Hjem / Planlæg begravelsen

Hvad skal man gøre i tilfælde af dødsfald? Hvordan kan bedemand hjælpe, og hvad er forskellen på en begravelse og en bisættelse? Læs mere her.

Vi er her for dig

Når der sker et dødsfald, skal man som pårørende tage stilling til mange ting. Det kan være overvældende at finde svar på de mange spørgsmål, som opstår undervejs. Heldigvis behøver du ikke stå med alting selv. Hos Lavendla er det vores mål at gøre alt det svære lidt lettere.

Når du ringer til os, sætter vi dig i kontakt med en af vores rådgivere. Vores rådgivere er erfarne og har en den faglige ballast, som det kræves for at sikre en god service for vores kunder.

Vores rådgivere har mange års erfaring med bedemandsfaget. De sætter en ære i at sikre, at alle interesser bliver hørt i forbindelse med planlægningen af en begravelse eller bisættelse. Vi hjælper dig med alle de praktiske gøremål og støtter dig i de valg, som skal træffes undervejs.


Vores rådgivere

Mød Lavendlas rådgivere og book en tid direkte hos dem.

Planlægning af begravelse i tre punkter

1. Kontakt os

Du kan enten ringe til os eller udfylde vores kontaktformular nedenfor. Vores rådgivere er uddannet til at yde praktisk hjælp. Derudover lægger vi stor vægt på det medmenneskelige, og sørger for at alle interesser bliver hørt i planlægningsprocessen.

2. Begravelse og ceremoni

Lavendlas rådgivere er til stede igennem hele processen – også under begravelsen. Vi sikrer, at alting foregår som planlagt, så du ikke behøver at fokusere på alle de praktiske gøremål under ceremonien. Vores rådgivere er erfarne indenfor både kirkelige begravelse, borgerlige begravelse og begravelser fra andre trossamfund.

3. Efter begravelsen

Vores rådgivere kan hjælpe med at arrangere gravøl eller andre ceremonielle begivenheder efter selve begravelsen. Vi har et væld af lokale kontakter og kan hjælpe med valg af lokale og mad/drikke, såfremt du ønsker det. Lavendla tilbyder desuden at oprette end mindeside for den afdøde, hvor venner og familie kan mindes den afdøde sammen. Mindebogen kan også printes til en mindebog efterfølgende.


Eksempler på forskellige typer af begravelser

Begravelse

Ved en begravelse afsluttes ritualet ved graven på kirkegården, hvor kisten med afdøde nedsænkes i jorden. Her er nogle af vores forslag.

fra 10,865DKK
 • Rådgivning og administration
 • Ilægning og iklædning i kiste
 • Ubehandlet kiste
 • Rustvogn til ceremoni, op til 20 km
 • Ansøgning om begravelseshælp

Bisættelse

Ved en bisættelse afsluttes ritualet i kirken eller kapellet, hvor familien bærer kisten ud til rustvognen, som kører til det lokale krematorium.

fra 10,865DKK
 • Rådgivning og administration
 • Ilægning og iklædning i kiste
 • Ubehandlet kiste
 • Urne
 • Rustvogn til krematorium, op til 20 km
 • Ansøgning om begravelseshjælp

Askespredning

Vores begravelsesrådgivere er empatiske og erfarne. Det er naturligt for dem at planlægge forløbet og yde den bedste, lokale rådgivning.

fra 8,675DKK
 • Rådgivning og administration
 • Ilægning og iklædning i kiste
 • Ubehandlet kiste
 • Rustvogn til ceremoni og krematorium, op til 20 km

Bisættelse uden ceremoni, fra 8.675 DKK. Læs mere her.

Søg begravelseshjælp? Læs mere her.

Her er vi

Find din nærmeste rådgiver

Mødet med din rådgiver

Når du skal have første samtale med vores rådgiver, er det en god idé at have tænkt over nogle ting forinden. Til højre har vi listet nogle af de mest gængse emner.

Såfremt dødsfaldet var forventet, kan afdøde have gjort sig tanker omkring sin begravelse, som skal tages med i betragtning i planlægningsprocessen. Det kan eksempelvis være, at afdøde ønskede en kirkelig eller borgerlig begravelse, eller at den afdøde havde særlige ønsker til den efterfølgende ceremoni?

Et andet centralt punkt er lokationen for begravelsen og den efterfølgende ceremoni. Skal det være en stor ceremoni, hvor alle er velkomne, eller skal det være for kun de allernærmeste? Og hvordan påtænker du at selve graven skal se ud? Skal der oprettes et gravsted, eller skal den afdøde bisættes og have asken over havet?


Ønsker du hjælp?

Kontakt vores support, så svarer vi på dine spørgsmål og finder den rette rådgiver til dig.


GENNEMSE VORES KATALOG

Se vores Produktkatalog

Læs mere om vores produkter og tjenester i vores produktkatalog.

Se produktkatalogJordfæstelse eller kremering indenfor 8 dage

I Danmark er der lovkrav om at en begravelse skal finde sted indenfor 8 dage efter dødsfaldet. Ønsker du en længere frist, kan begravelsesrådgiveren søge om dette.

Spørgsmål og svar

Hvad skal jeg gøre først efter et dødsfald?

Kontakt en læge, der kan udskrive en dødsattest og meld dødsfaldet på borger.dk. Derefter bør du kontakte medarvinger og relevante pårørende, samt venner og kollegaer.

Derefter bør du:
2. Anmeld dødsfaldet på borger.dk og opsig afdødes abonnementer og medlemskaber.
3. Afslut igangværende og fremtidige pengeoverførsler fra afdødes konti.
4. Kontakt et bedemandsfirma. For at kontakte Lavendla kan du ringe på 78 70 63 63 eller udfyld kontaktformularen her på siden.
5. Hold styr på afdødes post, og afmeld eventuelle sociale medier.
6. Meld dødsfaldet til afdødes forsikringsselskab, Skat, pension og eventuelle offentlige instanser, som kan have betalt ydelser og tilskud til afdøde.
7. Ordne de praktiske ting: underret eventuel hjemmehjælp, afmeld bolig, find ny bolig til eventuelle husdyr, sikr afdødes bolig imod indbrud og aflever eventuelle hjemmemidler fra det offentlige.

Læs vores tjekliste ved dødsfald her

Hvad gør jeg ved et uventet dødsfald?

Sker dødsfaldet uventet skal du kontakte alarmcentralen på 112. Herefter vil afdøde blive erklæret død af en læge, som udskriver en dødsattest. Når du har modtaget dødsattesten, kan du kontakte vores bedemænd.

Skal jeg kontakte myndighederne efter et dødsfald?

Når vi anmelder et dødsfald vil alle relevante myndigheder blive underrettet.

Hvor lang tid går der mellem dødsfald og begravelse?

Begravelse eller bisættelse skal typisk ske indenfor 8 dage efter dødsfaldet, medmindre dødsfaldet er omfattet af særlige omstændigheder.

Hvad koster en begravelse?

Prisen på en begravelse afhænger af, hvilket format der vælges. En gennemsnitlig begravelse koster omkring 20-25.000 DKK, men ønsker du at spare, er der mulighed for, at du selv håndtere visse opgaver, som bedemanden normalt ville varetage. Omvendt er det også muligt at få bedemanden til at ordne alt, hvilket vil øge prisen.

Derudover er der diverse elementer, som kan variere meget i pris, alt efter hvilke ønsker afdøde og pårørende har:
–        Leje af rustvogn
–        Valg af kiste eller urne
–        Blomsterarrangementer og andet pynt
–        Mad/vand til efterfølgende ceremoni
–        Dødsannonce
–        Tryk af salmer/sange
–        Korsangere (såfremt afdøde ikke var medlem af Folkekirken)
–        Læs mere om forskellige typer af begravelser her.

Læs mere om omkostninger ved en begravelse her

Hvem betaler en begravelse?

Det er typisk boet selv, eller arrangøren af begravelsen, der betaler for en begravelse.

Hvem betaler en begravelse, hvis der ikke er penge nok?

Hvis der ikke er nok midler i boet til at betale for begravelsen, er det typisk personen, som arrangerer begravelsen, der skal betale udgifterne. Hvis hverken boet eller arrangøren er i stand til at betale for begravelsen, kan der søges om begravelseshjælp hos kommunen. Dette kræver dog at afdøde havde en dansk sygesikring.
Læs mere om begravelseshjælp her

Hvis ansvar er det at informere om, hvor og hvornår begravelsen finder sted?

Det er som regel arrangøren af begravelsen, der melder om tid og sted for begravelsen. Det er altså ikke bedemændene der gør dette. På Lavendlas mindesider kan du dele sådanne vigtige oplysninger og tage imod tilmeldinger til mindehøjtideligheder mm.

Tjekliste til når du skal planlægge en begravelse

Når en person dør, kan det være stressende for de pårørende. Der er mange ting at holde styr på, samtidig med, at man som pårørende skal til at håndtere et liv uden den afdøde. Vi har derfor nedskrevet en tjekliste med 37 punkter, som du kan få sendt til din e-mail. Listen er udviklet med det formål at gøre det svære lidt lettere for dig.

Her på Lavendlas hjemmeside finder du desuden en kortere version af listen. Her har vi samlet de 7 mest centrale punkter, som du skal forholde dig til indledningsvis. Det er vores håb at listen kan hjælpe dig til at håndtere de mange praktiske gøremål, som er forbundet med et dødsfald. Har du andre spørgsmål eller bekymringer omkring proceduren ved en begravelse? Så kontakt os endelig via telefon eller vores kontaktformular. Vi står altid til rådighed for dig.

Tjekliste til når du skal planlægge en begravelse


Populære artikler omkring begravelse

Dette gør de ved dødsfald

En dag står vi alle i den situation, hvor vi skal tage afsked med én af vore nærmeste. Det er ofte en svær og uoverskuelig situation, hvor der er mange praktiske spørgsmål at tage stilling til. Læs mere her.

Hvordan kan bedemand hjælpe?

Når en man holder af går bort, kan selv de mindste ting virke uoverskuelige. Derfor er det vigtigt at finde en dygtig bedemand, som har erfaring i at hjælpe og støtte pårørende, når der skal siges det sidste farvel. Læs mere her.

Forskellen på begravelse og bisættelse?

Selvom vi i daglig tale omtaler det sidste farvel med den døde som en begravelse, findes der faktisk mange forskellige muligheder for, hvordan et begravelsesarrangement kan foregå. Læs mere her.

Vi kan hjælpe dig

Ring til os på 78 70 63 63 eller udfyld vores formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Rikke Løfqvist, Rådgiver