35 15 22 60 Døgnåbent

DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Helsingør

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Helsingør

Har du brug for hjælp, så ring til os på 35 15 22 60 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Om Lavendla Bedemand Helsingør

Hos Lavendla Bedemand Helsingør møder du medmenneskeligt nærvær og høj faglighed. Vi hjælper dig med begravelse, bisættelse og samtale

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Helsingør bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet eller måske er tæt på at miste. Vi stiller os til rådighed med hjælp til begravelse, bisættelse og samtale.

 

Bedemand Helsingør

Lavendla Bedemand Helsingør: Vi stræber efter at gøre det til en personlig og mindeværdig oplevelse. Få støtte, råd og praktisk hjælp af vores engagerede begravelsesrådgivere gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 

Det kan vi hjælpe dig med:

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlige præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.

 

Lavendla Bedemand Helsingør kan også hjælpe med:

 • Samtale med pårørende og døende – hvis du eller I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.
 • Min sidste vilje – sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.

 

Læs mere:

 

Du er i trygge hænder hos Lavendla Bedemand Helsingør

Det er vigtigt, at du har tillid til de mennesker, du omgiver dig med, når du står overfor en begravelse. Det gælder også med hensyn til valg af bedemand. Hos Lavendla Bedemand Helsingør gør vi meget ud af at lede dig trygt og nænsomt igennem processen, og du bliver selvfølgelig fast tilknyttet den samme bedemand/begravelsesrådgiver. 

 

Kontakt os

Du velkommen til at kontakte os på telefon, e-mail eller besøge os. Vi vil lytte, rådgive og hjælpe dig.

Ring til os på 35 15 22 60 eller udfyld vores formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Om Lavendla Begravelse Helsingør

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Helsingør hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Helsingør?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 11.940 kr, med begravelseshjælp.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 14.135 kr, med begravelseshjælp.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 35 15 22 60 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

 • Afdødes CPR.nr.
 • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Helsingør.

Ring til os på 35 15 22 60 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 35 15 22 60.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

 • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
 • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
 • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 35 15 22 60

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 35 15 22 60

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Få støtte og hjælp til det praktiske

Hos Lavendla Bedemand Helsingør hjælper vi dig med alle de praktiske gøremål og støtter dig i de valg, som skal træffes undervejs.

Få hjælp af vores lokale begravelsesrådgivere til blandt andet:

 

Hvor og hvordan skal begravelsen foregå?

Når I skal planlægge en begravelse/bisættelse, skal I tage stilling til, hvor og hvordan I ønsker, at ceremonien skal foregå, og hvilke behov og ønsker I har.

Hos Lavendla Bedemand Helsingør kan vi tilbyde hjælp til alle typer af begravelser. Hvad enten I ønsker en traditionel begravelse, bisættelse eller en alternativ, borgerlig begravelse, så har vi erfaring med det og kan hjælpe jer. Er I optaget af at få en så bæredygtig og miljørigtig begravelse som muligt, er det også noget, vi har fokus på.

Der findes mange måder at blive begravet på. Begravelse og bisættelse kan også være afhængig af tro og religion, og i Danmark kan det lade sig gøre at blive begravet efter de fleste trosretninger.

 

Her et udpluk af forskellige typer begravelser og bisættelser:

 • Kistebegravelse
 • Bisættelse
 • Askespredning
 • Skovbegravelse
 • Borgerlig begravelse
 • Bæredygtig begravelse

 

Læs mere: Forskellige typer af begravelse

 

Kirkelig begravelse i Helsingør

Hvis I ønsker og vælger en kirkelig begravelse eller bisættelse, vil ceremonien foregå i en af folkekirkerne i Helsingør Kommune, og ceremonien foretages af en præst.

Du kan få hjælp og sparring af Lavendla Bedemand Helsingør, hvis du er i tvivl om, hvilken kirke du skal vælge, eller hvordan det foregår. Vores begravelsesrådgivere har god erfaring med kirkerne og hjælper dig med valg af kirke, henvendelse til præsten, koordinering med kordegn, pyntning af kirken med blomster mv.

Når du har valgt en begravelse eller bisættelse i en kirke, foregår det efter de kristne begravelsesritualer, og selve ceremonien er oftest traditionelt bygget op i en bestemt rækkefølge med prædiken og tale, oplæsning fra biblen, salmer, sange og jordpåkastelse. Læs mere her om Kristen begravelse

 

Lad os hjælpe dig med:

 

 • Valg af kirke
 • Henvendelse til præsten
 • Praktisk koordinering med kordegn
 • Bestilling af blomster og pyntning af kirke

Kirker i Helsingør

Der findes i dag mere end fem kirker i Helsingør, som borgere kan blive begravet eller bisat fra. Lavendla Bedemand Helsingør hjælper jer med at kontakte den præst og kirke i Helsingør, hvor I ønsker at afholde begravelsen. To af de mest brugte kirker i Helsingør er Sankt Olai Kirke og Sankt Mariæ Kirke.

Sankt Olai Kirke

Sankt Olai Kirke er Helsingørs domkirke og byens længst bevarede bygning. Dele af kirken kan spores helt tilbage til år 1200, men den nuværende kirke blev opført i 1559 og er bygget af røde munkesten. Bygningen er en treskibet basilika med lave sideskibe. Den har hverken tværskib eller separat korbygning.  Taget på dele af kirken er i sort glaserede teglsten, mens andre dele er beklædt med røde tagsten. Vægge og lofter i kirken er hvidmalede, og loftet er tillige beklædt med store hvælvinger. Der er plads til ca. 800 personer i kirken på traditionelle bænkerækker i lyst træ. Sankt Olai Kirke ligger centralt i Helsingør og kun knapt 300 meter fra Helsingør Station. Der er parkeringspladser foran kirken og i parkeringshuset ved Trækbanen knapt 700 meter fra kirken.

 

 

Sankt Mariæ Kirke

Sankt Mariæ Kirke er en del af Vor Frue Kloster i Helsingør stiftet af Erik af Pommern omkring år 1430. Den ligger på Sct. Anna Gade centralt i Helsingør kun fem minutters gang fra Helsingør Station. Kirkeskibet er dobbelt så højt og bredt som sideskibene og har et stort tegltag. Østgavlen er i gotisk stil og har et elleve meter højt vindue. Kirkerummet var oprindeligt hvidkalket, men fremstår nu i røde munkesten, mens gulvet er dækket af gamle gravsten fra dengang, folk kunne blive begravet inde i kirken. Kirken har hvide bænkerækker med pynt i grå og guld, og der er pladser til ca. 600 personer. Der er parkeringspladser foran kirken og i parkeringshuset ved Trækbanen knapt 700 meter fra kirken.

 

Kirkelig begravelse i Helsingør fra andre potentielle kirker

 • Vestervang Kirke 
 • Sthens Kirke
 • Gurre Kirke
 • Kronborg Slotskirke

 

Borgerlig begravelse i Helsingør

Ønsker du ikke en kirkelig begravelse, kan vi tilbyde forskellige borgerlige begravelsesløsninger. Vi sætter en ære i at imødekomme jeres individuelle ønsker. Sammen kan vi planlægge en helt særlig ceremoni, med mulighed for, at det bliver nærværende, personligt og helt unikt.

En borgerlig begravelse eller bisættelse adskiller sig fra en kirkelig ved, at ceremonien ikke finder sted i en kirke, men typisk i et kapel eller et andet sted. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor det kan være.

Din begravelsesrådgiver hos Lavendla Bedemand Helsingør giver gerne sparring og gode råd, hvis du har behov for det.

Ring til os på 35 15 22 60 eller udfyld vores formular, så kontakter vi dig.

Hvor kan en borgerlig begravelse foregå?

En borgerlig afskedsceremoni kan foregå i et kapel, i naturen, privat eller på restaurant.  Typiske steder kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere om Borgerlig begravelse

Kapel i Helsingør

Lavendla Bedemand Helsingør hjælper pårørende med at arrangere borgerlige begravelser. Vi kan for eksempel hjælpe med at arrangere ikke-religiøse begravelser, katolske ceremonier, muslimske begravelser og jødiske begravelser.

Kapel i Helsingør

Kapellet ved Helsingør Kirkegård stod færdigt i 1903 og afløste det gamle kapel fra midten af 1800-tallet. Kapellet har plads til 165 siddende personer. Hvis I ønsker at bruge kapellet i forbindelse med en ceremoni, kan Lavendla Bedemand Helsingør hjælpe jer med at tage kontakt til kirken samt forestå de praktiske arrangementer ved begravelsen.

Katolsk ceremoni i Helsingør

Sankt Vincent Kirke er den romersk-katolske kirke i Helsingør og er sognekirke for alle katolikker i Nordsjællands østlige del. Lavendla Bedemand Lyngby kan hjælpe familier med at arrangere katolske begravelser. Vi har stor erfaring med at arrangere ceremonier ved begravelse af katolikker, så vi kan også hjælpe jer med at organisere en ceremoni i overensstemmelse med katolske skikke og traditioner. En katolsk ceremoni kan foregå således, at Lavendla Bedemand Helsingør ankommer til kapellet med afdøde ca. en time før ceremonien. Familie og øvrige gæster ankommer ca. en halv time før ceremonien begynder. Forskellen på en dansk begravelse og en katolsk ceremoni er primært, at den katolske messe foregår på latin. Efter ceremonien bæres kisten ud til rustvognen, hvor familie og pårørende siger det sidste farvel.

Begravelsesplads i Helsingør

Begravelse i Helsingør fra Helsingør Kirkegård

Helsingør Kirkegård lå oprindeligt uden for Helsingør by og kan spore sin historie tilbage til 1500-tallet. Kirkegården er omkring syv hektarer stor, men bruger i dag kun ca. halvdelen. På Helsingør Kirkegård kan afdøde blive begravet på følgende type gravpladser:

  • Traditionelt kistegravsted. En til seks kistepladser på 2,25 x 1,25 meter. Gravstedet er omgivet af hæk.
  • Kistegravsted i græs. 2,25 x 1,25 meter med gravsten i granit. Buketter skal sættes i nedgravet vase.
  • Traditionelt urnegravsted
  • Urnegravsted med specielle servitutter har enten bag- og sidehæk eller fællesbeplantning med baghæk. Gravstedet er 1,25 x 1,15 meter, og der er forskellige krav til blomster og beplantning.
  • Urnegravsted i græs har en størrelse på ca. 1,25 x 1,25 meter. Gravsten i granitplade med særlige krav til inskription og hugning. Buketter skal sættes i nedgravet vase.
  • Anonym askefællesgrav. Der er ikke mulighed for at deltage i urnenedsættelse eller få oplyst, hvor afdøde er begravet. Der er særligt indrettede pladser til blomster og kranse.

 

Ønsker du en kirkegård eller begravelsesplads med en anden religion eller trosretning end kristen, så få mere information ved at kontakte den religiøse organisation eller forening i Danmark eller tal med os om det i Lavendla, som ved besked og har erfaring med det. Du kan også læse mere her: