78 70 63 63 Døgnåbent
Hjem / Kolumbarium

Kolumbarium

Et kolumbarium er betegnelsen for et sted, hvor urner, i stedet for at blive nedsat i grav, placeres på en væg i nicher, som minder om et dueslag.

Hvad er et kolumbarium?

“Kolumbarium” er betegnelsen på en slags urnehal eller bygning med urnevægge, hvor alle urner er placeret i nicher på væggene. Heraf navnet, der på latin betyder dueslag. Et kolumbarium er en måde at opbevare urnen med aske på i stedet for urnenedsættelse i en grav eller askespredning.

Kolumbarium på latin betyder: dueslag

På et kolumbarium opbevares urner med afdødes aske. Her kan pårørende, familie og venner mindes deres afdøde og besøge dem i et roligt miljø. I Danmark findes der flere kolumbarier, placeret rundt om i landet.

Hvordan ser et kolumbarium ud?

Et kolumbarium er indrettet til at være et smukt og respektfuldt sted, i et fredeligt miljø. De varierer i størrelse og stil, men de har alle til formål at være et værdigt sted for opbevaring af urner.

Kolumbarier i Danmark

Kolumbarier i Danmark er normalt tilknyttet kirkegårde i Danmark.

  • Bispebjerg Kirkegård (København): Bispebjerg Kirkegård er en af de største kirkegårde i København og har et kolumbarium, hvor urner kan opbevares.
  • Vestre Kirkegård (København): Vestre Kirkegård er en af de ældste og mest kendte kirkegårde i København. Den har et kolumbarium med moderne faciliteter.
  • Assistens Kirkegård (København): Assistens Kirkegård er en historisk og kulturelt betydningsfuld kirkegård beliggende på Nørrebro i København. Ud over traditionelle grave har Assistens Kirkegård også et kolumbarium, hvor urner kan opbevares.
  • Hørsholm Kirkegård (Hørsholm): Hørsholm Kirkegård ligger i Nordsjælland og har et kolumbarium, der giver mulighed for opbevaring af urner.
  • Brøndbyvester Kirkegård (Brøndby): Brøndbyvester Kirkegård er en moderne kirkegård beliggende i Brøndby Kommune. Kirkegården har et kolumbarium, der giver mulighed for opbevaring af urner.
  • Roskilde Domkirke (Roskilde): Roskilde Domkirke er en af Danmarks vigtigste historiske og kulturelle vartegn. Domkirken har et kolumbarium til urner.

Flere steder med kolumbarier

Der findes flere kolumbarier i Danmark. Ønsker du informationer og er nysgerrig på deres beliggenhed, så tal med begravelsesrådgiveren om det, som ved besked eller kan hjælpe dig med at opklare det. Det er også muligt at få specifikke oplysninger om kolumbarier i dit område ved at kontakte den lokale kirkegård tæt på dig.

Begravelsesrådgiver (bedemand) kan give gode råd

Har du en begravelsesrådgiver, kan du altid spørge ham/hende til råds. Ofte har de erfaring med kolumbarium og kan give dig gode råd og vejledning.

Læs også:


Vi kan hjælpe dig

Ring til os på 78 70 63 63 eller udfyld vores formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.


Kan vi hjælpe dig?

Kan vi hjælpe dig? Ring til os på 78 70 63 63, eller udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig.


Vores rådgivere

Mød Lavendlas rådgivere og book en tid direkte hos dem. Med dem kan du drøfte ønsker og behov, herunder hvad har man på til en begravelse


Vores ansvar

Vores rådgivere findes i hele landet og tilbyder samtaler på de tidspunkter, der passer bedst ind i din hverdag.

Derfor kan I mødes fysisk eller online. Lavendlas rådgivere kommer også gerne hjem til dig, så du ikke skal bruge tid og energi på transport. Det vigtigste er, at du føler dig tryg og godt tilpas.

Vi ved, at det kan være en turbulent og krævende tid. Derfor gør vi alt, hvad vi kan for at tilpasse os netop din situation.

På den måde kan vi gøre det svære lidt lettere.


Spørgsmål og svar

Hvad er et kolumbarium?

Det er betegnelsen på en slags urnehal eller bygning med urnevægge, hvor alle urner er placeret i nicher på væggene. Heraf navnet, der på latin betyder dueslag.

Hvordan ser et kolumbarium ud?

“Kolumbarium” er betegnelsen på en slags urnehal eller bygning med urnevægge, hvor alle urner er placeret i nicher på væggene. Stedet er indrettet til at være et smukt og respektfuldt sted, i et fredeligt miljø. De kan variere i størrelse og stil, men de har alle til formål at være et værdigt sted for opbevaring af urner.

Hvad betyder kolumbarium?

På latin betyder det: dueslag. En væg med nicher med urner i kan minde om et dueslag.

Hvor ligger kolumbarier?

Kolumbarier i Danmark er normalt tilknyttet kirkegårde i Danmark. De findes på bl.a.:
Bispebjerg Kirkegård (København), Vestre Kirkegård (København), Assistens Kirkegård (København), Hørsholm Kirkegård (Hørsholm), Brøndbyvester Kirkegård (Brøndby), Roskilde Domkirke (Roskilde).

De findes også andre steder i Danmark. Ønsker du informationer, så tal med begravelsesrådgiveren om det eller kontakt den lokale kirkegård.