52 51 64 94 Døgnåbent

DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Roskilde

Ring hele døgnet

 • 52 51 64 94
 • Havnevej 1, Roskilde (kun ved bestilt tid, ingen drop in)

Velkommen til Lavendla Begravelse Roskilde

Har du brug for hjælp, så ring til os på 52 51 64 94 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Om Lavendla Bedemand Roskilde

Lavendla Bedemand Roskilde har øje for at planlægge en fin og personlig afsked.

Et dødsfald giver ofte anledning til livsændringer hos de nærmeste pårørende. Alt efter relation og omstændigheder kan familie, kolleger og venner befinde sig i en livskrise. Her kan det være svært at overskue så meget andet end at være i sin sorg. Derfor er det vigtigt med kompetent rådgivning, sparring og praktisk hjælp til begravelsen og det, der følger efter.

Du er i trygge hænder hos Lavendla Bedemand Roskilde

I en sårbar situation er det ekstra vigtigt, at du har tillid til de mennesker, du omgiver dig med. Det gælder også, når du skal vælge en bedemand. Det er en person, som trygt og nænsomt kan lede dig igennem processen med valget af, hvilken form for begravelse I ønsker for afdøde. En begravelse for afdøde er ligesom livets andre store begivenheder noget, som kun finder sted én gang, og som ikke kan gøres om. 

Bedemand Roskilde

Hos Lavendla Bedemand Roskilde tildeler vi dig en personlig rådgiver. Denne person kan med sin erfaring og dygtighed hjælpe dig og jer som familie til at træffe beslutninger, som er de rigtige for jer.

Professionel og kompetent hjælp 

Når du vælger os som bedemand, er det en opgave vi går til med den allerstørste respekt og professionalisme. Vi hjælper med at bringe orden på de praktiske opgaver i en kaotisk tid. På den måde behøver du kun tænke på, hvad du ønsker, og ikke hvad der skal gøres, og hvordan det skal gøres. Du kan vælge, hvordan du vil kontakte Lavendla Bedemand Roskilde til et indledende møde pr. e-mail, telefon eller ved et personligt møde. Her gennemgår vi i et roligt tempo dine ønsker og de ting, du skal tage stilling til. Vi lytter, spørger og kommer med forslag, og vi sætter en ære i at planlægge dine ønsker ned til mindste detalje.

Det kan vi hjælpe dig med:

 • Begravelse og bisættelse – så det passer til din personlige præference og tro.
 • Rådgivning – empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter – ordner dokumenter og tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni – der afspejler afdøde og jeres familie.

 

Lavendla Bedemand Roskilde kan også hjælpe med:

 • Samtale med pårørende og døende – hvis du eller I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.
 • Min sidste vilje – sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.

 

Læs mere:

 

Hos Lavendla Bedemand Roskilde møder du medmenneskeligt nærvær og høj faglighed.

 

Kontakt os

Du velkommen til at kontakte os på telefon, e-mail eller besøge os. Vi vil lytte, rådgive og hjælpe dig. Ring til os på 52 51 64 94 eller udfyld vores formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Om Lavendla Begravelse Roskilde

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Roskilde hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Roskilde?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 11.940 kr, med begravelseshjælp.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 14.135 kr, med begravelseshjælp.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 52 51 64 94 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

 • Afdødes CPR.nr.
 • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Roskilde.

Ring til os på 52 51 64 94 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 52 51 64 94.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

 • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
 • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
 • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 52 51 64 94

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 52 51 64 94

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Hjælp til begravelse i Roskilde

Hos Lavendla Bedemand Roskilde hjælper vi dig med alle de praktiske gøremål og støtter dig i de valg, som skal træffes undervejs.

Bedemand Roskilde

Få hjælp af vores lokale begravelsesrådgivere til blandt andet:

 

Begravelse i Roskilde

Hos Lavendla Bedemand Roskilde har vi mange års erfaring med at arrangere begravelser. Vi efterkommer jeres ønsker, hvad enten I ønsker en kirkelig begravelse eller en borgerlig begravelse i Roskilde.

Desuden tager vi os af alle de praktiske opgaver fra bestilling af kirke eller kapel og valg af blomster og salmer.

Planlægning af begravelse eller bisættelse

Når I skal planlægge en begravelse/bisættelse, skal I tage stilling til, hvor og hvordan I ønsker, at ceremonien skal foregå. Og hvilke behov og ønsker I har.

Hos Lavendla Bedemand Roskilde kan vi tilbyde hjælp til alle typer af begravelser. Hvad enten I ønsker en traditionel begravelse, bisættelse eller en borgerlig begravelse, så har vi erfaring med det og kan hjælpe jer. Ønsker I en så bæredygtig og miljørigtig begravelse som muligt, kan vi også sammen arrangere det.

Der findes mange måder at blive begravet på. Begravelse og bisættelse kan også være afhængig af tro og religion, og i Danmark kan det lade sig gøre at blive begravet efter de fleste trosretninger.

Her et udpluk af forskellige typer begravelser og bisættelser:

 • Kistebegravelse
 • Bisættelse
 • Askespredning
 • Skovbegravelse
 • Borgerlig begravelse
 • Bæredygtig begravelse

 

Læs mere: Forskellige typer af begravelse

 

Begravelse i Roskilde

Lavendla Bedemand hjælper familier med at arrangere kirkelige og borgerlige begravelser i Roskilde

Kirkelig begravelse i Roskilde

Hvis I ønsker og vælger en kirkelig begravelse eller bisættelse, vil ceremonien typisk foregå i en af folkekirkerne i kommunen, og ceremonien foretages af en præst.

Du kan få hjælp og sparring af Lavendla Bedemand Roskilde, hvis du er i tvivl om, hvilken kirke du skal vælge, eller hvordan det foregår. Vores begravelsesrådgivere har god erfaring med kirkerne og hjælper dig med valg af kirke, henvendelse til præsten, koordinering med kordegn, pyntning af kirken med blomster mv.

Når du har valgt en begravelse eller bisættelse i en kirke, foregår det efter de kristne begravelsesritualer, og selve ceremonien er oftest traditionelt bygget op i en bestemt rækkefølge med prædiken og tale, oplæsning fra biblen, salmer, sange og jordpåkastelse. Læs mere her om Kristen begravelse

 

Lad os hjælpe dig med:

 

 • Valg af kirke
 • Henvendelse til præsten
 • Praktisk koordinering med kordegn
 • Bestilling af blomster og pyntning af kirke

Kirker i Roskilde

Der er i dag tre kirker i Roskilde, hvoraf den kendteste uden tvivl er Roskilde Domkirke. Engang var domkirken forbeholdt de kongelige, men i dag kan også almindelige borgere vælge at afholde begravelse fra kirken.

Roskilde Domkirke

Roskilde Domkirke blev opført i år 1175 i gotisk stil, og der ligger i dag stadig omkring 40 kongelige grave fra Svend Tveskæg til Frederik den 9. i og udenfor kirken. Kirken er en vigtig del af Danmarkshistorien, og den er også på UNESCOS liste over verdensarv. Nogen vil måske synes, at det er en anelse pompøst at holde begravelse i så stor en kirke. Andre vil føle sig tiltrukket af den spændende historie, som følger med kirken, og det at blive en del af noget, som er så symbolsk for dansk kulturarv og historie. Meget af inventaret og indretningen i domkirken er historisk og er naturligvis en kongelig begravelse værdig. Fra prædikestolen, der blev bestilt af Christian d. 4 i 1609 til højaltertavlen fra ca. 1560, skaber det alt sammen rammerne for en smuk og stemningsfyldt begravelse. Kirken egner sig godt til store begravelser med plads til ca. 1.500 siddende gæster. Der er god adgang for handicappede med en offentlig P-plads på kirkepladsens sydvestside og niveaufri adgang til domkirkens indgang i Søndre våbenhus. Kirkegulvet er dog ujævnt ind i mellem pga. ældre gravsten og fordybninger. Tidspunktet for begravelsen aftales med præsten.

Jakobskirken

Jakobskirken, som ligger i Roskilde Søndre Sogn er en nyere kirke, som blev opført i 1974. Det er en kirke bygget i moderne stil og materialer med røde mursten og indvendig udsmykning i sorte og gyldne farver. Kirkerummet er også fremført i moderne stil med stolerækker til 168 siddende gæster, ”edderkoppekupler” og tilsvarende nyt møblement som prædikestol, alterbord og døbefont, der alle er designet af arkitekten Jørgen Hartmann-Petersen ved kirkens tilblivelse.

Borgerlig begravelse i Roskilde

Ønsker familien eller afdøde ikke en traditionel kirkelig ceremoni, hjælper Lavendla Bedemand i Roskilde også med at planlægge en borgerlig begravelse i Roskilde fra f.eks. et af kapellerne.

Med vores store lokalkendskab kender vi til de muligheder, der er, for at arrangere en ceremoni efter jeres ønsker og arrangere alt det praktiske. Lavendla bedemand bistår også med at arrangere jødiske eller muslimske begravelser i overensstemmelse med forskrifterne.

En borgerlig afskedsceremoni kan foregå i et kapel, i naturen, privat eller på restaurant.

Læs mere om Borgerlig begravelse

 

Her kan en borgerlig begravelse foregå:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Din begravelsesrådgiver hos Lavendla Bedemand Roskilde giver gerne sparring og gode råd, hvis du har behov for det.

Ring til os på 52 51 64 94 eller udfyld vores formular, så kontakter vi dig.

Begravelsesplads i Roskilde

Der findes tre kirkegårde i Roskilde, hvor afdøde kan stedes til hvile. Den ældste er Gråbrødre Kirkegård, som er Roskildes oprindelige kirkegård, der også fortæller en spændende historie om datidens normer.

Her er det muligt at tilegne sig et kistegravsted eller et urnegravsted og ligge i selskab med historiske skikkelser som forfatteren Gustav Wied og komponisten C.E.F Weyse.

Gl. Vor Frue Kirkegård ligger i forlængelse af Roskilde Domkirke tæt på centrum og stationen. Her kan man erhverve sig både kiste- og urnegravsteder.

Østre Kirkegård blev bygget i 1885 for at aflaste Gråbrødre Kirkegård, som efterhånden var fuldt belagt. Kirkegården er Roskilde borgeres kirkegård, ligesom borgere med tilknytning til Roskilde også har ret til at blive begravet her.

På Østre kirkegård kan man blive begravet på kiste- eller urnegravsted, på den anonyme urnefællesgrav eller i buskettet.

 

Begravelsesplads for anden religion

Ønsker du en kirkegård eller begravelsesplads med en anden religion eller trosretning end kristen, så få mere information ved at kontakte den religiøse organisation eller forening i Danmark eller tal med os om det i Lavendla, som ved besked og har erfaring med det. Du kan også læse mere her: