86 31 70 72 Døgnåbent

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Silkeborg

Har du brug for hjælp, så ring til os på 86 31 70 72 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Velkommen til Lavendla, bedemand Silkeborg

Lavendla Begravelse Silkeborg giver tryghed og overblik i hele begravelsesprocessen. Vores erfarne bedemænd, eller begravelsesrådgivere som vi kalder det, kan arrangere begravelser i Silkeborg uanset hvor og hjælpe med alle opgaver i forbindelse med begravelser og bisættelser. Vi står også klar til at besvare de mange spørgsmål der opstår i forbindelse med processen.

Lavendla i Silkeborg har øje for at planlægge en fin og personlig afsked. Vi kan hjælpe med alle de opgaver, en bedemand normalt hjælper med- og mere til! Vi lytter og bistår med rådgivning, sparring og praktiske gøremål, så I får sagt det farvel I ønsker helt ned til mindste detalje.

Vi skaber trygge rammer. I får en personlig kontaktperson, så I altid møder et velkendt ansigt, som er godt inde i jeres situation og behov.

Bedemand møde

Om Lavendla Begravelse Silkeborg

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Silkeborg hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Silkeborg?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 11.940 kr, med begravelseshjælp.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 14.135 kr, med begravelseshjælp.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 86 31 70 72 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

 • Afdødes CPR.nr.
 • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Silkeborg.

Ring til os på 86 31 70 72 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 86 31 70 72.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

 • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
 • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
 • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 86 31 70 72

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 86 31 70 72

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Begravelser i Silkeborg

Lavendla Bedemand Silkeborg tilbyder flere forskellige løsninger for begravelse i Silkeborg Kommune. Der kan være mange forskellige hensyn at tage ved en begravelse. Men hvad enten I ønsker en traditionel begravelse, bisættelse eller en alternativ begravelse, så har vores bedemænd erfaringen til at sikre at alle ønsker bliver hørt. Derfor tager vi os altid tid til at høre, hvilke overvejelser den afdøde og I som pårørende måtte have.

Kirkelige Begravelser i Silkeborg

Vælger I en kirkelig begravelse, vil den foregå i en af de 38 folkekirker i Silkeborg Kommune. Ceremonien vil blive ledet af en præst fra den danske folkekirke, og ritualet vil følge det evangelisk-lutherske begravelsesritual. Kirkelige begravelser er traditionsrige og et yndet valg hos langt de fleste medlemmer af folkekirken.

Silkeborg Kirke: Silkeborg Kirke er indviet i 1877 og afspejler på den måde, hvordan Silkeborg har gennemgået en stor udvikling siden midten af 1800tallet. Det var først ved industrialiseringens komme, at der blev behov for en større kirkebygning. Man blev efter en del diskussion enige om en kirke til 700 personer. Kirken er tegnet af H.S. Sibbern i 1872 og bygget af røde teglsten. I 1941-43 gennemgik kirken en større ombygning, der skulle hæve hvælvingerne. Silkeborg Kirke ligger centralt i byen 1km fra Silkeborg Station og tæt ved både bycentrum og Silkeborg Langsø. Fra banegården er der gode forbindelser med bus, og ud for rådhuset er der gode parkeringsmuligheder til dem, som kommer i bil.

Vor Frue Kirke: Kirken er katolsk og ligger centralt i Silkeborg. Vor Frue kirkes historie rækker tilbage til 1895, hvor tyske arbejdere kom til byen for at arbejde på papirfabrikken. Det var hovedsageligt unge kvinder, og langt de fleste tilhørte den katolske tro. Behovet for et sted at udøve deres religion bevirkede, at Ansgarstiftelsen i 1898 købte et hus, som senere blev til kapel og skole. Det var således i julen 1898, da en sognepræst blev tilknyttet, at menigheden blev formelt oprettet. I 1912 blev det besluttet, at en kirke var nødvendig, og samme år blev Vor Frue Kirke indviet. Det er kun muligt at blive begravet i Vor Frue Kirke såfremt man er medlem af menigheden eller det katolske trossamfund.

Mariehøj Kirke: Kirken blev indviet i 1958 og udfyldte det stigende behov for en ny kirke i Silkeborg Sogn. Dog havde man måtte sætte planer om kirkebygninger på pause under krigen. Mariehøj kirke er inspireret af Sct. Lars Kirke og Helligåndskirken på Gotland, og har derfor samme udtryk som de svenske middelalderkirker. Mariehøj Kirke er opført i gule teglsten, og tårnet er af træ. Kirken ligger i det sydlige Silkeborg kun 950meter fra banegården.

Borgerlige Begravelser i Silkeborg

Ønskes der ikke en kirkelig begravelse kan Lavendla Bedemand Silkeborg tilbyde forskellige borgerlige begravelsesløsninger. Vi kan hjælpe med begravelser, der tilgodeser andre religiøse forhold samt ateistiske begravelser. En borgerlig begravelse adskiller sig fra en kirkelig begravelse ved, at ceremonien ikke finder sted i en kirke, men i et kapel eller anden lokation.

Kapellet på Vestre Kirkegård: Kapellet ligger ved Vestergade 155 og har gode parkeringsfaciliteter. Kapellet må benyttes af alle og har plads til 200 siddende gæster. Derudover findes der et mindre lokale, som også kan benyttes.

Silkeborg Sygehus Kapel: Kapellet ligger på Silkeborg Sygehus og kan benyttes af dem, som har haft umiddelbar tilknytning til sygehuset. Det gælder dødsfald på sygehuset, og hvis afdøde er bragt dertil efter dødsfaldet.

Begravelsesplads i Silkeborg

I Danmark har alle ret til at blive begravet på en af de mange kirkegårde, uanset deres religiøse overbevisning. Dette gør sig ligeledes gældende i Silkeborg, der råder over 3 bykirkegårde. Det er dog kun Vestre Kirkegård og Alderslyst Kirkegård, som kan benyttes i dag.

Vestre Kirkegård: Kirkegården blev etableret i 1881, da der blev pladsmangel på den ældre Østre Kirkegård, som er fra 1851. Vestre Kirkegård er hovedkirkegården for borgerne i Silkeborg, og dækker over et stort areal, heriblandt 3,5 ha skov. Der tilbydes mange forskellige gravtyper, såsom traditionelle gravsteder for kister og urner, plænegravsted for kister og urner med og uden plade, skovgravpladser og gravsteder specifikt for børn. Kirkegården ligger 1km fra Silkeborg Station og har både gode parkeringsfaciliteter og busforbindelser.

Alderslyst Kirkegård: Kirkegården ligger 2,5km fra Silkeborg Station og kan nås via Kejlstrupvej. Der er gode busforbindelser dertil. Kirkegården tilbyder både traditionelle gravsteder for kister eller urner, og fællesplænegravsteder for kister og urner med og uden plade.