Din nærmeste rådgiver

Lavendla Bedemand Roskilde

Ring hele døgnet

Døgnåbent 78 70 63 63

Velkommen til Lavendla Bedemand Roskilde

Et dødsfald er altid anledning til livsændringer hos de nærmeste pårørende. Alt efter relation og omstændigheder befinder familie, kolleger og venner sig i en livskrise. Her kan det være svært at overskue så meget andet end at være i sin sorg. Man er et af de allermest sårbare steder i livet. Derfor er det vigtigt med kompetent rådgivning, sparring og praktisk hjælp til begravelsen og det, der følger efter.

Du er i trygge hænder

I en sårbar situation er det ekstra vigtigt, at du har tillid til de mennesker, du omgiver dig med. Det gælder også, når du skal vælge en bedemand. Det er en person, som trygt og nænsomt kan lede dig igennem processen med valget af, hvilken form for begravelse I ønsker for afdøde. En begravelse for afdøde er ligesom livets andre store begivenheder noget, som kun finder sted én gang, og som ikke kan laves om. Hos Lavendla Bedemand Roskilde tildeler vi dig en personlig rådgiver. Denne person kan med sin erfaring og dygtighed hjælpe jer dig til at træffe beslutninger, som er de rigtige for dig og din familie.

Professionel og kompetent service

Når du vælger os som bedemand, er det en opgave vi går til med den allerstørste respekt og professionalisme. Vi hjælper med at bringe orden på de praktiske opgaver i en kaotisk tid. På den mådebehøver du kun tænke på, hvad du ønsker, og ikke hvad der skal gøres, og hvordan det skal gøres. Du kan vælge, hvordan du vil kontakte os til et indledende møde pr. e-mail, telefon eller ved et personligt møde. Her gennemgår vi i et roligt tempo dine ønsker og de ting, du skal tage stilling til. Vi lytter, spørger og kommer med forslag, og vi sætter en ære i at planlægge dine ønsker ned til mindste detalje.

Bedemand møde Roskilde

 

Vi hjælper dig med at arrangere begravelser i Roskilde

Om Lavendla Begravelsesforretning Roskilde

Lavendla begravelsesforretning i Roskilde tager ansvar for alle detaljerne ved begravelsen. Vor bedemand fungerer som din kontakt igennem hele processen. Vi ved, hvor turbulent og krævende det kan være at miste en pårørende. Derfor gør vi alt, hvad vi kan, for at tilpasse os netop dine frie tidspunkter, så hverdagen kan gå op. På den måde kan vi gøre det svære lidt lettere.

Vores rådgivere findes i hele landet, og gør deres bedste for at tilbyde tider, der passer ind i din hverdag. Mange foretrækker at mødes eller at snakke om aftenen, når børnene er lagt i seng, eller i weekenden, hvor hverdagen er sat på pause. Ønsker du, at vi mødes fysisk, vil det foregå tæt på dig, da vores kunder altid er centrum for vores virke.

 

Forskellige typer begravelser

Begravelser varierer fra både religion og lokale traditioner. Lavendla har omfattende erfaring med alle typer begravelser, og vi arrangerer den type begravelse, du ønsker.

Begravelse i Roskilde

Hos Lavendla Bedemand Roskilde har vi mange års erfaring med at arrangere begravelser. Vi efterkommer jeres ønsker, hvad enten I ønsker en kirkelig begravelse eller en borgerlig begravelse i Roskilde. Desuden tager vi os af alle de praktiske opgaver fra bestilling af kirke eller kapel og valg af blomster og salmer.

Læs mere Læs mindre

Kirkelig begravelse i Roskilde

Kirker i Roskilde

Der er i dag tre kirker i Roskilde, hvoraf den kendteste uden tvivl er Roskilde Domkirke. Engang var domkirken forbeholdt de kongelige, men i dag kan også almindelige borgere vælge at afholde begravelse fra kirken.

Roskilde Domkirke

Roskilde Domkirke blev opført i år 1175 i gotisk stil, og der ligger i dag stadig omkring 40 kongelige grave fra Svend Tveskæg til Frederik den 9. i og udenfor kirken. Kirken er en vigtig del af Danmarkshistorien, og den er også på UNESCOS liste over verdensarv. Nogen vil måske synes, at det er en anelse pompøst at holde begravelse i så stor en kirke. Andre vil føle sig tiltrukket af den spændende historie, som følger med kirken, og det at blive en del af noget, som er så symbolsk for dansk kulturarv og historie. Meget af inventaret og indretningen i domkirken er historisk og er naturligvis en kongelig begravelse værdig. Fra prædikestolen, der blev bestilt af Christian d. 4 i 1609 til højaltertavlen fra ca. 1560, skaber det alt sammen rammerne for en smuk og stemningsfyldt begravelse. Kirken egner sig godt til store begravelser med plads til ca. 1.500 siddende gæster. Der er god adgang for handicappede med en offentlig P-plads på kirkepladsens sydvestside og niveaufri adgang til domkirkens indgang i Søndre våbenhus. Kirkegulvet er dog ujævnt ind i mellem pga. ældre gravsten og fordybninger. Tidspunktet for begravelsen aftales med præsten.

Jakobskirken

Jakobskirken, som ligger i Roskilde Søndre Sogn er en nyere kirke, som blev opført i 1974. Det er en kirke bygget i moderne stil og materialer med røde mursten og indvendig udsmykning i sorte og gyldne farver. Kirkerummet er også fremført i moderne stil med stolerækker til 168 siddende gæster, ”edderkoppekupler” og tilsvarende nyt møblement som prædikestol, alterbord og døbefont, der alle er designet af arkitekten Jørgen Hartmann-Petersen ved kirkens tilblivelse.

Læs mere Læs mindre

Borgerlig begravelse i Roskilde

Ønsker familien eller afdøde ikke en traditionel kirkelig ceremoni, hjælper Lavendla Bedemand i Roskilde også med at planlægge en borgerlig begravelse i Roskilde fra et af kapellerne. Med vores store lokalkendskab kender vi til de muligheder, der er, for at arrangere en ceremoni efter jeres ønsker og arrangere alt det praktiske. Lavendla bedemand bistår også med at arrangere jødiske eller muslimske begravelser i overensstemmelse med forskrifterne.

Læs mere Læs mindre

Begravelsesplads i Roskilde

Begravelse i Roskilde på en af kirkegårdene

Der findes tre kirkegårde i Roskilde, hvor afdøde kan stedes til hvile. Den ældste er Gråbrødre Kirkegård, som er Roskildes oprindelige kirkegård, der også fortæller en spændende historie om datidens normer. Her er det muligt at tilegne sig et kistegravsted eller et urnegravsted og ligge i selskab med historiske skikkelser som forfatteren Gustav Wied og komponisten C.E.F Weyse.

Gl. Vor Frue Kirkegård ligger i forlængelse af Roskilde Domkirke tæt på centrum og stationen. Her kan man erhverve sig både kiste- og urnegravsteder.

Østre Kirkegård blev bygget i 1885 for at aflaste Gråbrødre Kirkegård, som efterhånden var fuldt belagt. Kirkegården er Roskilde borgeres kirkegård, ligesom borgere med tilknytning til Roskilde også har ret til at blive begravet her. På Østre kirkegård kan man blive begravet på kiste- eller urnegravsted, på den anonyme urnefællesgrav eller i buskettet.

Læs mere Læs mindre