Hjem / Sorg efter dødsfald

Det at miste: Alle mennesker, som mister en nærtstående, vil skulle lære at leve med tabet som følgesvend resten af livet. Lavendla tilbyder hjælp til at konfrontere sorgen sammen med andre.

Sorg

Denne følgesvend – sorgen – kan bringe en masse ukendte følelser med sig, som det kan være svært at placere og håntere. Sorgen kan vise sig som tristhed, lettelse, søvnløshed, ændrede spisevaner, øget alkoholindtag, skyldfølelse, skam, vrede m.m. Hos nogle er sorgen altoverskyggende, mens den hos andre er mindre indgribende i hverdagen. Vi sørger alle forskelligt, men uanset hvordan sorgen viser sig, kan det i perioder  være uoverskueligt og være svært at være i og tage hånd om. 

I den første sorgperiode oplever mange stor opmærksomhed og forståelse fra omgivelserne, men ofte stilner denne opmærksomhed lige så stille af, og man kan opleve at stå alene tilbage med sorgen. Sorgen forsvinder ikke bare med tiden, men vi kan lære at leve med den og se den som en følgesvend, der altid vil være der, og som vi kan arbejde med. Dette kan være godt at gøre sammen med andre.

Birgitte Mote – Begravelsesrådgiver i Lavendla, uddannet psykoterapeut, sorg-terapeut og end-of-life doula.

Læs mere om Birgitte


Kan vi hjælpe dig?

Kan vi hjælpe dig? Ring til os på 78 70 63 63, eller udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig.


Sorggruppe

En sorggruppe er et trygt forum, hvor man er sammen med andre, der har sorgen tæt på..

Med vores forskellige baggrunde kan vi tilbyde sorggrupper, der bruger naturen, kroppen og sindet til at finde vej i at leve med sorgen efter tabet af en nærtstående.

Sorggruppen mødes en gang om måneden ude i skoven. Naturen hjælper os med at være tilstede i nuet, og giver os en lille pause fra tankerne. Vi hører bladenes raslen i vinden, mærker varmen fra solen eller bålet og dufter den regnvåde skovbund. Vi er ude året rundt, og naturens forudsigelige mønstre kan være en trøst, når alt andet synes uoverskueligt. ​

Vi giver os tid til at være i naturen, inden vi samles omkring bålet, hvor vi drøfter det der fylder hos gruppens deltagere.

Anne Østergaard Roed
– Begravelsesrådgiver i Lavendla, certificeret Nordisk Skovbadsguide, Naturterapeut og Mindfulness instruktør

Læs mere om Anne

Vi kan hjælpe dig

Ring til os på 78 70 63 63 eller udfyld vores formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Birgitte Mote, Rådgiver