78 70 63 63 Døgnåbent
Hjem / Tømning af dødsbo

Tømning af dødsbo

Der er mange ting at tage stilling til og forholde sig til, når man har mistet en nærtstående. Blandt meget andet står du måske med et dødsbo. Vi tilbyder jer professionel hjælp til tømning af dødsbo.

Tømning af dødsbo – ønsker du hjælp?

Der er mange ting at tage stilling til og forholde sig til, når man har mistet en nærtstående. Blandt meget andet står du måske med et dødsbo, der skal ryddes op i og tømmes. Det kan gøre jer forvirrede og utrygge at stå alene med boet. Vi tilbyder jer professionel hjælp til tømning af dødsbo.

Hvad vil det sige at tømme et dødsbo?

Når du står med et dødsbo, skal afdødes ting og ejendele typisk fordeles mellem arvingerne, sælges eller smides ud. Når ting og ejendele er fordelt mellem arvinger eller solgt, står du måske tilbage med et hjem fyldt med ting, der skal flyttes eller smides ud. Du kan vælge at tømme boet selv, sammen med familien og venner.

For nogen kan det være en uoverskuelig praktisk opgave at tømme boet selv, eller det kan være for hårdt følelsesmæssigt. Her kan få tømt boet af en professionel.

Tømning af dødsbo med respekt og omtanke

Hos Lavendla kan vi tilbyde at tømme jeres bo, og vi står naturligvis til rådighed med råd og vejledning. Vi går altid til opgaven med respekt og med omtanke for boet og jeres ønsker og behov. Vi er vant til at møde mennesker i sorg og håndtere mange forskellige praktiske opgaver i forbindelse med begravelse og bisættelse.

Hvornår må man tømme et dødsbo?

Skiftetretten skal udstede en skifteretsattest, før I kan rydde op i og tømme dødsboet. Skifteretsattesten udstedes, når skifteretten har besluttet, hvilken behandlingsform/skifteform dødsboet skal have. Tømning af et dødsbo kan derfor først finde sted, når dette er på plads.

Hvad er en behandlingsform/skifteform?

Der findes forskellige behandlingsformer. De adskiller sig fra hinanden både i praksis og hvad angår jura og skat. I forbindelse med skifte af et dødsbo, kan det være en god ide at tale med en advokat om det, hvis I ikke allerede har et overblik. De forskellige former for behandling/skifte er:

  • Boudlæg
  • Ægtefælleudlæg og suppleringsarv
  • Uskiftet bo
  • Forenklet privat skifte
  • Bobestyrerbehandling

Læs mere om arv og skifte

Tømning af bo og skifteretsattest

En skifteretsattest er arvingernes bevis på, at de kan råde over den afdødes dødsbo. Attesten bliver udstedt af Skifteretten. Skifteretsattesten slår fast, hvem der har overtaget boet. Når attesten er færdiglavet, kan boet tømmes, deles og sælges af dem, der har fået rettighederne over boet.


Vi kan hjælpe dig

Ring til os på 78 70 63 63 eller udfyld vores formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt

Mød vores rådgivere


Vores ansvar

Vores begravelsesrådgivere (bedemænd) findes i hele landet og kan tilbyde samtaler på de tidspunkter, der passer bedst muligt ind i din hverdag.

Lavendlas begravelserådgivere kommer gerne hjem til dig, så du ikke skal bruge tid og energi på transport. Det kan mange gange føles mere trygt og roligt, at afholde mødet i egne omgivelser.

Vi ved, hvor turbulent og krævende det kan være at miste en pårørende. Derfor gør vi alt, hvad vi kan for at tilpasse os netop din situation.

På den måde kan vi gøre det svære lidt lettere.


Spørgsmål og svar

Hvad er tømning af dødsbo?

Et dødsbo er en betegnelse for det bo, det hjem, som afdøde har boet i. Hvis boet er tomt efter afdøde, skal du tage stilling til det og tage hånd om, at det bliver afviklet. Det vil sige, at boet skal tømmes for ting og ejendele, og fordeles mellem arvingerne, eller sælges eller smides ud. Det kan for nogen være en følelsesmæssig hård proces at skulle stå for tømning af dødsbo selv. Hos Lavendla bidrager vi gerne med praktisk hjælp og rådgivning. Ring til os på 78 70 63 63

Hvad er en skifteretsattest?

En skifteretsattest er arvingernes bevis på, at de kan råde over den afdødes dødsbo. Attesten bliver udstedt af Skifteretten. Skifteretsattesten slår fast, hvem der har overtaget boet. Når attesten er færdiglavet, kan boet tømmes, deles og sælges af dem, der har fået rettighederne over boet.

Tømning af bo med respekt og omtanke

Hos Lavendla kan vi tilbyde at rydde jeres bo, og vi står naturligvis til rådighed med råd og vejledning. Vi går altid til opgaven med respekt og med omtanke for jeres ønsker og behov. Vi er vant til at møde mennesker i sorg og håndtere mange forskellige praktiske opgaver i forbindelse med begravelse og bisættelse.

Skal vi hjælpe dig? Ring til os på 78 70 63 63

Hvornår må man starte på at tømme et dødsbo?

Tømning af dødsbo kan først finde sted, når skifteretten har udstedt en skifteretsattest. Skifteretsattesten udstedes først, når skifteretten har besluttet, hvilken behandlingsform/skifteform dødsboet skal have.

Vi kan hjælpe dig

Ring til os på 78 70 63 63 eller udfyld vores formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Henriette Rendbæk Jønsson, Rådgiver