78 70 63 63 Døgnåbent
Hjem / Planlæg begravelsen

Der er en del at tage sig af, når nogen dør. Beslutninger skal træffes og meget skal ordnes. Planlæg begravelsen eller bisættelsen med ro og overblik. Vi hjælper dig.

Huskeliste ved dødsfald

Der er meget at gøre og huske på ved et dødsfald. Vi hjælper dig til et overblik med de 7 vigtigste punkter.

Planlæg begravelsen – hvad skal jeg gøre?

Har du mistet en nærtstående, og skal du nu som pårørende stå for at planlægge begravelsen eller bisættelsen og de mange praktiske gøremål? Så læs med her. Planlæg begravelsen eller bisættelsen – vi guider dig til, at det bliver en unik og personlig afsked, hvor du husker alt i planlægningen.

Vi er her for dig

Når der sker et dødsfald, skal du som pårørende tage stilling til mange ting. Det kan være overvældende at finde svar på de mange spørgsmål, som opstår undervejs. Heldigvis behøver du ikke stå med alting selv. Hos Lavendla er det vores mål at gøre alt det svære lidt lettere.

Når du ringer til os, sætter vi dig i kontakt med en af vores begravelsesrådgivere. Vores rådgivere er erfarne og har den faglige ballast, som det kræves for at sikre en god og tryg service for vores kunder.

Vores rådgivere har mange års erfaring med bedemandsfaget. De sætter en ære i at sikre, at alle interesser bliver hørt i forbindelse med planlægningen af en begravelse eller bisættelse.

Vi hjælper dig med alle de praktiske gøremål og støtter dig i de valg, som skal træffes undervejs. Det kan f.eks. være:

Planlæg begravelsen, planlæg bisættelsen
Planlæg begravelsen eller bisættelsen med hjælp fra Lavendlas begravelsesrådgivere (bedemand).

Planlæg begravelsen, planlæg begravelse, planlæg bisættelse
Vi hjælper dig med alle praktiske og formelle opgaver. Planlæg begravelsen eller bisættelsen med en begravelsesrådgiver (bedemand) hos os

Planlæg begravelsen – i tre punkter

1. Kontakt os

Du kan enten ringe til os på 78 70 63 63 eller udfylde vores kontaktformular nedenfor. Vores begravelsesrådgivere er uddannet til at yde konkret hjælp til planlægning. Derudover lægger vi stor vægt på det medmenneskelige og sørger for, at alle ønsker og interesser bliver hørt i planlægningsprocessen.

2. Begravelse og ceremoni

Lavendlas begravelsesrådgivere er til stede igennem hele processen – også under afskedsceremonien. Vi sikrer, at alting foregår som planlagt, så du ikke behøver at fokusere på alle de praktiske gøremål under ceremonien. Vores rådgivere er erfarne indenfor både kirkelig og borgerlig begravelse og bisættelse, og begravelser fra andre trossamfund.

3. Efter begravelsen/bisættelsen

Vores rådgivere kan også hjælpe med at arrangere mindehøjtidelighed eller anden ceremoniel begivenhed efter selve begravelsen. Vi har gode lokale kontakter og kan bidrage med gode råd og ideer, hvis du ønsker det. Lavendla tilbyder desuden at oprette en mindeside for den afdøde, hvor venner og familie kan dele personlige minder. Mindesiden kan også printes til en mindebog, hvis det ønskes.

Vores rådgivere

Hos Lavendla er det vores vision at give en oplevelse, hvor nærvær og høj faglighed er grundlag for mødet. Vis alle rådgivere och terapeuter.


Hvad koster en begravelse, og hvad er indeholdt i prisen?

Uanset om du vælger begravelse eller bisættelse, er det altid muligt, at gøre afskeden unik og personlig. Gennem små ting, der relaterer til mindet om afdøde, kan du gøre ceremonien til noget særligt. Lad os hjælpe med at rådgive dig om mulighederne og komme med ideer til, hvad der kan passe bedst til jer.

Tre eksempler på priser

Her finder du eksempler på vores mest typiske begravelser og bisættelser, og du kan se vores forslag til, hvordan det kan sammensættes. Prisen på begravelse afhænger blandt andet af de ønsker og behov, du måtte have.

Ud over priseksempel vil der være udgift til kremering (ca. 3.500 kr.), evt. leje af kapel, erhvervelse af gravsted, ekstra kørsler og hjemmeafhentning samt evt. aften- og weekendtillæg.

Bisættelse

Ved en bisættelse afsluttes ritualet i kirken eller kapellet, hvor familien bærer kisten ud til rustvognen, som kører til det lokale krematorium.

fra 14.235,-

Begravelse

Ved en begravelse afsluttes ritualet ved graven på kirkegården, hvor kisten med afdøde nedsænkes i jorden. Prisen på begravelse starter typisk ved:

fra 16.235,-

Uden ceremoni

Få en bisættelse eller begravelse uden ceremoni. Vi hjælper gerne med at planlægge det praktiske. Prisen starter typisk ved:

fra 9.740,-


Prisen på begravelse – når der ønskes en bisættelse uden ceremoni Læs mere her

Her er vi

Find din nærmeste rådgiver

Mødet med din rådgiver (bedemand)

Når du skal have første samtale med vores rådgiver, er det en god idé at have tænkt over nogle ting forinden. Planlæg begravelsen ved at gennemtænke alt grundigt. Du kan her se nogle af de mest gængse opmærksomhedspunkter.

Afdøde kan selv have gjort sig tanker omkring sin egen begravelse. Disse er vigtige at inddrage planlægningsprocessen. Måske er der udfyldt Min Sidste Vilje, der både kan være et fysisk papir eller ligge digitalt.

Afdøde kan f.eks. have udtrykt ønske om enten en kirkelig eller borgerlig begravelse. Skal ceremonien annonceres eller foregå i stilhed. Har afdøde ønsket et gravsted eller askespedning over havet?


Produkter


Ønsker du hjælp?

Kontakt os, så svarer vi på dine spørgsmål og finder den rette rådgiver til dig.


ALLE PRODUKTER

Produkter og Priser

Vores begravelsesrådgivere er empatiske og erfarne. Det er naturligt for dem at planlægge forløbet og yde den bedste rådgivning. Du kan forvente imødekommende og engageret service, og vores rådgiver vil følge dig eller jer fra start til slut.

Læs mere her >



Jordfæstelse eller kremering indenfor 8 dage

I Danmark er der lovkrav om, at en begravelse skal finde sted indenfor 8 dage efter dødsfaldet. Det er vigtigt at huske på ved planlægning af begravelse eller bisættelse. Ønsker du en længere frist, kan begravelsesrådgiveren søge om dette.

Planlæg begravelsen, planlæg bisættelsen, planlæg begravelse

Spørgsmål og svar

Planlæg begravelsen/bisættelsen: Hvor lang tid går der mellem dødsfald og begravelse?

Begravelse eller bisættelse skal typisk ske indenfor 8 -14 dage efter dødsfaldet. Det er vigtigt at huske på ved planlægning af begravelse/bisættelse. Ønsker du at udsætte det, skal du ansøge om det.

Planlæg begravelsen: Hvad koster det?

Planlæg begravelsen: Planlægning af begravelse eller bisættelse betyder også vurdering af priser og økonomi. Prisen afhænger af hvilket format der vælges. Ønsker du at spare, er der mulighed for, at du selv håndterer visse opgaver, som begravelsesrådgiveren normalt ville varetage. Omvendt er det også muligt at få begravelsesrådgiveren til at ordne alt, hvilket vil øge prisen.

Derudover er der diverse elementer, som kan variere meget i pris, alt efter hvilke ønsker I har:
–        Rustvogn-kørsel
–        Valg af kiste og/eller urne
–        Kistepynt, blomsterkranse og andet pynt
–        Forplejning til mindehøjtidelighed
–        Dødsannonce
–        Tryk af salmer/sange og program

Læs mere om omkostninger ved en begravelse her

Planlæg begravelsen: Hvem betaler?

Det er typisk boet selv, eller arrangøren af begravelsen/bisættelsen, der betaler for en begravelse.

Hvem betaler en begravelse eller bisættelse, hvis der ikke er penge nok?

Hvis der ikke er nok midler i boet til at betale for begravelsen/bisættelsen, er det typisk det de pårørende, som arrangerer begravelsen, der skal betale udgifterne. Hvis hverken boet eller de pårørende er i stand til at betale for begravelsen, kan der søges om begravelseshjælp hos kommunen. Dette kræver, at afdøde havde dansk sygesikring.

Begravelseshjælp kan søges af alle – væsentligt at huske på ved planlægning af begravelse.

Læs mere om begravelseshjælp her

Planlæg begravelsen: Hvis ansvar er det at informere om selve begravelsen/bisættelsen?

Det er som regel arrangøren af begravelsen, der melder ud om tid og sted for begravelsen. Det skal du have med i planlægning af begravelse. Udover at lave en dødsannonce, kan du også på en informationsside online dele vigtige oplysninger til gæsterne om dato, tid og sted for begravelse og efterfølgende ceremoni. Se Lavendlas informationssider

Planlæg begravelsen/bisættelsen: Huskeliste

Når en person dør, kan det være meget overvældende for de pårørende. Der er mange ting at holde styr på samtidig med, at man som pårørende skal til at håndtere et liv uden den afdøde.

Vi har samlet de mest centrale punkter, som du skal forholde dig til ved planlægning af begravelsen. Det er vores håb, at listen kan hjælpe dig til at håndtere og overskue de mange praktiske gøremål, som er forbundet med et dødsfald. Har du andre spørgsmål eller bekymringer? Så kontakt os endelig via telefon eller vores kontaktformular.

Huskeliste til planlægning af begravelse



Christina Stjärnqvist

Skrevet af Christina Stjärnqvist

Christina Stjärnqvist er journalist og cand.comm med speciale i social- og sundhedskommunikation. Har skrevet for foreninger, organisationer og mediehuse indenfor området i over 20 år.