Hjem / Terapi / Parterapi / Parterapi online

Book her jeres første parterapisession online og start et forløb hjemmefra. I kan begynde med en for-samtale på 20 minutter for at se, om kemien med parterapeuten passer. Læs mere her om parterapi online.

Hvad vil det sige at få parterapi online?

Hos Lavendla har du mulighed for at få parterapi online.

Vores parterapi online foregår på internettet via vores platform for video, og det er sådan I mødes. Under en videosession kan I og parterapeuten se og høre hinanden i realtid, på hver jeres computer- eller mobiltelefonskærm, som hvis I sad overfor hinanden. Det gør det det muligt, at kommunikationen næsten kan foregå som ved en traditionel ansigt-til-ansigt session ved et fysisk møde.

Fordele ved parterapi online

Parterapi online giver jer mulighed for at deltage i sessioner hjemmefra eller ethvert andet sted, der føles trygt og privat. Via videomøde kan I løse konflikter, forbedre jeres kommunikation og styrke deres forhold, præcis som hvis I mødtes med parterapeuten fysisk. Online parterapi er et tilbud om en fleksibel og tilgængelig hjælp og støtte, hvilket for nogen kan være særligt værdifuldt i en travl hverdag eller for dem, der bor langt fra kvalificerede terapeuter.

Vores mål er at gøre det svære lettere for mennesker, som har brug for hjælp og opbakning.

Henriette Rendbæk Jønsson, leder og grundlægger

Mød vores terapeuter


Fleksibilitet

Parterapi online kan nemt tilpasses jeres tidsplan, hvilket gør det lettere at finde tid til terapi i hverdagen, uden at skulle bekymre sig om transport.

Tilgængelighed

Ideelt for par, der bor i et geografisk område med mangel på parterapeuter eller for dem, der foretrækker at være hjemme under sessionen. Det kan også være, I ønsker jer en helt bestemt specifik parterapeut, som bor langt fra jer. Her kan parterapi online være en god løsning for jer.

Komfort

Muligheden for at deltage i terapi fra hjemmets trygge rammer kan føles mindre intimiderende, og det kan fremme åbenhed.

Kan online erstatte et fysisk møde?

Det er måske svært at forestille sig, at terapi kan være lige så effektivt online som det fysiske møde ansigt til ansigt. Men undersøgelser viser, at resultaterne er ligeså gode, og I kan få præcis det samme ud af det. Det er dog ikke ensbetydende med, at det absolut vil fungere for jer.

Før I beslutter jer, kan I booke en af ​​vores parterapeuter eller psykologer til en indledende 20-minutters session og her få et indtryk af, om det vil fungere for jer.


Book et møde med os

Aftal et uforpligtende møde hos os, hjemme hos jer eller pr. telefon.


Hvad kan I forvente af parterapi online?

Parterapi online foregår efter de helt samme principper, som det gør sig gældende ved traditionel parterapi, hvor I mødes fysisk ansigt-ansigt. Et forløb i parterapi vil typisk indeholde:

 • Vurdering af jeres forhold: Terapeuten hjælper jer med at identificere kernekonflikter og kommunikationsbrister.
 • Udvikling af kommunikationsevner: I lærer teknikker til effektivt at udtrykke behov og lytte til partneren.
 • Løsning af konflikter: I finder sunde måder at løse uenigheder på og arbejde jer gennem uafklarede problemer.
 • Styrke forholdet: Genopdag glæden ved jeres forhold og byg en stærkere, mere kærlig forbindelse.

Skræddersyet terapi til jeres unikke situation

Ingen parforhold er ens, og derfor tilpasses jeres parterapi online til lige præcis jeres specifikke behov. Terapeuten arbejder med at lære jer at kende, hver for sig og sammen, for at forstå jeres unikke situation, hvilket sikrer, at I modtager den mest effektive form for støtte. Uanset om det drejer sig om at genoplive gnisten i forholdet, håndtere utroskab eller forbedre familielivet, kan parterapi være med til at give værdifulde indsigter og løsninger.

Forbedring af intimitet og tillid

Et centralt fokus i parterapi kan være at forbedre intimitet og tillid mellem partnere. Terapeuten kan introducere øvelser, der styrker den følelsesmæssige forbindelse mellem jer og fremmer en dybere forståelse for hinanden. Ved at lære at kommunikere på en mere åben og sårbar måde, kan I opbygge en stærkere tillid og forny deres intime bånd.


Vi hjælper dig der, hvor du er

At søge hjælp og støtte kan være et vigtigt skridt henimod et bedre psykisk og mentalt helbred. Hos Lavendla gør vi det svære lettere. Vores team af kvalificerede psykologer og terapeuter kan hjælpe dig. Vi har ingen ventetid. Men vi gør opmærksom på, at vores psykologer og terapeuter ikke tager imod henvisning fra lægen.

Hvis du eller en, du kender, har akutte symptomer eller er i en nødsituation, skal du ringe 112 eller søge akut lægehjælp med det samme.

Mød os fysisk eller digital

Vores terapeuter arbejder både digitalt og lokalt. De er også fleksible tidsmæssigt og kan tilpasse sig dine behov.

Vælg en terapeut her på siden

Vælg en terapeut direkte på hjemmesiden, som du synes passer til dig, ud fra baggrund, anmeldelser eller sprog. Ellers beskriv dit behov, så hjælper vi dig.

Få værktøjer

Alle mennesker er forskellige. Vi møder hvert enkelt, hvor de er. Vores terapeuter vil give dig personlige værktøjer, som passer til lige præcis din situation.


Vil parterapi online fungere for mig?

For nogen mennesker fungerer det fint og optimalt at tale sammen online. Online-samtalerne tillader en vis distance, som for nogen gør det nemmere at åbne op og tale om følsomme emner. Det kan også føles meget mere trygt at sidde i sit eget hjem.

Der kan være begrænsninger i forhold til alvorligere problematikker og psykiatriske lidelser eller akutte kriser, hvor ansigt-til-ansigt terapi er påkrævet. Her vil der også kræves mere intensiv behandling.

Hvis du, eller en du kender, har akutte symptomer eller er i en nødsituation, skal du ringe 112 eller søge akut lægehjælp med det samme.

Sådan får I mest ud af parterapi online

 • Vær åben og ærlig: Effektiv terapi kræver åbenhed. Vær parat til at dele jeres følelser og oplevelser.
 • Forpligt jer til processen: Terapi kræver tid og arbejde. Vær tålmodige og engagerede i processen.
 • Skab et trygt rum: Sørg for, at I har et privat og behageligt sted til jeres sessioner, hvor I kan tale frit.
 • Brug teknikkerne i hverdagen: Anvend de værktøjer og strategier, I lærer, i jeres daglige liv for at se reel forandring.

14 ofte stillede spørgsmål og svar om at få parterapi online

Hvad er fordelen ved parterapi online?

Fordelene ved parterapi online kan være flere. Fleksibiliteten er en stor fordel, da I kan planlægge sessioner, der passer ind i jeres travle liv, uden at skulle bekymre jer om transporttid. Online parterapi giver også en følelse af privatliv og komfort ved, at I kan deltage fra jeres eget hjem – eller arbejde. Desuden kan bliver udvalget af parterapeuter og psykologer større, da I ikke er begrænset af geografi, hvilket kan gøre det lettere at finde en parterapeut/psykolog, der passer netop til jeres behov.

Kan parterapi online virkelig hjælpe mit forhold?

Absolut. Online parterapi har vist sig at være lige så effektiv som traditionel terapi med fysiske møder. Det kan sagtens lade sig gøre online at udvikle bedre kommunikationsevner, løse konflikter og genopbygge jeres forbindelse. Af jer kræver det engagement og vilje at arbejde med udfordringerne, men mange par oplever betydelige forbedringer i deres forhold, hvad enten det er gennem online terapi eller ved fysiske møder.

Hvordan vælger jeg den rigtige online parterapeut?

At vælge den rigtige parterapeut eller psykolog kan være væsentligt. Start med at undersøge kvalifikationer og erfaring, især inden for parterapi. Læs deres profiler her på hjemmesiden og eventuelle anmeldelser fra andre. En for-samtale på 20 minutter kan være en god måde at vurdere, om deres tilgang passer til jeres behov. Det er også vigtigt at føle en god kemi med parterapeuten/psykologen, så tøv ikke med at prøve et par forskellige, før I træffer jeres valg.

Hvordan foregår en online parterapisession typisk?

En typisk online parterapisession foregår via video på vores sikre platform, hvor I og jeres psykolog/parterapeut kan se og høre hinanden i realtid. Sessionen starter ofte med en opdatering på, hvordan det er gået siden sidste møde, efterfulgt af terapeutiske øvelser eller samtaler rettet mod specifikke mål for jeres parforhold. Terapeuten/psykologen vil guide jer gennem processen, hjælpe med at facilitere kommunikation og tilbyde værktøjer og strategier til at håndtere konflikter og forbedre jeres forbindelse.

Er vores samtaler under parterapi online fortrolige?

Lavendlas psykologer og terapeuter har tavshedspligt og følger strenge etiske retningslinjer i forhold til alt, hvad du fortæller dem, både når samtalerne foregår online og fysisk. Derudover foregår videosamtalerne på en sikker platform, der beskytter dit privatliv og fortrolige oplysninger. dvs. dine personlige oplysninger er altid beskyttet og krypteret.

Hvordan kan vi få mest muligt ud af parterapi online?

For at få mest muligt ud af jeres parterapi online, er det vigtigt at:

Være forpligtede: Afsæt tid i jeres kalendere og sørg for, at I er i et uforstyrret rum, hvor I kan fokusere på terapien.
Være åbne og ærlige: Jo mere I er villige til at dele og arbejde igennem svære følelser, des større forbedring vil I sandsynligvis opleve.
Anvende hvad I lærer: Arbejdet stopper ikke, når sessionen slutter. Brug de værktøjer og strategier, I lærer, aktivt mellem sessionerne.
Vær tålmodige: Forandringer sker ikke natten over. Vær tålmodige med processen og hinanden, mens I arbejder mod et sundere og stærkere forhold.
Gennem engagement, åbenhed og en vilje til at arbejde igennem udfordringer sammen, kan parterapi, online som fysisk, være en kraftfuld hjælp henimod at styrke jeres forhold.

Hvor længe varer en typisk session ved parterapi online?

En typisk session online varer ofte mellem 60-90 minutter, ligesom de fysiske møder gør. Tal med jeres terapeut/psykolog om det. Der kan være lidt forskel på, hvor længe en session varer, afhængigt af jeres behov og unikke problemstillinger samt den enkelte psykolog/terapeuts arbejdsmetode.

Hvordan sikrer vi, at teknologien ikke er en barriere i vores online parterapi?

For at teknologien ikke skal blive en barriere, er det vigtigt at teste jeres udstyr og internetforbindelse før hver session. Sørg for at have et roligt og privat sted at tale, og brug hovedtelefoner for bedre lydkvalitet og for at bevare fortroligheden. Det er vigtigt, I begge føler jer komfortable. Hvis I støder på tekniske problemer, så informer jeres parterapeut eller psykolog om det med det samme, så I kan finde alternative løsninger.

Hvordan håndterer vi, hvis en af os er mere engageret i parterapien online end den anden?

Det er ikke ualmindeligt, at engagementet kan variere mellem partnere. En åben dialog om jeres forventninger og bekymringer kan hjælpe. Prøv at forstå hinandens perspektiver og udtryk støtte til hinandens behov og følelser. Terapeuten kan også hjælpe med at facilitere denne samtale og foreslå øvelser, der kan øge engagementet. Husk, at det at deltage i parterapi, også online, er et fælles projekt, der kræver indsats og tålmodighed fra begge sider.

Kan online parterapi være effektivt, hvis vi befinder os geografisk forskellige steder?

Ja, det er netop en af de store fordele ved online parterapi. Selv hvis I befinder jer i forskellige byer eller lande, kan I stadig arbejde på jeres forhold sammen. Det kan være særligt nyttigt for langdistanceforhold eller for par, hvor den ene partner ofte er på rejse. Det vigtigste er at finde tidszoner, der fungerer for begge parter og at forblive engagerede i processen.

Hvad gør vi, hvis vi ikke føler, at online parterapi hjælper?

Hvis I ikke føler, at terapien er til hjælp, er det vigtigt først at drøfte det med jeres terapeut/psykolog. En åben dialog om, hvad der ikke fungerer, kan føre til justeringer i terapiens tilgang eller fokus. Det er også værd at overveje, om en anden terapeut eller psykolog med en anden stil eller specialisering kunne være et bedre match. Husk, terapi er en proces, og nogle gange kan det tage tid at finde den rigtige vej frem.

Hvordan kan jeg sikre, at min online terapi-session foregår privat?

For at sikre dit privatliv under sessionerne med din psykolog, så find et roligt, uforstyrret sted at sidde. Brug en sikker internetforbindelser og overvej brug af hovedtelefoner. Videoplatformen hos Lavendla, hvor samtalerne foregår, er krypteret, sikker og fortrolig. Og psykologerne følger og er underlagt strenge etiske retningslinjer og har tavshedspligt.

Hvad koster terapi hos en parterapeut?

Hos Lavendla er det terapeuterne og psykologerne, der selv sætter prisen. En terapigang når det er parterapi, som involverer flere mennesker, varer normalt 60-90 minutter og koster mellem 1000-1300 kr. Hvor lang tid jeres forløb skal vare, det afgør I sammen med terapeuten/psykologen. Det første møde handler om at lære hinanden at kende og definere hvilke udfordringer I har.

Hvordan kan vi integrere øvelser eller teknikker fra parterapien online i vores daglige liv?

At integrere øvelser eller teknikker fra terapien i jeres daglige liv kan forstærke de fremskridt, I gør. Start med at sætte små, håndgribelige mål for, hvordan I kan anvende det lærte i dagligdagen. Det kan være så simpelt som at afsætte tid til at tale sammen uden afbrydelser eller øve specifikke kommunikationsteknikker under uenigheder. Det er også en god idé at holde regelmæssige “statusmøder” mellem jer selv for at reflektere over, hvad der fungerer, og hvad der kan forbedres. Det kan styrke jeres forhold og motivation for at fortsætte arbejdet.

Hvordan vedligeholder vi de positive ændringer opnået gennem online parterapi?

Vedligeholdelse af positive ændringer kræver bevidst indsats og engagement. Fortsæt med at praktisere de kommunikationsfærdigheder og konflikthåndteringsteknikker, I har lært, selv efter terapien er afsluttet. Vær åbne over for at søge tilbage til terapi, hvis nye udfordringer opstår eller gamle mønstre begynder at vise sig igen. At investere i regelmæssige “tune-up” sessioner med jeres terapeut kan også hjælpe med at bevare de fremskridt, I har gjort, og understøtte fortsat vækst i jeres forhold.

Sådan starter I

 • Identificer jeres behov: Hvilke problemstillinger og behov har I?
 • Undersøg: Kig listen igennem over vores psykologers og terapeuters profiler.
 • Book en session: Når I har fundet en passende psykolog eller terapeut, så book en indledende session.

Hvordan fungerer det?

Du kan tilmelde dig og booke sessioner her på vores hjemmeside, og platformen er vores, så du kan føle dig tryg og sikker på forbindelsen. Det er enkelt og brugervenligt, og vi hjælper dig med instrukser for, hvordan du gør teknisk.

Vælg den rette terapeut eller psykolog til parterapi online

Når I har besluttet jer for gerne at ville have parterapi online, er det vigtigt at finde og vælge den rigtige psykolog eller terapeut, der passer til jer og jeres behov. Udover at I kan booke en indledende 20-minutters for-samtale, så se vores liste igennem over psykologer og terapeuter – under hver enkelt profil kan du læse om dem og deres baggrund, uddannelse, kurser og specialer. Mange af vores terapeuter/psykologer er specialiserede i par.

 • Kvalifikationer: Sørg for at terapeuten/psykologen er kvalificeret.
 • Specialisering: Undersøg om deres specialområde passer til jeres behov. I dette tilfælde parforhold og parterapi.
 • Anmeldelser: Læs anmeldelser fra andre brugere for at få et indtryk af terapeuten eller psykologens tilgang.
 • Parterapi online: Spørg evt. ind til erfaringer med terapi online
 • Har vi valgt rigtigt? Book en for-samtale og få et indtryk af den psykolog/terapeut, I umiddelbart har fundet vil passe jer godt. Til en for-samtale vil I sikre jer at kemien er god imellem jer, og I kan afklare spørgsmål og fornemme om, I ønsker et forløb. Hvis terapeuten/psykologen ikke passer med jeres ønsker og behov, er det helt okay at vælge en anden.

Kontakt os

Få hjælp og støtte af Lavendlas dygtige terapeuter og psykologer. Book en tid her på hjemmesiden. I kan også starte med at bestille en samtale på 20 minutter. Det kan være en god start for at få en fornemmelse af, hvordan det er at møde en professionel parterapeut eller psykolog, og om kemien mellem jer er god.

Vi gør det svære lettere

At søge hjælp hos os kan være et vigtigt skridt i retning af lindring og en forbedret livskvalitet. Ved at søge professionel hjælp får I både støtte og hjælp, der lindrer og virker.

Hvis du, eller en du kender, har akutte symptomer eller er i en nødsituation, skal du ringe 112 eller søge akut lægehjælp med det samme.

Vores anmeldelser

Masser af omsorg og empati. Forstod mine behov og ønsker. God støtte og hjælp. Stor anbefaling.

Margrethe

Christina Stjärnqvist

Skrevet af Christina Stjärnqvist

Christina Stjärnqvist er journalist og cand.comm med speciale i social- og sundhedskommunikation. Har skrevet for foreninger, organisationer og mediehuse indenfor området i over 20 år.