Hjem / Terapi / Samtaleterapi

Ind imellem kan det være svært at forstå og håndtere de udfordringer, vi møder i livet. Vores terapeuter og psykologer vejleder og støtter dig. Du får nye værktøjer til at finde balance i hverdagen.

Hvad er samtaleterapi?

Samtaleterapi, også kendt som psykoterapi, er en metode til at behandle mentale og følelsesmæssige vanskeligheder gennem samtale. Det er en proces, hvor terapeuten lytter og stiller spørgsmål, der leder dig til dybere selvindsigt og forståelse af dine problemer.

I samtaleterapi møder du terapeuten/psykologen, og målet er, at I sammen bringer dit liv i balance igen. I terapirummet kan du gennemgå og bearbejde de følelser og tanker eller andre forhold, der kan være problematiske i dit liv. Emner og problemstillinger, der skal bearbejdes, kan være tab, bekymring, angst, stress, sorg, udmattelse eller traumer af forskellig art.

Har jeg brug for samtaleterapi?

Der er ingen emner eller problemstillinger, der ikke kan bringes op i samtaleterapi. Det kan være tanker eller problematikker, der fylder meget hos dig og invaliderer dit daglige liv. Her kan det være hensigtsmæssigt for dig at søge hjælp. Det kan også være mindre problemstillinger, som fylder eller blot et behov for at udvikle dig som person. Det er op til dig selv at bestemme, hvad du har brug for at tale om og få støtte til. Samtaleterapeutens opgave er at lytte og stille spørgsmål til de tanker og følelser, som du har.

I Lavendla vil vi gerne gøre det svære lettere og vejen til terapi kortere

Signe Klitgaard, ansvarlig for faglighed, uddannelse og kvalitet

Mød vores terapeuter

Hvad kan samtaleterapi hjælpe mig med?

Samtaleterapi kan hjælpe dig ved en række problemer og udfordringer. Terapien har til formål, at du taler om de udfordringer og problemer, som du oplever i dit liv.

Det kan blandt andet være:


Book et møde med os

Aftal et uforpligtende møde hos os, hjemme hos jer eller pr. telefon.


Hvordan fungerer samtaleterapi?

Gennem samtaleterapi får du en øget forståelse for dig selv og dine følelser, tanker og adfærd. Og du får de redskaber, som der er brug for til at håndtere problemer på egen hånd. At tale om sine problemer med en samtalepartner, som ikke er en tæt relation, kan have en stor positiv effekt. Målet er, at du får selvindsigt og føler en bedring, og at du har udviklet dig henimod at kende og forstå dig selv og kan tackle dine problemstillinger.

Fordele ved samtaleterapi

  • Bearbejdning af følelser: Lær at forstå og udtrykke dine følelser på sunde måder.
  • Bedre selvindsigt: Få en dybere forståelse af dig selv og dine handlingsmønstre.
  • Stresshåndtering: Udvikl strategier til at håndtere stress og pres fra omgivelserne eller indeni dig selv.

Vi hjælper dig der, hvor du er

At søge hjælp og støtte kan være et vigtigt skridt henimod et bedre psykisk og mentalt helbred. Hos Lavendla gør vi det svære lettere. Vores team af kvalificerede psykologer og terapeuter kan hjælpe dig. Vi har ingen ventetid. Men vi gør opmærksom på, at vores psykologer og terapeuter ikke tager imod henvisning fra lægen.

Hvis du eller en, du kender, har akutte symptomer eller er i en nødsituation, skal du ringe 112 eller søge akut lægehjælp med det samme.

Mød os fysisk eller digital

Vores terapeuter arbejder både digitalt og lokalt. De er også fleksible tidsmæssigt og kan tilpasse sig dine behov.

Vælg en terapeut her på siden

Vælg en terapeut direkte på hjemmesiden, som du synes passer til dig, ud fra baggrund, anmeldelser eller sprog. Ellers beskriv dit behov, så hjælper vi dig.

Få værktøjer

Alle mennesker er forskellige. Vi møder hvert enkelt, hvor de er. Vores terapeuter vil give dig personlige værktøjer, som passer til lige præcis din situation.


Samtaleterapi online

Hos Lavendla tilbyder alle psykologer og terapeuter samtaleterapi online, som foregår på sikker platform over internettet. Undersøgelser har vist, at det sagtens kan være lige så effektivt at få samtaleterapi online, som når det foregår fysisk ansigt til ansigt. Nogle foretrækker terapi online, fordi de føler sig mere beskyttet bag en skærm, og det gør det nemmere for dem at åbne op om tanker og følelser. Men det er meget individuelt, hvad der fungerer bedst for den enkelte. Tal med din psykolog eller terapeut om det.

Terapeuter og psykologer med erfaring

I Lavendla tilbyder vi samtaleterapi hos vores professionelle, kompetente terapeuter og psykologer. Læs mere her på siden eller kontakt en af ​​vores terapeuter/psykologer direkte og undersøg, hvordan vi kan hjælpe dig i netop din situation.


14 ofte stillede spørgsmål og svar om samtaleterapi

Hvad er samtaleterapi?

Samtaleterapi er en form for psykoterapi, hvor klienten taler med en professionel terapeut for at udforske og forstå deres følelser, tanker og adfærd. Målet med samtaleterapi er at fremme selvindsigt, forandring og få det bedre.

Hvor meget koster det at gå i samtaleterapi?

Hos Lavendla er det psykoterapeuterne og psykologerne, der selv sætter prisen. En terapigang ved individuel terapi hos Lavendlas terapeuter/psykologer varer normalt 45 minutter og koster mellem 800-1300 kr.

Hvilke typer problemer kan samtaleterapi hjælpe med?

Samtaleterapi kan være gavnligt ved en række problemer og udfordringer, blandt andet angst, depression, angst, parholdsproblemer, selvværdsproblemer, traumer, sorg og stresshåndtering. Terapi har til formål at åbne op og tale om de udfordringer og problemer, du oplever i sit liv.

Hvor lang tid tager et typisk forløb i samtaleterapi?

Længden af ​​et samtaleterapiforløb varierer. Nogle klienter kan opleve forbedring efter et par terapigange, mens andre foretrækker eller har behov for længere forløb, der kan strække sig over halve eller hele år.

Hvordan foregår en samtale i terapi?

I samtaleterapi får du mulighed for at tale åbent om dine tanker, følelser og oplevelser. Terapeuten vil lytte aktivt, stille spørgsmål og komme med sine refleksioner for at hjælpe dig med at forstå dig selv bedre. Terapeuten skaber et trygt og fortroligt rum, hvor du kan udforske dine følelser.

Kan samtaleterapi hjælpe mig med stress og dårligt humør?

Ja, samtaleterapi kan bestemt hjælpe dig med at håndtere stress og følelsen af nedtrykhed. Samtaleterapi kan være hjælpsomt for alle, både når udfordringerne føles små og store.

Kan samtaleterapi hjælpe mig med depression?

Ja, samtaleterapi kan være en effektiv behandlingsmetode mod depression. Der er forskellige former for metoder, som bliver brugt i samtaleterapi, når det drejer sig om depression. Hvilken metode, der er mest passende, kan variere afhængigt af dine problemstillinger og behov.

Hvad er kognitiv samtaleterapi?

Kognitiv terapi fokuserer på at identificere og ændre negative tankemønstre og adfærd. Terapeuten arbejder med klienten henimod at udvikle mere positive og realistiske tankemønstre. Andre terapiretninger kan også blive taget i brug.

Er det almindeligt at føle sig udmattet efter samtaleterapi?

Ja, det er almindeligt at føle sig følelsesladet eller træt efter en terapisession. At udforske følsomme emner kan være intenst og hårdt. Det er vigtigt at give sig selv tid til at bearbejde disse følelser bagefter. Det er ikke usædvanligt at have brug for hvile efter en terapigang.

Hvad gør jeg, hvis jeg er utilfreds med samtaleterapien?

Føler du, at terapien ikke passer til dig, eller har du ikke et godt forhold til din terapeut, er det vigtigt at være åben omkring det. Kvaliteten af relationen mellem dig og terapeuten er særdeles vigtig, for at du kan føle dig tryg og oplever et positivt udbytte af terapiforløbet. Du har ret til at søge en anden terapeut, og Lavendla hjælper dig med forslag.  

Kan jeg tage min partner eller andre med til samtaleterapi?

Ja, hvis du ønsker at involvere din partner eller f.eks. et familiemedlem i terapi, er det muligt. Giv os venligst besked på forhånd hos Lavendla, om I kommer alene eller som par, så vi kan sikre, at vores terapeut eller psykolog har den erfaring og de kompetencer, I har brug for. Se også muligheden for parterapi

Hvor lang tid tager det, før jeg får det bedre?

Det kan variere meget hvor lang tid den enkelte har brug for og før der opleves en forandring.  Det afhænger helt af de individuelle omstændigheder og graden af problemstilling. Nogle mennesker oplever hurtige fremskridt, mens andre har brug for mere tid. Terapeuten vil arbejde sammen med dig for at nå dine mål i dit eget tempo.

Hvordan ved jeg, om samtaleterapi er det rigtige for mig?

Hvis du oplever, at dit liv er begrænset af psykiske eller følelsesmæssige vanskeligheder, eller hvis du blot ønsker at forstå dig selv bedre er det værd at overveje. En indledende konsultation med en terapeut kan hjælpe dig med at beslutte, om samtaleterapi er den rigtige vej for dig.

Er samtaleterapi for par godt?

Ja, det kan være med til at forbedre og løse udfordringer i et parforhold. Gennem samtaleterapien kan I bl.a. blive bedre til at kommunikere og forstå hinanden, løse konflikter og bryde dårlige mønstre. 


Kontakt os

Få hjælp og støtte af Lavendlas dygtige terapeuter og psykologer. En terapisession varer typisk 45 – 55 minutter pr. gang. Ved parterapi ofte 75-90 min. Du kan starte med at bestille en samtale på 20 minutter. Inden et forløb starter op, kan en 20 minutters samtale være en god start for at få en fornemmelse af, hvordan det er at møde en professionel terapeut eller psykolog, og om kemien mellem jer er god.

Vi gør det svære lettere

At søge hjælp hos os kan være et vigtigt skridt i retning af lindring og en forbedret livskvalitet. Ved at søge professionel hjælp får du både støtte og behandling, der lindrer og virker.

Hvis du, eller en du kender, har akutte symptomer eller er i en nødsituation, skal du ringe 112 eller søge akut lægehjælp med det samme.


Christina Stjärnqvist

Skrevet af Christina Stjärnqvist

Journalist

Christina Stjärnqvist er journalist og cand.comm med speciale i social- og sundhedskommunikation. Har skrevet for foreninger, organisationer og mediehuse indenfor området i over 20 år.