78 70 63 63 Døgnåbent
Hjem / Om Lavendla / Begravelsesrådgiver

Bliv begravelsesrådgiver

På Lavendla Academy får du viden om begravelsesprocesser og det at være bedemand/begravelsesrådgiver. Du lærer, hvordan man projektstyrer en begravelse og vigtigst af alt: Hvordan man hjælper mennesker i sorg.

Bliv begravelsesrådgiver

Ønsker du at blive begravelsesrådgiver hos Lavendla, skal du sende os en ansøgning. Vi annoncerer løbende, men du er altid velkommen til at sende en motiveret ansøgning med et CV.

Begravelsesrådgiver hos Lavendla Danmark

Drømmer du om at gøre en forskel for familier og pårørende, der har mistet? Så har du muligheden for at indgå et samarbejde med Lavendla.

Som begravelsesrådgiver er du med til at hjælpe familier og pårørende i en svær tid. Det er dig, der i tæt samarbejde med de pårørende, planlægger afskedsceremonien og hjælper med alle de praktiske og administrative opgaver. Du skal altså være både projektleder og koordinator, ide-bank og udfører af de mange praktiske opgaver og detaljer. Under hele processen er du samtidig en vigtig samtalepartner for de pårørende.

Kursus i begravelsesrådgivning

Hos Lavendla anerkender vi, at det at arbejde med begravelser og mennesker i sorg kræver høj faglighed og et professionelt ståsted. Derfor skal man for at blive begravelsesrådgiver hos os, gennemføre et kursus på Lavendla Academy. 

Det kræver ikke nogen tilknytning til en bedemand eller erfaring med faget at starte på Lavendla Academy. Vi giver med kurset mulighed for, at fagfolk med en anden uddannelsesmæssig baggrund kan komme ind i faget og bidrage med noget nyt, og en anden måde at se tingene på. 

Kurset er selvbetalt og vil være både en introduktion til Lavendlas værdier, arbejdsgange og digitale platform. Derudover modtager du en individuel og tryg introduktion til fagets praksis. 

Efter kurset kan der indgås en samarbejdskontrakt med Lavendla, hvor du således arbejder som selvstændig. Du bestemmer selv hvornår, og hvor meget du vil arbejde, og planlægger selv din tid og dine arbejdsopgaver. 


Ansøg om at blive begravelsesrådgiver i Lavendla

Du sender din ansøgning og CV via denne side. Vi rekrutterer løbende og indkalder de mest egnede til en personlig samtale.

Bliv begravelsesrådgiver hos Lavendla

Kurset til begravelsesrådgiver (bedemand) er dialogbaseret. I forløbet arbejdes med cases, ligesom praksis integreres både med eksempler og ved studiebesøg.


Gør en forskel – Lavendla Academy trailer

Som medarbejder hos Lavendla bliver du en del af et stærkt hold. Vores styrke ligger i, at vi konstant stræber efter at blive endnu bedre. Dine ideer betyder meget for os, og vi lægger stor vægt på dit personlige engagement.

Fleksibilitet

Hos Lavendla får du fleksible arbejdsdage. Du arbejder både digitalt og lokalt. På samme tid, som du møder mennesker i din by, er du en del af et nationalt netværk af engagerede og imødekommende rådgivere.

Fællesskab

Ingen Lavendla uden dig og de andre rådgivere. Det er sammenholdet, der skaber virksomheden.

Engagement er det, der kendetegner arbejdsfællesskabet i Lavendla.

Fordybning

Når du er klar til at tage det næste skridt, er vi her med flere kurser. Gennem indgående viden vil du kunne påtage dig flere og større opgaver. Det giver dig mulighed for at optimere mængden og variationen i dine opgaver.

Vores kursus er et stort skridt i retning af at professionalisere fagområdet begravelsesrådgivere. Kurset foregår både digitalt såvel som fysisk, og kvalitetssikres gennem en tæt dialog og løbende sparring. Hvis du har brug for hjælp, er der altid en at tale med.

Signe Klitgaard, Uddannelsesleder hos Lavendla Academy

Ofte stillede spørgsmål om kurset til begravelsesrådgiver

Hvordan er kurset bygget op?


En teoretisk del, hvor du får en grundlæggende viden om begravelsesrådgivningens mange aspekter og processer. Vi gennemgår lovgivningen, begravelsesudgifter, begravelsesceremonien, begravelsesadministration m.m. 
En fordybelsesdel om mødet med de pårørende. Her kommer vi omkring samtaleteknik og mødeledelse samt en grundlæggende viden om sorg og sorgprocesser.
Afslutningsvis vil der være oplæg om administration og sagsstyring i Lavendlas digitale platform. Herunder økonomi, GDPR, tavshedspligt og fortrolighed.
Derudover bliver man introduceret til vores systemer, registrering, produkter m.v. som en del af den praktiske læring.

Hvor meget tid skal jeg afsætte til kurserne?

Kurset løber over 3 hele dage. Der vil være en individuel forberedelse, casearbejde og ekskursion. I forlængelse af kurset skal der udarbejdes en skriftlig opgave.

Kan man få job som bedemand hos jer efter kurset?

Som udgangspunkt stiler uddannelsen mod et samarbejde med Lavendla. Konceptet hos Lavendla er, at alle rådgivere er selvstændige med egen virksomhed.

Hvor mange deltagere er der per hold?

Max 8 deltagere. 

Hvad koster kurset?

Grunduddannelsen for bedemænd med praktisk specialisering, introduktion og vejledning koster 5.995,- eksklusiv moms.

Bliver man ansat hos jer, eller arbejder man selvstændigt?

Hos Lavendla arbejder du som selvstændig. Det betyder, at du fakturerer os for de begravelsessager, du har varetaget.

Hvordan får man kunder?

Lavendla håndterer al markedsføring. Du får derfor dine kunder igennem os. De fleste kunder kontakter os via vores hjemmeside eller via vores kundecenter, som så fordeler alle kundesagerne til rådgiverne. Kunder kan også gå ind på vores hjemmeside og bestille tid direkte hos en rådgiver (bedemand), forudsat at man har opsat din aktuelle tilgængelighed. Som begravelsesrådgiver (bedemand) har du også adgang til vores system, hvor du selv kan hente kundesager.

Kan man arbejde fuldtid hos jer?

Da arbejdsmængden afhænger af antal af sager og sagernes størrelse, kan vi i Lavendla ikke garantere fuldtid. Vi opfordre derfor til, at vores begravelsesrådgivere (bedemænd) har arbejde eller indtægt ved siden af, som et supplement.

Hvor hurtigt efter kurset kan jeg komme i gang med at tjene penge?

Det er meget individuelt.
Som regel kræver det en indkøringsfase svarende til 2 – 3 sager, hvor du lærer at stå på egne ben som begravelsesrådgiver (bedemand).

Hvordan foregår rekrutteringen?

Du sender din ansøgning og CV via linket på vores hjemmeside. Vi kontakter de mest egnede til en personlig samtale.

Behøver man nogen speciel baggrund for at blive bedemand?

Nej, det behøver man ikke. Vores begravelsesrådgivere kommer fra meget forskellige baggrunde og har arbejdet i mange forskellige brancher.

Hvilken viden og personlige egenskaber ser i på, når i rekrutterer nye bedemænd?

At du har en reel interesse for mennesker. Det er vigtigt at føle sig tryg og tilpas med at hjælpe mennesker, der er i chok og alvorlig sorg.
Du skal være empatisk for at kunne møde forskellige mennesker i deres sorg.
Du skal have gode projektlederkompetencer.
Derudover skal du have gode it-færdigheder, da arbejdet involverer meget administration.

Kan jeg betale kurset på afbetaling?

Ja, der er mulighed for at dele kursusafgiften op i to rater.

Er man berettiget til SU under uddannelsen?

Nej.

Hvilke afbestillingsregler har i? Hvor sent kan jeg droppe ud og få mine penge tilbage?

Op til 1 måned før start, med tab af registreringsgebyret på 1036,-
Afmelder du din plads senere end 1 måned før kursusstart, mister du halvdelen af gebyret.

Velkommen til Lavendla Academy

Ønsker du mere information om kurser på Lavendla Academy, så kontakt os.

Skrevet af Henriette Rendbæk Jønsson

Rådgiver og grundlægger

Henriette er grundlægger af Lavendla i Danmark. Med erfaring i bedemandsbranchen, både som direktør og begravelsesrådgiver, har hun godt og indgående kendskab til området. Henriettes drivkraft er arbejdet med mennesker. Hun er uddannet lærer, coach, eventplanner og har en master i kommunikation og læring samt en mini MBA. Henriette arbejder fra Lavendlas hovedkontor i København.