod mine behov og ønsker. God støtte og hjælp. Stor anbefaling.

Margrethe

Christina Stjärnqvist

Skrevet af Christina Stjärnqvist

Christina Stjärnqvist er journalist og cand.comm med speciale i social- og sundhedskommunikation. Har skrevet for foreninger, organisationer og mediehuse indenfor området i over 20 år.