Coaching giver dig redskaber og støtte til at arbejde målrettet mod at nå personlige eller professionelle mål. Coaching er en proces, der hjælper dig gennem gennem samtale, øvelser og vejledning.

Hvad er coaching?

Coaching har vundet enorm popularitet som en effektiv metode til professionel og personlig udvikling. Coaching er en proces, hvor du støttes i at nå personlige eller professionelle mål gennem samtale, øvelser og vejledning. Uanset om du søger klarhed karrieremæssigt, ønsker at forbedre dine personlige kompetencer eller har brug for støtte til livets udfordringer, kan en coach hjælpe dig. Coaching kan tage mange former, fra karriere coaching til personlig udvikling med mere.

Typer af coaching

Eksempler på områder, som du kan arbejde med og udvikle dig indenfor, ved hjælp af coaching kan bl.a. være:

 • Karrierecoaching: Fokuserer på at hjælpe dig med at finde din karrierevej og opnå professionelle mål.
 • Systemisk coaching: Ser på din rolle i større systemer som f.eks. en arbejdsplads eller familie.
 • Ledelsecoaching (Executive): Målrettet ledere og hjælper med at udvikle ledelsesfærdigheder.
 • Performance coaching (Præstation): Fokuserer på at forbedre din præstation på forskellige områd
 • Livscoaching (Life): Fokuserer på personlig udvikling, at forbedre relationer og generel livskvalitet.
 • Sundhedscoaching: Vægttab, bedre kostvaner, motion og generel fysisk velvære.
 • Sportscoaching: Hjælper atleter med at forbedre deres præstationer
 • ADHD coaching: Tilbyder strategier til at håndtere hverdagens udfordringer for mennesker med ADHD.
 • Forretningscoaching (Business): Hjælper iværksættere, forretningsledere og teams med at udvikle og implementere strategier.
 • Finansiel coaching: Fokuserer på hjælp til økonomi, gæld, budget og planlægning.
 • NLP coaching: Fokuserer på at ændre ‘programmeringen’ af sindet for at opnå specifikke mål.

Vores mål er at gøre det svære lettere for mennesker, som har brug for hjælp og opbakning.

Henriette Rendbæk Jønsson, Leder og grundlægger


Mød vores terapeuter


Brug for forandring?

Har du lyst til at udvikle dig karrieremæssigt og personligt. Så få støtte og hjælp af en coach i Lavendla. Det kan være hos en coach med speciale i personlig udvikling eller gennem terapi hos en af vores terapeuter eller psykologer. Gennem et forløb hos os kan du skabe forandring i dit liv, sætte nye mål, få nye vaner og lære dig selv bedre at kende.


Book et møde med os

Aftal et uforpligtende møde hos os, hjemme hos jer eller pr. telefon.


Hvad er forskellen på coaching og psykoterapi?

I coaching arbejder man typisk primært med vækst og udvikling inden for specifikke områder, mens psykoterapi behandler mere grundlæggende psykologiske problematikker. Coaching er målorienteret og fremadrettet, mens psykoterapi dykker dybere ind i fortidige oplevelser og problemer. Mens psykoterapi fokuserer på samtale og selvindsigt, så bruger coaching ofte praktiske værktøjer og teknikker til at opnå mål.

Men der kan sagtens være overlap, i tilgang, metoder og fokusområde. Forskellene behøver ikke at være så store i praksis – det afhænger af terapeutens eller coachens måde at arbejde på. Og dine behov og ønsker. Du kan sagtens opleve en coach arbejde terapeutisk, og en terapeut arbejde praktisk med målsætning.

Hvordan arbejder en coach?

Coaching fokuserer typisk på nutidige og fremtidige mål og udfordringer. Det handler om at hjælpe dig med at definere dine mål og udvikle strategier for at nå dem

Tilgangen i coaching

Coaching er handlingsorienteret og praktisk. Det drejer sig om at styrke dine kompetencer og færdigheder i forhold til specifikke opgaver eller områder, og nå specifikke mål.

Mål og områder

 • Karriereudvikling
 • Personlig vækst
 • Performance forbedring (præstation)
 • Livsstilsændringer
 • Personlig effektivitet.

Varighed

Ofte kortvarigt og målorienteret. Forløbet er typisk afgrænset og fokuseret på helt specifikke udviklingsområder.

Uddannelse

Coaches har ofte uddannelse og certificeringer i coaching.. De er ikke nødvendigvis uddannede terapeuter eller psykologer, men de kan være det.


Vi hjælper dig der, hvor du er

At søge hjælp og støtte kan være et vigtigt skridt henimod et bedre psykisk og mentalt helbred. Hos Lavendla gør vi det svære lettere. Vores team af kvalificerede psykologer og terapeuter kan hjælpe dig. Vi har ingen ventetid. Men vi gør opmærksom på, at vores psykologer og terapeuter ikke tager imod henvisning fra lægen.

Hvis du eller en, du kender, har akutte symptomer eller er i en nødsituation, skal du ringe 112 eller søge akut lægehjælp med det samme.

Mød os fysisk eller digital

Vores terapeuter arbejder både digitalt og lokalt. De er også fleksible tidsmæssigt og kan tilpasse sig dine behov.

Vælg en terapeut her på siden

Vælg en terapeut direkte på hjemmesiden, som du synes passer til dig, ud fra baggrund, anmeldelser eller sprog. Ellers beskriv dit behov, så hjælper vi dig.

Få værktøjer

Alle mennesker er forskellige. Vi møder hvert enkelt, hvor de er. Vores terapeuter vil give dig personlige værktøjer, som passer til lige præcis din situation.


15 ofte stillede spørgsmål og svar om coaching

Hvad er coaching?

Coaching er en proces, hvor en professionel coach hjælper dig med at nå dine personlige eller professionelle mål. Det involverer at sætte mål, identificere forhindringer og udvikle strategier for at overvinde dem og nå dine mål.

Hvor meget koster det at gå til coach eller terapeut?

Hos Lavendla sætter vores coaches og terapeuter selv deres sætter pris. En terapigang ved individuel terapi/coaching varer normalt 45 minutter og koster mellem 800-1300 kr. Hvor mange gange, du skal komme i alt i et forløb, det afgør du sammen med coachen eller terapeuten. Det første møde handler om at lære hinanden at kende, definere hvilke udfordringer I har og derefter lægges en plan for, hvordan I kan arbejde sammen for at nå jeres mål.

Hvad kan man arbejde med i personlig udvikling?

Det er ingen begrænsninger på, hvad du kan arbejde med, når du ønsker en personlig udvikling. Det kan være et bestemt område af dit liv, som du gerne vil forbedre eller udvikle. Eller en blanding af mange faktorer på én gang. Det kan være, du ønsker bedre at forstå dine følelser og tanker eller ønsker at udvikle din evne til at kommunikere eller præstere.

Hvordan kan coaching hjælpe mig?

Coaching kan hjælpe dig med at forbedre din performance på arbejdet, udvikle nye færdigheder, opnå bedre balance mellem arbejde og privatliv eller navigere i livsforandringer.

Hvad er forskellen på coaching og terapi?

Både coaching og terapi er professionel støtte til personlig udvikling. Coaching har primært fokus på at udvikle og implementere strategier for at nå fremtidige mål. Terapi dykker ofte dybere ind i fortidens oplevelser for at forstå nuværende adfærdsmønstre. Coaching er mere handlingsorienteret og fokuserer på at udvikle potentiale, mens terapi ofte behandler psykologiske lidelser.

Hvordan vælger jeg den rette coach?

Når du vælger en coach, overvej først hvad dit mål er – søger du karrierecoaching, personlig udvikling, eller noget andet? Tjek coachens uddannelse, certificeringer (som ICF), og anmeldelser. Du er velkommen til at skrive eller ringe til os i Lavendla for mere info. Du kan også booke en for-samtale med en coach hos os. Den varer 20 min. Det kan være en god måde at vurdere, om du har valgt den rette coach, og om kemien passer.

Hvad er systemisk coaching?

Systemisk coaching fokuserer på relationer og interaktioner mellem forskellige dele af dit liv. Det ser på, hvordan familie, arbejde og sociale netværk og grupper i dit liv påvirker hinanden. I modsætning til traditionel coaching, som ofte fokuserer mere på individet, tager systemisk coaching et holistisk syn på individets omgivelser.

Kan jeg få coaching online?

Ja, det er muligt at få coaching online og undersøgelser viser, at det generelt fungerer ligeså godt som at mødes fysisk i forhold til at få noget ud af det og opnå resultater. For mange er det fleksibelt at mødes online og bekvemt at sidde hjemme eller på kontoret. Om det fungerer for den enkelte er helt individuelt. Terapeuter og coaches i Lavendla kan mødes både online og fysisk.

Hvordan kan jeg maksimere udbyttet ved coaching?

For at få mest muligt ud af det, så vær åben og ærlig overfor din coach, sæt realistiske mål og hold dig selv forpligtet til processen. Aktiv deltagelse, øvelser hjemme og anvendelse af det du lærer i dit daglige liv, er nøglen til succesoplevelse med coaching. Husk, en coach er en facilitator for din udvikling, men den egentlige forandring sker gennem dit engagement og dine handlinger.

Hvad indebærer en coaching-session typisk?

Den involverer dialog mellem dig og din coach, hvor I sammen udforsker og undersøger dine mål, udfordringer, muligheder og handlingsplaner. Sessionsstrukturen kan variere, men ofte inkluderer den målsætning, udforskning af forhindringer, udvikling af strategier og opfølgning på fremskridt. Nogle coaches anvender også specifikke modeller som GROW Model Coaching for at strukturere samtalen.

Hvordan kan coaching hjælpe min karriereudvikling?

Det kan hjælpe dig med at identificere professionelle mål, styrker og områder, hvor du kan udvikle dig. Det kan hjælpe med at forberede dig til jobsamtaler, forbedre dine ledelsesevner, og det kan tilbyde støtte i karriereovergange. Hos Lavendla har vi coaches, der er specialiseret i karriereudvikling.

Kan coaching hjælpe med personlige udfordringer?

Ja, livscoaching (Life) fokuserer på personlige udfordringer som selvværd, personlige relationer, livsbalance og personlig vækst. Det kan hjælpe dig med at opnå en dybere forståelse af dig selv, overvinde personlige forhindringer og skabe positive forandringer i dit liv.

Er coaching kun for enkeltindivider eller også for et hold af mennesker (teams)?

Teams coaching kan være ekstremt gavnligt for arbejdsgrupper. Det kan forbedre kommunikation, samarbejde og produktivitet inden for et team. I organisationer kan coaching også bruges til at støtte ledelsesudvikling og organisatorisk forandring.

Hvad er NLP Coaching, og hvordan adskiller det sig?

NLP (Neuro-Linguistic Programming) Coaching bruger teknikker fra NLP til at påvirke en persons tanker og adfærd. Denne form for coaching fokuserer på at ændre ‘programmeringen’ af sindet for at opnå specifikke mål og tackle udfordringer. Den adskiller sig ved sit fokus på sproget og hvordan sproget påvirker vores tankeprocesser.

Hvordan måles effektiviteten af coaching?

Effektiviteten kan måles på forskellige måder, afhængigt af dine individuelle mål. Nogle måder at måle på kan være gennem personlige fremskridt mod mål, forbedringer i performance, øget tilfredshed i arbejde eller personlige relationer og generel forbedring af livskvalitet. Regelmæssig refleksion og feedbacksessioner med din coach kan også hjælpe med at evaluere processen.

Coaching til hvad og hvordan?

Coaching kan bruges på mange forskellige områder indenfor personlig udvikling, alt afhængig af dine behov og interesser. Det kan f.eks. være:

Karriereudvikling

 • Identificere karrieremål og udarbejde en handlingsplan for at nå dem.
 • Overvinde udfordringer på arbejdspladsen som konflikthåndtering eller arbejdsrelateret stress.
 • Forberedelse til jobsamtaler eller karriereskift.
 • Udvikling af ledelsesevner og team management.

Personlig vækst og coaching

 • Forbedre selvbevidsthed og selvtillid.
 • Håndtering af personlige udfordringer og forbedring af livskvalitet.
 • Udvikle nye færdigheder eller vaner.
 • Hjælp til at finde en balance mellem arbejde og privatliv.

Præstationsforbedring med coaching

 • Sætte og nå personlige og professionelle mål.
 • Forbedre tidsstyring og produktivitet.
 • Udvikle effektive strategier for beslutningstagning og problemløsning.
 • Håndtere og reducere stress.

Relationer og socialt

 • Forbedre kommunikationsevner.
 • Håndtering af relationer i både personlige og professionelle sammenhænge.
 • Udvikle sociale færdigheder og opbygge stærke relationer.

Sundhed og livsstil

 • Udvikling af sunde vaner som motion og kost.
 • Vægttab eller andre sundhedsrelaterede mål.
 • Livsstilsændringer for at forbedre generel trivsel.

Økonomiske mål

 • Udarbejdelse af en finansiel plan og målsætning.
 • Forbedring i håndtering af økonomi og økonomiske beslutninger.

Uddannelse og læring

 • Hjælp til at sætte mål for uddannelse og udvikle studiestrategier.
 • Overvinde udfordringer i akademiske sammenhænge.

Ledelse og entreprenørskab

 • Udvikling af færdigheder til at starte og drive en virksomhed.
 • Ledelsesudvikling og teambuilding.

Kreativitet og personlig udfoldelse med coaching

 • Overvinde kreativ blokering og fremme kreativ tænkning.
 • Støtte i kunstneriske eller kreative projekter.

Hvad kan jeg selv gøre – 3 tips

Ønsker du personlig udvikling og forandring i dit liv, kan du coache dig selv, lige nu og her.

Definer mål og delmål

 • Sæt specifikke mål: Start med at definere, hvad du vil opnå. Dine mål bør være specifikke, målbare, opnåelige, relevante og tidsbegrænsede. Det giver klarhed og retning.
 • Opdel i mindre mål: Opdel dine større mål i mindre, håndterbare delmål. Det hjælper med at holde motivationen oppe, da hvert fuldført delmål giver en følelse af præstation.

Selvrefleksion og selvbevidsthed

 • Daglig refleksion: Brug tid hver dag til at reflektere over dine tanker, følelser og handlinger. Gør det gennem at skrive dagbog, meditation eller stille tid alene.
 • Identificer barrierer: Bliv bevidst om de interne og eksterne barrierer, der forhindrer dig i at nå dine mål. Det kan være begrænsende overbevisninger, frygt, overspringshandlinger eller forstyrrende elementer udefra.
 • Feedback: Søg feedback fra andre for at få et andet perspektiv på dine udfordringer og succesoplevelser.

Handlingsplan og ansvarlighed:

 • Udarbejd en handlingsplan: Når du har sat dine mål og forstået de barrierer, du må overkomme, så udarbejd en detaljeret handlingsplan. Den bør indeholde specifikke handlinger og skridt, du vil tage, og hvornår du vil tage dem.
 • Følg fremskridt: Følg regelmæssigt op på dine fremskridt. Det kan gøres gennem tjeklister, apps eller dagbøger. At følge med i dine fremskridt hjælper med at holde dig motiveret og på sporet.
 • Vær ansvarlig: Hold dig selv ansvarlig for dine handlinger og fremskridt. Det kan gøres ved at sætte personlige deadlines eller dele dine mål med en ven, der kan hjælpe med at holde dig planen.
Vores anmeldelser

Masser af omsorg og empati. Forstod mine behov og ønsker. God støtte og hjælp. Stor anbefaling.

Margrethe

Christina Stjärnqvist

Skrevet af Christina Stjärnqvist

Journalist

Christina Stjärnqvist er journalist og cand.comm med speciale i social- og sundhedskommunikation. Har skrevet for foreninger, organisationer og mediehuse indenfor området i over 20 år.