78 70 63 63 Døgnåbent
Hjem / Billig begravelse

Billig begravelse

Vil du gerne afholde en så billig begravelse som muligt? Vi guider dig til en begravelse eller bisættelse, som koster mindst muligt.

Billig begravelse – hvordan kan det lade sig gøre?

Står du overfor at skulle afholde en begravelse eller bisættelse, og ønsker du en så billig begravelse som mulig? Så læs med her. Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Typiske udgifter

De typiske udgifter ved en begravelse eller bisættelse, som du har brug for hjælp til af en begravelsesrådgiver (bedemand), vil oftest være:

 • Kiste
 • Urne
 • Ilægning i kiste
 • Planlægning af selve begravelsen/bisættelsen, så som hjælp og bestilling af blomster, dødsannonce, gravsten mv.
 • Transport i rustvogn

Se vores udvalg af kister her, hvor den billigste koster omkring 4000 kr.
Se vores udvalg af urner her, hvor den billigste koster omkring 1000 kr.

Blomster, gravsten og dødsannonce

Skal du afholde en ceremoni i kirke eller kapel, er der ofte også en række udgifter i den forbindelse. Det kan f.eks. være:

 • Blomster, kistepynt, krans, kasteroser
 • Pyntning af kirke eller kapel
 • Gravsten
 • Trykt program med salmer og sange
 • Dødsannonce og takkeannonce

Udgifterne hertil kan svinge meget, da det er afhængigt af, hvad du og familien har af ønsker og vælger skal indgå.

Kremation og gravsted

Derudover er der også en række offentlige udgifter, som I skal tænke ind i jeres økonomi. Det er omkostninger forbundet med f.eks.:

 • Kremation
 • Gravsted, gravning og istandsættelse
 • Opbevaring i kapel
 • Leje af kapel
 • Musik/sang

Omkostninger til det offentlige kan variere meget, afhængigt af hvad I gør jer af til- og fravalg.

Er det billigst at blive begravet eller kremeret?

Den dyreste almindelige begravelse kan koste helt op til 50.000 kroner, mens den billigste kan koste helt ned til omkring 10.000 kroner. En kremation er billigere end kistebegravelse.

Se vores eksempler her: Priseksempler på begravelse

Gravsted, hvis afdøde er medlem af Folkekirken

Var afdøde medlem af folkekirken er det muligt at få en grav- eller urneplads langt billigere, end hvis afdøde ikke var medlem. Flere kirker giver også tilskud til et gravsted.

Læs mere om kirkegårde og gravsteder på hjemmesiden for Kirkeministeriet

Billig begravelse med begravelseshjælp

Allerede på det første møde med jeres begravelsesrådgiver (bedemand) taler I om begravelseshjælp. Hvis afdøde havde bopæl og folkeregister i Danmark, kan I søge om hjælpen. Størrelsen af beløb for begravelseshjælp afhænger af afdødes familieforhold, formue og alder.

Vil I søge om begravelseshjælp, kan I gøre det uanset, om I skal afholde begravelse i kiste eller bisættelse. Jeres begravelsesrådgiver vil typisk hjælpe jer med at søge.

Søg begravelseshjælp? Læs mere her

Social begravelse

Afdøde borgere i Danmark, som ikke efterlader sig familie eller pårørende, som vil stå for begravelsen, kan begraves med hjælp fra det offentlige.

Ved en social begravelse får afdøde en enkel bisættelse. Afdøde kremeres på et krematorium, medmindre der foreligger et dokumenteret ønske om begravelse. Afdødes aske nedsættes herefter i de ukendtes grav på en kirkegård.

Askespredning er billigt

Det er billigst at blive kremeret og få sin aske spredt over åbent hav.
I er stadig nødt til at købe en kiste og betale for transporten. Kremeringen koster også noget. Men I sparer udgifterne til et gravsted, hvis I vælger askespredning.

Se vores priseksempler her: Priseksempler på askespredning

Billig begravelse uden ceremoni

Ønsker I at afholde en billig begravelse, kan I også undlade at afholde en ceremoni. Det vil give en besparelse. Læs mere om begravelse uden ceremoni:

Læs mere om begravelse og priser:

Vi kan hjælpe dig

Ring til os på 78 70 63 63 eller udfyld vores formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt


Mød vores rådgivere

Mød nogle af Lavendlas rådgivere, som står klar til at hjælpe dig. Du kan nemt booke et møde med en af dem direkte via hjemmesiden.

Her er vi

Find din nærmeste rådgiver

Spørgsmål og svar

Kan jeg vælge en billig begravelse?

Ja. Står du overfor at skulle afholde en begravelse eller bisættelse, og ønsker du en så billig begravelse som mulig? Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Hvad er den mest billig begravelse?

Ønsker du i en billig begravelse, kan du f.eks. vælge at sprede asken ud over havet. Så undgår du udgifter til et gravsted. Læs mere: Priseksempler på askespredning

Du kan også vælge ikke at afholde en ceremoni. Læs mere: Uden ceremoni

Kan jeg få en billig kiste?

Den billigste kiste koster omkring 4000 kr. Se et stort udvalg af kister her

Billig begravelse med begravelseshjælp?

Ja, din begravelse vil billigere, hvis du søger om begravelseshjælp.
Størrelsen af beløb for begravelseshjælp afhænger af afdødes familieforhold, formue og alder. Jeres begravelsesrådgiver vil typisk hjælpe jer med at søge.

Ønsker du gode råd og at drøfte mulighederne, så ring til os i Lavendla på 78 70 63 63 eller udfyld vores formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Hvad er en social begravelse?

Afdøde borgere i Danmark, som ikke efterlader sig familie eller pårørende, som vil stå for begravelsen, kan begraves med hjælp fra det offentlige.
Ved en social begravelse får afdøde en enkel bisættelse. Afdøde kremeres, medmindre der foreligger et dokumenteret ønske om begravelse. Afdødes aske nedsættes herefter i de ukendtes grav på en kirkegård.

Har jeg brug for en begravelsesrådgiver (bedemand) ved en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.
De typiske udgifter, som du har brug for hjælp til af en begravelsesrådgiver (bedemand), vil oftest være:

Kiste
Urne
Ilægning i kiste
Planlægning af selve begravelsen/bisættelsen, så som hjælp og bestilling af blomster, dødsannonce, gravsten mv.
Transport i rustvogn

Kontakt os gerne i Lavendla, hvis du ønsker vejledning og gode råd. Ring på 78 70 63 63 eller udfyld kontaktformularen her på siden.

Kan jeg få en billig urne?

Den billigste urne koster omkring 1000 kr. Se et stort udvalg af urner her

Begravelse eller kremation hvis jeg ønsker billig begravelse?

Den dyreste almindelige begravelse kan koste helt op til 50.000 kroner, mens den billigste kan koste helt ned til omkring 10.000 kroner. En kremation er billigere end kistebegravelse, hvis du ønsker en billig begravelse.

Se vores eksempler her: Priseksempler på begravelse


Vores ansvar

Vores rådgivere findes i hele landet og tilbyder samtaler på de tidspunkter, der passer bedst ind i din hverdag.

Derfor kan I mødes fysisk eller online. Lavendlas rådgivere kommer også gerne hjem til dig, så du ikke skal bruge tid og energi på transport. Det vigtigste er, at du føler dig tryg og godt tilpas.

Vi ved, at det kan være en turbulent og krævende tid. Derfor gør vi alt, hvad vi kan for at tilpasse os netop din situation.

På den måde kan vi gøre det svære lidt lettere.Skrevet af Henriette Rendbæk Jønsson

Rådgiver og grundlægger

Henriette er grundlægger af Lavendla i Danmark. Med erfaring i bedemandsbranchen, både som direktør og begravelsesrådgiver, har hun godt og indgående kendskab til området. Henriettes drivkraft er arbejdet med mennesker. Hun er uddannet lærer, coach, eventplanner og har en master i kommunikation og læring samt en mini MBA. Henriette arbejder fra Lavendlas hovedkontor i København.