Hjem / Aniita Fasterholt
Bild på Aniita Fasterholt

Aniita Fasterholt

Eksamineret Psykoterapeut, Mindfulness Instruktør

Tager møder på dansk

Pris 45 min 900kr, 60 min 1 200kr og 90 min 1 500kr

Aftal møde og rådgivning med mig

Baggrund

At hjælpe mennesker i alle livets overgange er min største passion, og jeg har været så privilegeret at arbejde med mennesker i mange forskellige typer af overgange gennem hele mit arbejdsliv. Jeg har primært været beskæftiget indenfor voksenundervisning, rådgivning, vejledning og coaching samt projektudvikling og projektledelse, og siden 2014 har jeg været selvstændig med egen psykoterapeutisk praksis, og har klinik i Hvidovre. 

Jeg er eksamineret psykoterapeut og mit faglige afsæt er Emotions Fokuseret Terapi (EFT). Som EFT-terapeut anser jeg vores emotioner/følelser, for at være vores indre navigationssystem – kompasset der fortæller os, hvad der er rigtigt og vigtigt ”her og nu”, hvad vi har behov for, og hvordan vi har brug for at handle i overensstemmelse med situationen og os selv. Så hvad enten dit tema omhandler personlig udvikling, negative mønstre eller en livskrise, vil du i terapien få mulighed for at arbejde dig hen imod en mere meningsfuld, afbalanceret og autentisk måde at være i verden på for dig. 

Du vil lære at arbejde med opmærksomhed på dine kropslige fornemmelser, dine følelser og dine måder at udtrykke dem på. Og du vil lære at mærke, acceptere og regulere følelserne, så du selvkærligt kan handle hensigtsmæssigt og i overensstemmelse med dig selv. Dette vil ofte fører til en oplevelse af personlig transformation, større meningsfuldhed og balance, samt en følelse af at stå stærkt i dig selv.

Motivering

Jeg motiveres af det processuelle arbejde i et terapiforløb, og for mig er dét det mest meningsfulde der findes. At bruge mørket  – hvad enten det skyldes stor sorg, sygdom eller en livskrise – som afsæt for personlig læring, udvikling, transformation og vækst er den smukkeste proces i min verden. 

Jeg arbejder altid oplevelsesorienteret og fænomenologisk i respekt for den enkelte og de problemstillinger og udfordringer der fylder i nuet. Jeg har vældig god erfaring med at inddrage kroppen som det pålidelige vidne den er i det terapeutiske arbejde, og jeg oplever ofte, hvordan eksempelvis tankemylder og stress kan forløses over tid, når krop og hoved hjælpes til at spille sammen. Da jeg også er uddannet Mindfulness Instruktør kombinerer jeg derfor ofte den emotionsfokuserede terapeutiske tilgang med relevante mindfulness øvelser og metoder. 

Mit fokus er på accepten, det selvkærlige og transformerende, og min stil er imødekommende, tillidsvækkende og omsorgsfuld, ledsaget af en god portion humor.

Mit bedste råd

”Du kan ikke forlade et sted før du er ankommet ”

Visdommen i denne enkle sætning  har fulgt mig siden jeg startede på min uddannelse til psykoterapeut tilbage i 2011. I al sin enkelthed handler den om, at vi ikke skal gå uden om det smertefulde i vores liv, men derimod gå igennem det; mærke, regulere, reflektere og derfra tage et nyt afsæt i livet. Bevægelse frem for stagnation.

At arbejde med følelserne som vores pålidelige og trofaste navigationssystem, er for mig dybt inspirerende og meningsfuldt. Jeg har på egen krop oplevet den store udvikling og transformation det er, at blive bevidst om og få forståelse for, hvordan fænomener, livssituationer og kriser kan sætte sig som uhensigtsmæssige mønstre der, mere eller mindre bevidst, gentager sig endeløst.

At opleve den store glæde og lettelse det er, når livet og relationerne, med alle sine udfordringer og til tider uforståelige veje, kan blive konstruktivt tilgængeligt når jeg forholder mig tilstedeværende og accepterende overfor mine egne følelser. At lade følelserne være dét de er og agere ærligt i overensstemmelse med dem, har for mig personligt været den største bevægelse og transformation i mit liv.

Det vil derfor være mit bedste råd til dig, der overvejer om terapi er noget for dig, at finde modet til at gå vejen og arbejde dig igennem det smertefulde i dit liv, og at gøre det sammen med en erfaren terapeut der selv har gået vejen og mærket på egen krop hvad det vil sige. 

Anden uddannelse

Eksamineret Psykoterapeut

Mindfulness Instruktør

Book et møde

Udfyld dine oplysninger, vælg en tid (valgfrit) og fortsæt til betaling.