78 70 63 63 Døgnåbent
Hjem / Begravelse/bisættelse uden ceremoni

Det er ikke et krav, at der afholdes en ceremoni i forbindelse med en begravelse. I kan sagtens få en fin begravelse eller bisættelse uden ceremoni.

Afsked uden ceremoni

Uanset hvordan man vælger at tage afsked, kan man gøre det sidste farvel personligt og mindeværdigt. Kontakt en af vores begravelsesrådgivere for rådgivning og dialog, så du kan træffe de valg, der er gode for netop dig og din situation.

Priseksempler på begravelse/bisættelse uden ceremoni

Ud over nedenstående priseksempler vil der være udgifter til kremering (ca. 3.500 kr.), gravsted, ekstra kørsler og hjemmeafhentning samt evt. aften-/weekend tillæg.

Lavendla rykkede hurtigt ud og gav os en meget fin og personlig service med en god balance mellem deres forslag og ideer og vores ønsker/usikkerhed. Vi er også helt trygge ved at prisen er rimelig og konkurrencedygtig.

Karsten E.

Bisættelse uden ceremoni – Gør det selv

 • Udfyld selv formularerne her
 • Kun afhentning på hospital
 • Ilægning og kørsel i rustvogn til krematorium (op til 20 km).
 • Ubehandlet kiste
 • Selv søge om begravelseshjælp*
 • Mindeside / online dødsannonce
 • Steder: Region Hovedstaden og Fyn

med begravelseshjælp fra 8.690,-
uden begravelseshjælp fra 9.740,-

Bisættelse uden ceremoni – Vi hjælper

 • Personlig rådgivning og telefonmøde
 • Afhentning og klargøring af kiste
 • Ilægning og kørsel i rustvogn til krematorium (op til 20 km).
 • Ubehandlet kiste
 • Mindeside / online dødsannonce
 • Steder: Alle steder

med begravelseshjælp fa. 10.680,-
uden begravelseshjælp fra 11.740,-

Begravelse uden ceremoni – Vi hjælper

 • Personlig rådgivning og telefonmøde
 • Afhentning og klargøring af kiste
 • Ilægning og kørsel i rustvogn til jordfæstelse (op til 20 km).
 • Begravelseskiste
 • Ansøgning om begravelseshjælp*
 • Mindeside / online dødsannonce
 • Steder: Alle steder

med begravelseshjælp fra 12.695,-
uden begravelseshjælp fra 13.740,-

*Begravelseshjælp:
Hvis afdøde var født før 1. april 1957:
Hvis afdøde var født før 1. april 1957, kan du få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp, uanset formue. Dette beløb kaldes for minimumsbeløbet. Hvis du kun ønsker at søge om minimumsbeløbet, skal du ikke oplyse Udbetaling Danmark om evt. formue.
Hvis afdøde var under 18 år:
Hvis afdøde var under 18 år, er begravelseshjælpen et fast beløb. Det gælder også børn, som er dødfødte. Beløbet er 9.850 kr. (2022).

Hvad dækker prisen over, når det er uden ceremoni?

Ønsker du en begravelse eller bisættelse uden en ceremoni, kan det sagtens stadig lade sig gøre, at afskeden bliver fin og personlig.

Kiste

I Danmark er det lov, at afdøde ved begravelse og kremering skal være anbragt i kiste. Du skal derfor altid have hjælp fra en begravelsesrådgiver (bedemand), som i første omgang vil stå for afhentning og klargøring af kiste. Kisten vælger I sammen ved det første møde med begravelsesrådgiveren.

Uden ceremoni ønsker I måske en enkel kiste. Det er muligt at få en såkaldt begravelseskiste eller ubehandlet kiste til bisættelse.

Se vores udvalg af kister her

Begravelsesrådgiveren hjælper dig også med, at afdøde bliver ilagt kisten og fragtet med rustvogn til jordfæstelse eller krematorium.

Mindeside

Til første møde aftaler I også, om I ønsker at oprette en mindeside for afdøde. På mindesiderne kan I hylde det levede liv og dele personlige minder med hinanden om afdøde. Dette kan være et fint supplement til begravelsen eller bisættelsen, når det foregår uden ceremoni. I kan også undlade det, hvis det ikke er et ønske hos jer.

Se vores mindesider her


Begravelseshjælp når det er uden ceremoni?

Ja, I kan selvfølgelig få begravelseshjælp, selvom I vælger ikke at afholde en ceremoni. Hvis afdøde havde bopæl og folkeregister i Danmark, kan I søge om begravelseshjælp.

Størrelsen af beløb for begravelseshjælp afhænger af afdødes familieforhold, formue og alder.

Vil I søge om begravelseshjælp, kan I gøre det uanset, om det er til begravelse eller bisættelse. Jeres begravelsesrådgiver vil typisk hjælpe jer med at søge. Begravelseshjælp søges digitalt via Udbetaling Danmark.

Søg begravelseshjælp? Læs mere her

Vi kan hjælpe dig

Ring til os på 78 70 63 63 eller udfyld vores formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt

Vores rådgivere

Hos Lavendla er det vores vision at give en oplevelse, hvor nærvær og høj faglighed er grundlag for mødet. Vis alle rådgivere och terapeuter.

ALLE PRODUKTER

Produkter og Priser

Vores begravelsesrådgivere er empatiske og erfarne. Det er naturligt for dem at planlægge forløbet og yde den bedste rådgivning. Du kan forvente imødekommende og engageret service, og vores rådgiver vil følge dig eller jer fra start til slut.

Læs mere her >

Spørgsmål og svar

Hvad koster en begravelse eller bisættelse uden ceremoni?

Prisen på en begravelse uden ceremoni ligger fra 11.955 kr.

For en bisættelse uden ceremoni ligger prisen fra 9.975 kr.

Derudover vil der være udgifter til kremering (ca. 3.500 kr.), gravsted, ekstra kørsler og hjemmeafhentning samt evt. aften-/weekend tillæg.

Ring gerne til os, hvis du ønsker at drøfte dine muligheder 78 70 63 63

Hvad koster en kiste?

Kister fåes for en pris fra omkring 4.000 kr. op til 25.000 kr. Kisten til ca. 4.000 kr. er i ubehandlet spånplade og MDF.

Se vores udvalg af kister her og kontakt os endelig for råd og flere informationer: 78 70 63 63

Behøver jeg en begravelsesrådgiver, når det er uden ceremoni

I Danmark er det lov, at afdøde ved begravelse og kremering skal være anbragt i kiste. Du skal derfor altid have hjælp fra en begravelsesrådgiver (bedemand), som i første omgang vil stå for afhentning og klargøring af kiste.

Kisten vælger du sammen med rådgiveren, der også hjælper dig med, at afdøde bliver ilagt kisten og fragtet med rustvogn til jordfæstelse eller krematorium.

Ring gerne til os, hvis du ønsker at høre mere  78 70 63 63

Kan jeg søge om begravelseshjælp?

Ja, hvis afdøde havde bopæl og folkeregister i Danmark, kan I søge om begravelseshjælp. Det har ingen betydning om det er begravelse i kiste eller bisættelse i urne. Størrelsen af beløb for begravelseshjælp afhænger af afdødes familieforhold, formue og alder.

Er afdøde født før 1. april 1957, er begravelseshjælpen på mindst 1.050 kr., uanset formue. Er afdøde under 18 år er beløbet 10.100 kr. og uafhængigt af formue.

Du kan max. få 12.100 kr. i begravelseshjælp.

Begravelsesrådgiveren hos Lavendla kan søge for jer.


Læs mere

Skrevet af Henriette Rendbæk Jønsson

Rådgiver og grundlægger

Henriette er grundlægger af Lavendla i Danmark. Med erfaring i bedemandsbranchen, både som direktør og begravelsesrådgiver, har hun godt og indgående kendskab til området. Henriettes drivkraft er arbejdet med mennesker. Hun er uddannet lærer, coach, eventplanner og har en master i kommunikation og læring samt en mini MBA. Henriette arbejder fra Lavendlas hovedkontor i København.