Bisættelse
Ved en bisættelse afsluttes ritualet i kirken eller kapellet, hvor familien bærer kisten ud til rustvognen, som kører til det lokale krematorium.
fra 12.685,-
En begravelse kan foregå på flere måder. Der kan være mange forskellige behov og ønsker, som skal opfyldes, og prisen på begravelse følger naturligt de ønsker, du måtte have. Læs mere og se vores priseksempler.
Uanset om du vælger begravelse eller bisættelse, er det altid muligt, at gøre afskeden unik og personlig. Gennem små ting, der relaterer til mindet om afdøde, kan du gøre ceremonien til noget særligt. Lad os hjælpe med at rådgive dig om mulighederne og komme med ideer til, hvad der kan passe bedst til jer.
Her finder du eksempler på vores mest typiske begravelser og bisættelser, og du kan se vores forslag til, hvordan det kan sammensættes. Prisen på begravelse afhænger blandt andet af de ønsker og behov, du måtte have.
Ud over priseksempel vil der være udgift til kremering (ca. 3.500 kr.), evt. leje af kapel, erhvervelse af gravsted, ekstra kørsler og hjemmeafhentning samt evt. aften- og weekendtillæg.
Prisen på begravelse – når der ønskes en bisættelse uden ceremoni Læs mere her
Du kan enten ringe til os eller udfylde vores kontaktformular. Vores rådgivere er uddannet til at yde rådgivning og praktisk hjælp. Vi lægger vi stor vægt på det medmenneskelige, og sørger for, at alle interesser bliver hørt i processen. Vi hjælper dig med at finde den helt rigtige og bedste løsning, inkl. pris.
Vores rådgivere er til stede igennem hele processen, også under begravelsen eller bisættelsen. Vi sikrer, at alting foregår som planlagt, så du ikke behøver at fokusere på alle de praktiske gøremål under ceremonien. Vores rådgivere er erfarne indenfor både kirkelig og borgerlig begravelse.
Vores rådgivere kan hjælpe med at arrangere mindehøjtidelighed. Vi har gode lokale kontakter og kan hjælpe med valg af lokale og forplejning, hvis du ønsker det. Lavendla tilbyder desuden at oprette en mindeside for den afdøde, hvor venner og familie kan mindes den afdøde sammen.
Det kan være, I ønsker en lille ceremoni med en enkel afsked og en ubehandlet eller hvid kiste.
Måske ønsker I jer en klassisk ceremoni, hvor der også indgår kistepynt.
Det kan også være, I har et ønske om en stor ceremoni, hvor alt er tænkt ind og som både består af kistepynt, farvelroser, krans og ydermere dødsannonce og trykt program/sanghæfte.
I Danmark er det lov, at afdøde ved begravelse og kremering skal være anbragt i kiste. Du skal derfor have hjælp fra en begravelsesrådgiver (bedemand), som vil stå for afhentning og klargøring af kiste. Kisten vælger I sammen med begravelsesrådgiveren ved det første møde.
Se vores udvalg af kister her
Begravelsesrådgiveren hjælper jer også med, at afdøde bliver ilagt kisten og fragtet med rustvogn til kapel og senere til ceremoni. Til selve ceremonien er begravelsesrådgiveren til stede og tager sig af al det praktiske.
Skal afdøde kremeres på krematorium, vil der også være udgifter til urne og selve kremeringen.
Se vores udvalg af urner her
Til første møde aftaler I også, om I ønsker at oprette en mindeside for afdøde. På mindesiderne kan I hylde det levede liv og dele personlige minder med hinanden om afdøde.
Se vores mindesider her
Derudover taler I også om begravelseshjælp, på det første møde med en rådgiver. Hvis afdøde havde bopæl og folkeregister i Danmark, kan I søge om begravelseshjælp.
Størrelsen af beløb for begravelseshjælp afhænger af afdødes familieforhold, formue og alder.
Vil I søge om begravelseshjælp, kan I gøre det uanset, om I skal afholde begravelse i kiste eller bisættelse. Jeres begravelsesrådgiver vil typisk hjælpe jer med at søge. Begravelseshjælp søges digitalt via Udbetaling Danmark.
Søg begravelseshjælp? Læs mere her
Ønsker du blomster – det kan være kistepynt, farvelroser og krans – skal du også aftale det med jeres begravelsesrådgiver.
Se vores udvalg af blomster her
Hos Lavendla er det vores vision at give en oplevelse, hvor nærvær og høj faglighed er grundlag for mødet. Vis alle rådgivere och terapeuter.
Find din nærmeste rådgiver
Det er typisk boet selv, eller arrangøren af begravelsen, der betaler. Er der ikke midler nok i boet, kan der søges om hjælp hos kommunen.
Der er mange ting, som påvirker prisen på begravelse. Først og fremmest afhænger det af, hvilken type begravelse man ønsker, samt hvilken type ceremoni man ønsker efter selve begravelsen. En enkel begravelse uden nogen efterfølgende ceremoni er billigere end en stort anlagt begravelse. Derudover er der diverse elementer, som kan variere meget i pris, alt efter hvilke ønsker afdøde og pårørende har. Eksempelvis:
– Leje af rustvogn
– Valg af kiste eller urne
– Blomsterarrangementer og andet pynt
– Mad/vand til efterfølgende ceremoni
– Dødsannonce
– Tryk af salmer/sange
– Evt. musik eller sang
Hvis afdøde ikke var medlem af Folkekirken kan man som udgangspunkt ikke blive begravet eller bisat i en kirke og af en præst. I sådanne tilfælde vil begravelsen/bisættelsen typisk ske fra et kapel. Ceremonien kan enten udføres i kapellet eller i et valgfrit sted. Der er ingen regler om, hvorfra en begravelse/bisættelse skal foregå, og det er derfor op til arrangøren af begravelsen/bisættelsen at finde og eventuelt leje plads til ceremonien. Ønsker man ikke at holde en ceremoni, er dette også en mulighed. Selvom afdøde ikke var medlem af Folkekirken, har alle ret til at blive begravet på danske kirkegårde.
Prisen for en kremering varierer fra sted til sted. Typisk vil den koste ca. 3.500 kroner. Det skal du huske at tænke ind, når du vurderer den prisen på begravelse i alt.
Det er meget forskelligt, hvad det koster at leje et kapel eller et lokale.
De pårørende har selv mulighed for at booke de relevante lokaler til begravelsen. Typisk vil det dog være en opgave, som begravelsesrådgiveren varetager.
Så kontakt os i Lavendla for gode råd og sparring, ring til os på 78 70 63 63
Det er som regel arrangøren af begravelsen, der selv melder om tid og sted for begravelsen til de nærmeste. Begravelsesrådgiveren hjælper typisk med en annonce til dagblade og/eller lokalavis. På Lavendlas mindesider kan du også dele de vigtige oplysninger og tage imod tilmeldinger til mindehøjtideligheder mm.
Hvis der ikke er nok midler i boet til at betale for begravelsen, er det typisk personen, som arrangerer begravelsen, der skal betale udgifterne. Hvis hverken boet eller arrangøren er i stand til at betale for begravelsen, kan der søges om begravelseshjælp hos kommunen. Dette kræver dog, at afdøde havde en dansk sygesikring.
Begravelse eller bisættelse skal typisk ske indenfor 8 dage efter dødsfaldet, medmindre dødsfaldet er omfattet af særlige omstændigheder.