Kirker i København
Der findes i dag over 70 kirker i København, som borgere kan blive begravet eller bisat fra. I Danmark har borgerne ret til at blive bisat eller begravet fra en af de kirker, som hører til det sogn, de bor i. Men man har også ret til at vælge en kirke, som man har et tilhørsforhold til- det kan for eksempel være en kirke, man er døbt, konfirmeret, gift i, eller som ligger i en by, man har boet i i mange år. Lavendla Bedemand København hjælper jer med at tage kontakt til den præst og kirke i København, hvor I ønsker at afholde begravelsen.

Trinitatis Kirke
Trinitatis er en af Københavns mange historiske kirker, og den kan også benyttes af tilknyttede borger til begravelse i dag. Kirken blev bygget af Kong Christian den IV i 1930erne, som en særlig kirke til universitetspersonale, og den er en del af Trinitatis kirkekomplekset, der blandt andet også omfatter Rundetårn. Da kirken brændte i 1728, er meget af inventaret af nyere tid, men der er stadig mange antikke bevarede genstande som altersølvtøjet, barokaltertavlen og prædikestolen fra 1731. Kirken har plads til 450 personer (siddende og stående) ved begravelser og bisættelser, og begravelse finder sted efter aftale med præsten. Der er adgang til kirken for folk i kørestol, og gode transportforhold fra Nørreport Station og evt. aftalt parkering på kirkepladsen.
Helligåndskirken
Helligåndskirken ligger ved Amagertorv midt i København og blev opført mellem 1400 og 1450. Den blev hårdt medtaget efter den store brand i København i 1728 og blev herefter genopført af arkitekten J. C. Krieger. Helligåndskirken har plads til ca. 400 personer, og begravelser finder som regel sted mellem tirsdag og fredag fra kl. 10-11 og 13.30-14.30. De kan dog aftales fra gang til gang med præsten. Der er adgang for folk i kørestol, og kirken har nogle få p-pladser på kirkepladsen og kan ellers tilgås fra Nørreport Station.