78 70 63 63 Døgnåbent
Hjem / Hvad koster en begravelse?

Begravelser/bisættelser fås i stort set alle prisklasser. Det kommer helt an på de valg, som I træffer. Vi guider dig igennem her, hvad en begravelse koster, og hvad er dine muligheder.

Hvad koster en begravelse cirka?

En begravelse eller bisættelse koster i gennemsnit 25.000 kroner. Dette dækker typisk alle de praktiske ting såsom kiste, gravsten, rustvognskørsel, gravsted, kapel, blomster mm. Prisen på en begravelse eller bisættelse kan dog variere meget, og afhænger af de ønsker afdøde og pårørende har.

Hvad koster en begravelse, hvad koster en bisættelse?
Prisen på begravelse eller bisættelse kan variere meget, og afhænger af de ønsker afdøde og pårørende har.

Som ved alle andre store livsbegivenheder kan man vælge både dyre og billige løsninger. Dernæst er det muligt at lade din begravelsesrådgiver (bedemand) varetage samtlige praktiske gøremål, eller helt at undlade brug af rådgiver. Det er på den måde muligt at skræddersy en begravelse, som tilgodeser dine økonomiske behov som pårørende.

Hvad koster en begravelse, og hvem betaler?

Som regel lader man dødsboet betale for udgifterne til begravelsen. En begravelse betragtes som privilegeret og har forrang foran andre kreditorer. Det betyder, at udgifterne for begravelsen har førsteprioritet, når boet skal gøres op, og at der ikke pålægges arveafgift på udgifterne.

Priser i gennemsnit

Prisen på en begravelse eller bisættelse indeholder forskellige dele, som indgår i den samlede pris: kiste, gravsten, transport i rustvogn, gravsted, kapel, blomster og ved bisættelse en urne. De kan koste forskelligt afhængigt af dine valg. Typisk vil de koste imellem:

  • Kiste 6.000-20.000 kr.
  • Urne 895-2.500 kr.
  • Gravsten 5.000-12.000 kr.
  • Rustvognkørsel 3.000-7.000 kr.
  • Gravsted 4.000-12.000 kr. + vedligeholdelse som i gennemsnit er: 900 kr. om året
  • Kapel 1.000-3.000 kr.
  • Blomster 2.000-4.000 kr.

Ring til os på 78 70 63 63, hvis du ønsker at høre mere om produkter og priser.

Begravelseshjælp

Når du skal afholde en begravelse eller bisættelse i Danmark, er det muligt for alle at søge om begravelseshjælp til hjælp med dækning af udgifterne. Om hjælpen kan modtages afhænger af boets formue, undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år, her vil det altid være muligt at få begravelseshjælp i forskellig størrelse.

  • 1. Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050,00 kr. i begravelseshjælp
  • 2. Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen altid på 10.100 kr.
  • 3. Det højeste beløb i begravelseshjælp er 12.100 kr.
  • 4. Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr., undtagen ved 1 og 2

Udgifter til begravelsesrådgiver

En begravelsesrådgiver hjælper dig med planlægningen af begravelsen eller bisættelsen, og er med fra start til slut. Nogle af udgifterne kan du spare, hvis du selv ønsker at tage dig af opgaven. Tal med din begravelsesrådgiver om det.

Opgaver rådgiveren typisk hjælper dig med er:

  • Samtale og rådgivning
  • Anmelde dødsfaldet på borger.dk
  • Bestilling af kiste, urne og transport i rustvogn
  • Kontakt til præst, kordegn og kirkegård
  • Bestilling af blomster, dødsannoncer, gravsten
  • Pyntning af kiste og kirke
  • Hjælp ved selve ceremonien

Prisen afhænger af dine valg

Til syvende og sidst afhænger prisen af, hvilke valg du som pårørende træffer, samt hvilke ønsker afdøde måtte have haft. Hos Lavendla tager vi højde for både dine økonomiske prioriteter og dine personlige valg. Vi sørger derfor for, at du får den bedste pris til de behov, som du måtte have.

Her er, hvad du samlet skal tænke ind i prisen og overveje:



Vi kan hjælpe dig

Hvad koster en begravelse, hvad koster en bisættelse?

Ring til os på 78 70 63 63, hvis du har spørgsmål

Hvad koster en begravelse, og hvad er indeholdt i prisen?

Uanset om du vælger begravelse eller bisættelse, er det altid muligt, at gøre afskeden unik og personlig. Gennem små ting, der relaterer til mindet om afdøde, kan du gøre ceremonien til noget særligt. Lad os hjælpe med at rådgive dig om mulighederne og komme med ideer til, hvad der kan passe bedst til jer.

Tre eksempler på priser

Her finder du eksempler på vores mest typiske begravelser og bisættelser, og du kan se vores forslag til, hvordan det kan sammensættes. Prisen på begravelse afhænger blandt andet af de ønsker og behov, du måtte have.

Ud over priseksempel vil der være udgift til kremering (ca. 3.500 kr.), evt. leje af kapel, erhvervelse af gravsted, ekstra kørsler og hjemmeafhentning samt evt. aften- og weekendtillæg.

Bisættelse

Ved en bisættelse afsluttes ritualet i kirken eller kapellet, hvor familien bærer kisten ud til rustvognen, som kører til det lokale krematorium.

fra 12.685,-

Begravelse

Ved en begravelse afsluttes ritualet ved graven på kirkegården, hvor kisten med afdøde nedsænkes i jorden. Prisen på begravelse starter typisk ved:

fra 14.685,-

Uden ceremoni

Få en bisættelse eller begravelse uden ceremoni. Vi hjælper gerne med at planlægge det praktiske. Prisen starter typisk ved:

fra 8.690,-


Prisen på begravelse – når der ønskes en bisættelse uden ceremoni Læs mere her

Spørgsmål og svar

Hvem betaler en begravelse?

Det er typisk boet selv, eller arrangøren af begravelsen, der betaler for en begravelse. Er der ikke midler nok i boet, kan der søges om hjælp hos kommunen.

Hvad koster en begravelse, og hvad påvirker prisen?

Der er mange ting som påvirker prisen på en begravelse. Først og fremmest afhænger det af, hvilken type begravelse man ønsker, samt hvilken type ceremoni man ønsker efter selve begravelsen. En enkel begravelse uden nogen efterfølgende ceremoni er billigere end en stort anlagt begravelse. Derudover er der diverse elementer, som kan variere meget i pris, alt efter hvilke ønsker afdøde og pårørende har. Eksempelvis:
–        Leje af rustvogn
–        Valg af kiste eller urne
–        Blomsterarrangementer og andet pynt
–        Mad/vand til efterfølgende ceremoni
–        Dødsannonce
–        Tryk af salmer/sange
–        Musik/sang

Hvad koster en begravelse, hvis afdøde ikke var medlem af Folkekirken?

Hvis afdøde ikke var medlem af Folkekirken kan man som udgangspunkt ikke blive begravet eller bisat i en kirke og af en præst. I sådanne tilfælde vil begravelsen/bisættelsen typisk ske fra et kapel. Ceremonien kan enten udføres i kapellet eller i et valgfrit sted. Der er ingen regler om, hvorfra en begravelse/bisættelse skal foregå, og det er derfor op til arrangøren af begravelsen/bisættelsen at finde og eventuelt leje plads til ceremonien. Ønsker man ikke at holde en ceremoni, er dette også en mulighed. Selvom afdøde ikke var medlem af Folkekirken, har alle ret til at blive begravet på danske kirkegårde.

Hvad koster en begravelse, når afdøde skal kremeres?

Prisen for en kremering varierer fra sted til sted. Typisk vil den koste ca. 3.500 kroner.

Hvem betaler, hvis der ikke er penge nok?

Hvis der ikke er nok midler i boet til at betale for begravelsen, er det typisk personen, som arrangerer begravelsen, der skal betale udgifterne. Hvis hverken boet eller arrangøren er i stand til at betale for begravelsen, kan der søges om begravelseshjælp hos kommunen. Dette kræver dog at afdøde havde en dansk sygesikring.

Hvad koster en begravelse, og hvad er indeholdt i prisen?

Prisen afhænger af, hvilke valg du som pårørende træffer, samt hvilke ønsker afdøde måtte have haft. Her er, hvad du skal tænke ind i prisen og overveje:
Kiste
Urne, ved bisættelse
Blomster: Kistepynt, farvelroser, krans
Dødsannonce
Sanghæfte
Musik/sang
Rådgivning, administration og koordinering (begravelsesrådgiver)
Afhentning og klargøring af kiste
Ilægning i kiste og kørsel til kapel og ceremoni
Begravelsesrådgivers deltagelse ved ceremoni
Mad/vand til efterfølgende mindesammenkomst
Gravsten
Gravsted

Hvad koster begravelse igennem Lavendla

Hos Lavendla har vi et format, der gør op med forrige tiders begravelsesvæsen – et begravelsesvæsen der ofte er blevet anklaget for at tage overpriser for deres tjenester.

Vi tror ikke på at dyre kontorlokaler og udstyr er til gavn for vores kunder, og derfor har vi en langt mere simpel tilgang til bedemandsfaget.

Vi prioriterer derimod vores kundeservice og online værktøjer. Vi har ikke brug for dyre lokaler eller dyrt udstyr til at yde den bedste service for vores kunder. Når vi skærer ned på disse omkostninger, betyder det en lavere pris for vores kunder.

Baseret på vores Trustpilot anmeldelser virker vores model. Du er velkommen til selv at gå ind og læse dem på Trustpilot:

Hvad koster en begravelse, hvad koster en bisættelse?
Hvad koster en begravelse? Begravelsesrådgiveren hjælper dig med planlægningen af begravelsen eller bisættelsen, og er med fra start til slut. Nogle af udgifterne kan du spare, hvis du selv ønsker at tage dig af en opgave.

GENNEMSE VORES KATALOG

Se vores Produktkatalog

Læs mere om vores produkter og tjenester i vores produktkatalog.

Se produktkatalog

Her er vi

Find din nærmeste rådgiver

Bevar mindet om dine afdøde på mindesiden

Mindesiden er ikke kun et smukt samlingssted for den nærmeste familie. Det er et sted, hvor alle pårørende vil kunne udtrykke deres følelser for afdøde og dele minder sammen.

  1. Din rådgiver hos Lavendla hjælper dig med at oprette mindesiden
  2. Vælg om du vil vise mindesiden offentligt på Lavendla.dk eller holde den privat
  3. Vælg den mindefond, du vil gøre opmærksom på, på mindesiden
  4. Vælg om du vil vise dødsannonce og program for begravelsen
  5. Via mindesiden kan pårørende bestille blomster til begravelsen/bisættelsen

Se vores mindesider her



Populære artikler om begravelse

Dette skal du huske, når du står med et dødsfald

En dag står vi alle i den situation, hvor vi skal tage afsked med én af vore nærmeste. Det er ofte en svær og uoverskuelig situation, hvor der er mange praktiske spørgsmål at tage stilling til. Læs mere her.

Hvordan kan en begravelsesrådgiver hjælpe?

Når en man holder af går bort, kan selv de mindste ting virke uoverskuelige. Derfor er det vigtigt at finde en dygtig begravelsesrådgiver (bedemand), som har erfaring i at hjælpe og støtte pårørende, når der skal siges det sidste farvel. Læs mere her.

Forskellen på begravelse og bisættelse?

Selvom vi i daglig tale omtaler det sidste farvel med den døde som en begravelse, findes der faktisk mange forskellige muligheder for, hvordan et begravelsesarrangement kan foregå. Læs mere her.


Skrevet af Henriette Rendbæk Jønsson

Rådgiver og grundlægger

Henriette er grundlægger af Lavendla i Danmark. Med erfaring i bedemandsbranchen, både som direktør og begravelsesrådgiver, har hun godt og indgående kendskab til området. Henriettes drivkraft er arbejdet med mennesker. Hun er uddannet lærer, coach, eventplanner og har en master i kommunikation og læring samt en mini MBA. Henriette arbejder fra Lavendlas hovedkontor i København.