78 70 63 63 Døgnåbent
Hjem / Hvad skriver man på bånd til en begravelse

Hvad skriver man på bånd til en begravelse

Når man sender en buket eller krans til en begravelse eller bisættelse, kan man vælge at få bånd på blomsterne. Hvad skriver man på bånd til en begravelse?

Hvad skriver man på bånd til en begravelse?

I Danmark er det almindeligt at sende blomster til en begravelse eller bisættelse for at vise sin medfølelse og respekt over for den afdøde og deres familie. Når man sender blomster, kan man vælge at inkludere et bånd med en personlig besked eller kondolencehilsen, og med dit navn. Mange vælger båndet til, fordi det er et smukt tilbehør til blomsterne, og det bliver synligt, hvem blomsterne er fra.

Hvilke typer binderi af blomster kan have bånd?

Bånd kan vælges til stort alle typer af blomsterbinderi: Kistepynt, bårebuket, hjerteblomster, krans, dekorationer.

Se alle vores blomster her, hvor bånd kan tilføjes.

Enkelt og elegant

Båndene til blomsterne ved en begravelse i Danmark er ofte enkle og elegante med få ord og symboler. Typisk er båndene mellem 50 og 100 cm lange. Selve båndet kan have mange farver. Skriften er oftest skrevet i farven guld.

Inspiration – hvad skriver man på bånd til en begravelse

Måske vil du gerne sende et bånd sammen med dine blomster, men er i tvivl om, hvad du skal skrive på det. Det kan være, du havde et tæt forhold til afdøde og gerne vil skrive noget, der skal afspejle det. Måske ønsker du en mere formel tekst. Mærk efter hvad der føles naturligt for dig, i den relation du havde til afdøde, og til de pårørende.

Til inspiration er her er nogle af de mest typiske hilsener, der skrives på båndene ved en begravelse eller bisættelse i Danmark:

  • “En sidste hilsen”: En kort og respektfuld hilsen, ment som en sidste afsked med afdøde.
  • “Hvil i fred”: Symboliserer håb om, at den afdøde har fundet fred og hvile.
  • “Vores tanker er med dig”: En hilsen, der udtrykker medfølelse og støtte.
  • “Til minde om en kær ven”: En personlig hilsen, der er velegnet til at sende til en nær ven eller et familiemedlem.
  • “Et kærligt farvel”: En hilsen, der udtrykker en tæt, kærlig relation til afdøde.
  • “Fred være med dig”: Symboliserer håb om, at den afdøde har fundet fred og hvile.
  • “Elsket og savnet”: Hjertevarmende ord, der udtrykker kærlighed og sorg over tabet af en elsket menneske.
  • “I kærlighed”: En hilsen, der udtrykker kærlighed over tabet af et elsket menneske
  • “Tak for alt”: En taknemmelig hilsen, hvis afdøde har haft stor betydning i ens liv.

Hvad skriver man på bånd til en begravelse –
Skriv dit eget navn

Det er almindeligt at inkludere sit eget navn på båndet. Det gør det muligt for familien til den afdøde at vide, hvem der har sendt blomsterne. Jeres navne kan stå på en af båndenderne, eller I kan vælge, at der er tre båndender, hvis I er mange, der skal have jeres navne på.

Antal båndender på båndet?

Typisk vælger man to båndender til sin blomst, hvor din hilsen kan stå på det ene bånd. F.eks. “Hvil i fred” eller “En sidste hilsen”. Afsenders navn eller navne kan stå på det andet bånd. Er I mange afsendere, så der skal stå flere navne, kan I vælge at have tre båndender, hvor jeres navne står på to af dem.

Hvad skriver man på bånd til en begravelse – hvor mange ord og linjer?

Hvis du har to båndender, kan du vælge at skrive én eller to linjer på hvert bånd. Hver linje må indeholde maksimum 40 tegn. Du kan også vælge tre båndender, hvis du vil skrive mere.

Hvilken farve skal man vælge?

Når du skal vælge farve til båndet, kan du som det første se på, hvilke farver du har valgt til blomsterne. Det kan være en god ide, at farven går godt hertil, at den harmonerer med blomsterne, og der er et godt match mellem bånd og blomster.

Måske du ønsker, at farverne skal passe til afdøde – enten afdødes personlighed eller yndlingsfarve.

Du kan vælge hvidt, sort, rødt eller grønt bånd. Teksten trykkes altid i guld.

Symboler på båndet

Ud over ord og tekst, kan du også inkludere symboler på båndene, der understreger teksten på båndet, f.eks. et hjerte, en fredsdue eller blomster. Man kan også vælge symboler, som afspejler den relation, man havde til afdøde, eller afdødes liv og interesser. For eksempel kan der inkluderes symboler på båndene, der viser en interesse for musik, sport, natur eller religion.

Ofte anvendte symboler er et hjerte eller kors.

Begravelsesrådgiver (bedemand) kan give gode råd

Begravelsesrådgivere er vant til at planlægge begravelser, bestille blomster og omgås pårørende og mennesker, der har mistet en nærtstående. Er du derfor i tvivl om din hilsen, kan du altid drøfte det med os.

Ring til Lavendla på 35 15 61 02
Ceremonileder hos LavendlaAnnette Berg, begravelsesrådgiver i Lavendla,
præst og ceremonileder

Kan vi hjælpe dig?

Kan vi hjælpe dig? Ring til os på 78 70 63 63, eller udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig.


Vores rådgivere

Mød Lavendlas rådgivere og book en tid direkte hos dem. Med dem kan du drøfte ønsker og behov, herunder hvad skriver man på bånd til en begravelse


Vores ansvar

Vores rådgivere findes i hele landet og tilbyder samtaler på de tidspunkter, der passer bedst ind i din hverdag.

Derfor kan I mødes fysisk eller online. Lavendlas rådgivere kommer også gerne hjem til dig, så du ikke skal bruge tid og energi på transport. Det vigtigste er, at du føler dig tryg og godt tilpas.

Vi ved, at det kan være en turbulent og krævende tid. Derfor gør vi alt, hvad vi kan for at tilpasse os netop din situation.

På den måde kan vi gøre det svære lidt lettere.


Spørgsmål og svar

Skal jeg vælge et bånd til begravelsen?

Når du sender blomster til en begravelse eller bisættelse, kan du vælge at inkludere et bånd med en personlig besked eller kondolencehilsen, og med dit navn. Mange vælger båndet til, fordi det er et smukt tilbehør til blomsterne, og det bliver synligt, hvem blomsterne er fra.

Hvad skriver man på bånd til en begravelse?

Måske vil du gerne sende et bånd sammen med dine blomster, men er i tvivl om, hvad du skal skrive på det. Det kan være, du havde et tæt forhold til afdøde og gerne vil skrive noget, der skal afspejle det. Måske ønsker du en mere formel tekst.

Til inspiration er her er nogle af de mest typiske beskeder, der skrives på båndene ved en begravelse i Danmark:

En sidste hilsen
Hvil i fred
Til minde om en kær ven
Et kærligt farvel
Elsket og savnet

Hvilke typer binderi af blomster kan have bånd?

Bånd kan vælges til stort alle typer af blomsterbinderi: Kistepynt, bårebuket, hjerteblomster, krans, dekorationer.

Skal vi hjælpe dig? Ring til os på 78 70 63 63

Hvordan ser et bånd til begravelse ud?

Bånd til blomster ved en begravelse i Danmark er ofte enkle og elegante med få ord og symboler. Typisk er båndene mellem 50 og 100 cm lange. Selve båndet kan have mange farver. Skriften er oftest skrevet i farven guld.

Hvad skriver man på bånd til en begravelse, og hvor meget?

Du kan vælge at skrive én eller to linjer på hvert bånd Hver linje må indeholde maksimum 40 tegn.

Hvis du har to båndender, kan du vælge at skrive én eller to linjer på hvert bånd. Hver linje må indeholde maksimum 40 tegn. Du kan også vælge tre båndender, hvis du vil skrive mere, eller I er mange afsendere, hvis navn skal skrives på.

Hvad skriver man på bånd til en begravelse, er meget individuelt og afhængigt af, hvilke forhold du havde til afdøde.

Hvilken farve kan et bånd have til en begravelse?

Udover at du skal overveje, hvad skriver man på bånd til en begravelse, skal du også tage stilling til, hvilken farve båndet skal have. Der er mange farver at vælge mellem. Grønt, hvidt, sort…måske du vil finde en farve, der matcher blomsterne i din buket, måske ønsker du at vælge en farve, der siger noget om afdødes personlighed eller hans/hendes yndlingsfarve.

Christina Stjärnqvist

Skrevet af Christina Stjärnqvist

Christina Stjärnqvist er journalist og cand.comm med speciale i social- og sundhedskommunikation. Har skrevet for foreninger, organisationer og mediehuse indenfor området i over 20 år.