78 70 63 63 Døgnåbent
Hjem / Borgerlig begravelse og ceremoniledelse

Borgerlig begravelse og ceremoniledelse

Vi ser generelt en tendens til et stigende ønske om at afholde ceremonier, der ikke er relaterede til en trosretning. I Lavendla tilbyder vi hjælp til ceremonien ved en borgerlig begravelse.

Borgerlig begravelse – hvilke muligheder har jeg for hjælp?


Ved en borgerlig begravelse eller bisættelse kan familien selv stå for at planlægge indholdet, musikken og ordene, der skal siges. Familien vælger også selv, hvor begravelsen/bisættelsen skal foregå.

Hvor kan en borgerlig begravelse foregå?

Den borgerlige afskedsceremoni kan foregå i et kapel eller forsamlingshus, i naturen, skov, strand eller hav, privat eller på restaurant. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

Læs mere:

Individuelle ønsker for en borgerlig begravelse

I Lavendla ønsker vi at imødekomme alle jeres individuelle ønsker for en afskedsceremoni og borgerlig begravelse. Uanset om der er tale om store eller små ceremonier, er det afgørende for os, at afskeden bliver nærværende, unik og personlig. Dette kan komme til udtryk i f.eks. indhold, æstetik og inddragelse af de pårørende.

Ceremonileder ved borgerlig begravelse

I Lavendla har vi ceremoniledere, der i tæt samarbejde med jer, kan planlægge ceremonien og stå for det hele eller dele af opgaven. Vi påtager os gerne opgaven at holde tale, udføre afskedsritualer og sørger for sammenhæng og tryghed ved ceremonien.

Skal vi hjælpe dig? Ring til os på 78 70 63 63

Hvad er en ceremonileder til en borgerlig begravelse?

Lavendlas ceremoniledere har alle gennemført et kursus i ceremoniledelse. Herunder at stå for en borgerlig begravelse. Derudover er de også begravelsesrådgivere i Lavendla. Det vil sige, de har erfaring med og kender til alle aspekter omkring en begravelse og bisættelse.

Brug for en ceremonileder?

Har I brug for en ceremonileder, der kan hjælpe jer til at skabe en personlig, værdig afsked og unik, borgerlig begravelse, så kontakt os endelig. Vi bidrager gerne med vejledning og ideer, og et samarbejde om at skabe en god ceremoni for jer.

Ring til os på 78 70 63 63

Ceremonileder, der også er præst

Lavendla har tilknyttet en erfaren freelance-præst, Annette Berg, som udover at være præst også er begravelsesrådgiver og ceremonileder hos Lavendla.

Annette er gerne ceremonileder ved borgerlige begravelser.

Om Annette – med hendes egne ord

PræstINDE og UDE angiver, at jeg hører hjemme både i og udenfor vores traditionsrige Folkekirke. Jeg møder folk, hvor de er og forretter både bisættelser og begravelser i kirke og kapel, samt borgerlige begravelser / ceremonier, hvor det måtte ønskes.

 • I kapeller som ceremonileder – med eller uden præstekjole –  dvs. med eller uden det kirkelige ritual.
 • I Kirken inkl. det kirkelige ritual og i præstekjole. (I kirken skal den stedlige præst give tilladelse).
 • Borgerlige begravelser / ceremonier som ceremonileder i civilt / uden præstekjole, og udenfor kirkens rum, hvor og hvordan I måtte ønske det.
 • Ceremoni omkring afdødes urne, er også en mulighed og dette kan både kan være i – og uden for kirkens rammer.
 • Kan også tilbyde nødvielse

Læs mere om Annette


Ceremonileder hos Lavendla

Annette Berg, begravelsesrådgiver i Lavendla,
præst og ceremonileder

Kan vi hjælpe dig?

Kan vi hjælpe dig? Ring til os på 78 70 63 63, eller udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig.


Mød vores rådgivere, hvor flere også kan være ceremoniledere ved en borgerlig begravelse


Vores ansvar

Vores begravelsesrådgivere (bedemænd) findes i hele landet og kan tilbyde samtaler på de tidspunkter, der passer bedst muligt ind i din hverdag.

Lavendlas begravelserådgivere kommer gerne hjem til dig, så du ikke skal bruge tid og energi på transport. Det kan mange gange føles mere trygt og roligt, at afholde mødet i egne omgivelser.

Vi ved, hvor turbulent og krævende det kan være at miste en pårørende. Derfor gør vi alt, hvad vi kan for at tilpasse os netop din situation.

På den måde kan vi gøre det svære lidt lettere.


Spørgsmål og svar

Kan jeg afholde en borgerlig begravelse?

Hvis du ønsker en ikke-kirkelig begravelse, har du mange alternative muligheder. Du skal selv stå for at planlægge det det hele.
Hos Lavendla bidrager vi gerne med hjælp og rådgivning. Ring til os på 78 70 63 63

Hvor kan vi afholde en borgerlig begravelse?

En borgerlig begravelse kan foregå i et kapel, i naturen, skov, strand eller hav, privat eller på restaurant. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Du er velkommen til at ringe til os, hvis du har brug for at udveksle ideer eller få vejledning. Ring på 78 70 63 63

Læs mere her om unik, borgerlig begravelse

Kan jeg få en til lede ceremonien i stedet for en præst?

Ja, du kan benytte dig af en såkaldt ceremonileder, som kan hjælpe dig med stort som småt – de stor linjer, og de små detaljer. En ceremonileder kan hjælpe jer med at planlægge hele ceremonien ved den borgerlige begravelse, fra start til slut – og kan stå for det hele eller dele af opgaven ved selve ceremonien. Ceremoniledere hos Lavendla påtager sig gerne opgaven at holde tale eller udføre afskedsritualer, og sørger for sammenhæng og tryghed.

Skal vi hjælpe dig? Ring til os på 78 70 63 63

Kan særlige ønsker til en borgerlig begravelse lade sig gøre?

Ja, særlige ønsker kan sagtens lade sig gøre, hvis det holder sig inden for lovgivningen. Du kan næsten helt selv bestemme, hvordan du ønsker begravelsen. Kontakt os hvis vi skal hjælpe dig, også med dine individuelle ønsker. Og uanset om der er tale om en stor eller lille ceremoni, hjælper vi dig til, at afskeden bliver personlig og unik.

Kan jeg få en ceremonileder gennem Lavendla?

Ja, har du brug for en ceremonileder, kan du få det gennem os. Vi kan hjælpe jer til at skabe en personlig afsked og unik borgerlig begravelse, og bidrager gerne med vejledning og ideer, og et samarbejde om at skabe en god ceremoni for jer. Lavendlas ceremoniledere har alle gennemført et kursus i ceremoniledelse. Derudover er de også begravelsesrådgivere i Lavendla. Det vil sige, de har erfaring med og kender til alle aspekter omkring begravelse og bisættelse.

Ring til os på 78 70 63 63

Kan jeg få en præst med til en borgerlig begravelse?

Ja, Lavendla har tilknyttet en erfaren freelance-præst, Annette Berg, som udover at være præst også er begravelsesrådgiver og ceremonileder hos Lavendla.
Annette er gerne ceremonileder ved borgerlige begravelser.

Ring til Lavendla på 78 70 63 63