78 70 63 63 Døgnåbent
Hjem / Begravelse i udlandet

Begravelse i udlandet

Er en af dine nærmeste død og skal begraves i udlandet, kan der være særlige regler. Læs mere her om bisættelse og begravelse i udlandet.

Begravelse i udlandet – hvad gør jeg?

Der er forskellige regler og procedurer gældende, når en dansk statsborger dør i udlandet. Reglerne kan veksle afhængigt af det pågældende land, hvis afdøde skal have en bisættelse eller begravelse i udlandet.

Skal afdøde hjemtransporteres i kiste til Danmark, så læs mere her om dødsfald i udlandet.

Begravelse i udlandet. Hvordan foregår det, og hvordan skal du forholde dig.
Begravelse i udlandet. Læs her hvordan det foregår, og hvordan du skal forholde dig.

Dødsattest ved begravelse i udlandet

Ud over at få lavet en dødsattest, skal de pårørende kontakte den danske ambassade eller konsulat i det pågældende land for at få hjælp og vejledning om de lokale regler og procedurer ved begravelse i udlandet.

Den danske ambassade hjælper med begravelse i udlandet

Hvis afdøde skal begraves eller kremeres i det pågældende land, vil den danske ambassade eller konsulat sørge for at bistå med de nødvendige formaliteter og give råd og vejledning om lokale regler og procedurer ved bisættelse eller begravelse i udlandet.

Regler kan variere ved dødsfald

Da regler og procedurer kan variere afhængigt af det pågældende land om begravelse i udlandet og den afdødes og jeres ønsker, er det vigtigt, at I så hurtigt som muligt kontakter den danske ambassade eller konsulat i landet. Typisk vil en lokal begravelsesrådgiver (bedemand) blive involveret.

Kremering i udlandet – begravelse i Danmark

Hvis afdøde skal kremeres i udlandet, og I ønsker ikke bisættelse eller begravelse i udlandet, men i Danmark. Så skal urnen efter kremering transporteres til Danmark, og dødsfaldet skal registreres hos Borgerservice i den kommune, eller den sidste kommune, hvor afdøde boede. Dette skal ske så hurtigt, som det er muligt.

Her er det vigtigt, at det er med udgangspunkt i den dødsattest, der er udarbejdet i det land, hvor dødsfaldet skete.

Den danske ambassade eller konsulat i landet vil hjælpe dig med, hvad der præcist skal ske med hensyn til kremeringen.

Læs mere om dødsfald i udlandet

Kontakt Lavendla

Hos Lavendla kan du få hjælp til det praktiske ved begravelse i udlandet omkring at anmelde dødsfaldet på borger.dk, og vi kan tage imod urnen, når den efter transport er landet i Danmark. For at kontakte Lavendla kan du ringe på 78 70 63 63 eller udfylde kontaktformularen her på siden.

Det første du skal gøre ved dødsfald:

  1. Der skal laves en dødsattest af en læge hos de lokale myndigheder. Kontakt de lokale myndigheder.
  2. Kontakt den danske ambassade eller konsulat. De kan hjælpe dig i forhold til dødsattesten. De kan også hjælpe dig med kremering, bisættelse eller begravelse i udlandet, og evt. hjemtransport i urne eller kiste. Se Udenrigsministeriets liste over danske ambassader i hele verden.
  3. Kontakt et begravelsesfirma i Danmark. Vi hjælper dig med begravelse i udlandet, omkring det praktiske at anmelde dødsfaldet på borger.dk. Vi kan også tage imod urne eller kiste, hvis afdøde skal begraves eller bisættes i Danmark. For at kontakte Lavendla kan du ringe 78 70 63 63 eller udfyld kontaktformularen her på siden.

Afdøde skal transporteres hjem i urne

Den danske ambassade eller konsulat i det pågældende land kan hjælpe jer med hjemtransport af urne til Danmark. De vil vejlede jer om de procedurer og dokumenter, der er nødvendige for at få den afdøde transporteret hjem.

Hjemtransport af en urne kan foregå i fly eller i en rustvogn. Hvor hjemtransport i kiste kræver et ligpas, så er det ikke nødvendigt, når det er en urne.

Afdøde skal begraves eller bisættes i Danmark

Det er ikke bisættelse eller begravelse i udlandet, vi ønsker. Vi vil gerne have transporteret afdøde hjem til Danmark.

Læs mere om dødsfald i udlandet

Vi kan hjælpe dig

Ring til os på 78 70 63 63 eller udfyld vores formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Henriette Rendbæk Jønsson, rådgiver


Kan vi hjælpe dig?

Kan vi hjælpe dig? Ring til os på 78 70 63 63, eller udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig.


Mød vores rådgivere

Mød nogle af Lavendlas rådgivere, som står klar til at hjælpe dig. Du kan nemt booke et møde med en af dem direkte via hjemmesiden.

Her er vi

Find din nærmeste rådgiver


Vores ansvar

Vores begravelsesrådgivere (bedemænd) findes i hele landet og kan tilbyde samtaler på de tidspunkter, der passer bedst muligt ind i din hverdag.

Lavendlas begravelserådgivere kommer gerne hjem til dig, så du ikke skal bruge tid og energi på transport. Det kan mange gange føles mere trygt og roligt, at afholde mødet i egne omgivelser.

Vi ved, hvor turbulent og krævende det kan være at miste en pårørende. Derfor gør vi alt, hvad vi kan for at tilpasse os netop din situation.

På den måde kan vi gøre det svære lidt lettere.


Spørgsmål og svar

Er det muligt at afholde en bisættelse eller begravelse i udlandet?

Ja, det er det. Kontakt den danske ambassade eller konsulat i det pågældende land. De samarbejder med de lokale myndigheder og kan hjælpe dig med informationer om regler og procedurer.

Hvad er det første, jeg skal gøre, hvis afdøde skal bisættes eller begraves i udlandet?

Kontakt den danske ambassade eller konsulat i landet. De kan hjælpe med dødsattest og rådgivning omkring det praktiske.

Har jeg brug for en begravelsesrådgiver ved begravelse eller bisættelse i udlandet?

Den danske ambassade hjælper dig med kontakt til de lokale myndigheder og en lokal bedemand kan hjælpe dig med begravelsen i udlandet. En begravelsesrådgiver i Danmark kan rådgive dig og hjælpe dig med det praktiske omkring at anmelde dødsfaldet på borger.dk

Kan afdøde blive kremeret i udlandet og bagefter blive sendt til Danmark i urne?

Ja, det er muligt er blive kremeret i udlandet og bagefter kan urnen hjemtransporteres i fly. Her har I brug for en lokal bedemand og et begravelsesfirma i Danmark. Kontakt den danske ambassade for mere information og vejledning. I kan også kontakte os i Lavendla.

Hvad er reglerne om bisættelse og begravelse i udlandet?

Reglerne kan variere fra land til land. Det er vigtig, at du kontakter den danske ambassade eller konsulat i pågældende land hurtigst muligt. De vil vejlede dig og hjælpe med kontakten til de lokale myndigheder. Se Udenrigsministeriets liste over danske ambassader i hele verden.

Hvad gør jeg, hvis det ikke skal være begravelse i udlandet, men afdøde skal til Danmark og begraves?

Hjemtransport af en afdød fra udlandet til Danmark kan ske i rustvogn eller fly, i en kiste eller urne. En lokal bedemand hjælper til med det praktiske. Den danske ambassade eller konsulat i det pågældende land hjælper dig med samarbejdet og kontakten lokalt. En dansk begravelsesrådgiver hjælper dig, når transporten er kommet hjem til Danmark. Læs mere her: dødsfald i udlandet

Vi kan hjælpe dig

Ring til os på 78 70 63 63 eller udfyld vores formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Henriette Rendbæk Jønsson, Rådgiver