78 70 63 63 Døgnåbent
Hjem / Ceremonileder

Ceremonileder

I Lavendla har vi ceremoniledere, der i tæt samarbejde med jer, planlægger jeres ceremoni og står for det hele eller dele af opgaven. Det kan både være til traditionel og borgerlig bisættelse og begravelse i kirke, kapel eller andre steder. Book en ceremonileder her.

Ceremonileder – hvis du har brug for hjælp?

I Lavendla har vi ceremoniledere, der i tæt samarbejde med jer, planlægger jeres ceremoni og står for det hele eller dele af opgaven. Det kan være hjælp til ceremonien ved både bisættelse og begravelse i kirke og kapel, og ved borgerlige begravelser / ceremonier.

Hvad kan en ceremonileder bidrage med?

Vores ceremoniledere kan hjælpe jer med mange slags forskellige opgaver, og vi påtager os gerne opgaven at holde tale, udføre afskedsritualer og sørger for sammenhæng og tryghed ved ceremonien. På den måde kan I frigøre jer for en lang række opgaver og koncentrere jer om at være nærværende og til stede ved ceremonien og i forhold til gæsterne.

Her er, hvad vi kan byde ind med, enkeltvise opgaver eller alle opgaver:

  • Gode råd og ideer til indhold og de fysiske rammer for ceremonien
  • Praktiske opgaver
  • Værtskab – vi er værter til ceremonien
  • Holde afskeds- eller mindetale
  • Alternativ til en præst
  • Udføre afskedsritualer
  • Sikre sammenhæng og tryghed


Skal vi hjælpe dig? Ring til os på 78 70 63 63

Ceremonileder kan hjælpe jer til en personlig afsked

I Lavendla ønsker vi at imødekomme alle jeres individuelle ønsker for en afskedsceremoni. Uanset om der er tale om store eller små ceremonier, er det afgørende for os, at afskeden bliver nærværende, unik og personlig. Dette kan komme til udtryk i f.eks. indhold, æstetik og inddragelse af de pårørende.

Hvilken baggrund har en ceremonileder?

Lavendlas ceremoniledere har alle gennemført et kursus i ceremoniledelse. Herunder at stå for en borgerlig, ikke-kirkelig begravelse. Derudover er de også begravelsesrådgivere i Lavendla. Det vil sige, de har erfaring med og kender til alle aspekter omkring en begravelse og bisættelse, og at møde mennesker i sorg.

Ved hvilke ceremonier kan jeg bruge en ceremonileder?

Stort set alle steder kan I vælge at bruge en ceremonileder, undtagen i kirken hvor det er præsten, der alene styrer og leder ceremonien der. Men ved ceremoni i kapel, ved hav, strand eller skov, kan I få en ceremonileder med til at styre og lede ceremonien, og skabe tryghed og sammenhæng.

Brug for en ceremonileder?

Har I brug for en ceremonileder, der kan hjælpe jer til at skabe en personlig, værdig afsked og unik, borgerlig begravelse, så kontakt os endelig. Vi bidrager gerne med vejledning og ideer og et samarbejde om at skabe en god ceremoni for jer.

Ring til os på 78 70 63 63

Ceremonileder, der også er præst

Lavendla har tilknyttet en erfaren freelance-præst, Annette Berg, som udover at være præst også er begravelsesrådgiver og ceremonileder hos Lavendla.

Annette er gerne ceremonileder ved både kirkelige og borgerlige begravelser. Læs mere om Annette


Ceremoniledere hos Lavendla

Pernille Simmelsgaard, ceremonileder og begravelsesrådgiver hos Lavendla


Annette Berg, ceremonileder og begravelsesrådgiver hos Lavendla


Anne Visby, ceremonileder og begravelsesrådgiver hos Lavendla


Heidi Schmidt, ceremonileder og begravelsesrådgiver hos Lavendla


Kan vi hjælpe dig?

Kan vi hjælpe dig? Ring til os på 78 70 63 63, eller udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig.


Mød vores rådgivere, hvor flere også kan være ceremoniledere ved en borgerlig begravelse


Vores ansvar

Vores rådgivere findes i hele landet og tilbyder samtaler på de tidspunkter, der passer bedst ind i din hverdag.

Derfor kan I mødes fysisk eller online. Lavendlas rådgivere kommer også gerne hjem til dig, så du ikke skal bruge tid og energi på transport. Det vigtigste er, at du føler dig tryg og godt tilpas.

Vi ved, at det kan være en turbulent og krævende tid. Derfor gør vi alt, hvad vi kan for at tilpasse os netop din situation.

På den måde kan vi gøre det svære lidt lettere.


Spørgsmål og svar

Kan jeg få en til lede ceremonien i stedet for en præst?

Ja, du kan benytte dig af en såkaldt ceremonileder, som kan hjælpe dig med stort som småt – de store linjer, og de små detaljer. En ceremonileder kan hjælpe jer med at planlægge hele ceremonien ved den borgerlige begravelse, fra start til slut – og kan stå for det hele eller dele af opgaven ved selve ceremonien. Ceremoniledere hos Lavendla påtager sig gerne opgaven at holde tale eller udføre afskedsritualer, og sørger for sammenhæng og tryghed.

Skal vi hjælpe dig? Ring til os på 78 70 63 63

Hvilken baggrund har en ceremonileder?

Lavendlas ceremoniledere har alle gennemført et kursus i ceremoniledelse. Herunder at stå for en borgerlig, ikke-kirkelig begravelse. Derudover er de også begravelsesrådgivere i Lavendla.

Kan jeg få en ceremonileder gennem Lavendla?

Ja, har du brug for en ceremonileder, kan du få det gennem os. Vi kan hjælpe jer til at skabe en personlig afsked og unik borgerlig begravelse, og bidrager gerne med vejledning og ideer, og et samarbejde om at skabe en god ceremoni for jer. Lavendlas ceremoniledere har alle gennemført et kursus i ceremoniledelse. Derudover er de også begravelsesrådgivere i Lavendla. Det vil sige, de har erfaring med og kender til alle aspekter omkring begravelse og bisættelse.

Ring til os på 78 70 63 63

Kan jeg få en præst med til en borgerlig begravelse?

Ja, Lavendla har tilknyttet en erfaren freelance-præst, Annette Berg, som udover at være præst også er begravelsesrådgiver og ceremonileder hos Lavendla.
Annette er gerne ceremonileder ved borgerlige begravelser.

Ring til Lavendla på 78 70 63 63

Hvad kan en ceremonileder konkret hjælpe mig med?

Lavendlas ceremoniledere kan byde ind med enkeltvise opgaver eller alle opgaver:
Gode råd og ideer til indhold og de fysiske rammer for ceremonien
Praktiske opgaver
Værtskab – vi er værter til ceremonien
Holde afskeds- eller mindetale
Alternativ til en præst
Udføre afskedsritualer
Sikre sammenhæng og tryghed

Hvornår har jeg brug for en ceremonileder?

I Lavendla har vi ceremoniledere, der i tæt samarbejde med jer, planlægger jeres ceremoni og står for det hele eller dele af opgaven. Det kan være hjælp til ceremonien ved både bisættelse og begravelse i kirke og kapel, samt ved borgerlige begravelser / ceremonier

Christina Stjärnqvist

Skrevet af Christina Stjärnqvist

Christina Stjärnqvist er journalist og cand.comm med speciale i social- og sundhedskommunikation. Har skrevet for foreninger, organisationer og mediehuse indenfor området i over 20 år.