DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Aabybro

Lavendla Begravelsesforretning Aabybro

Begravelser er svære. Der skal træffes mange beslutninger, som de færreste pårørende har taget stilling til på forhånd, på meget kort tid. Derfor søge mange hjælp hos en bedemand.

Hos Lavendla bedemand Aabybro hjælper vi med både praktiske, juridiske og personlige spørgsmål og gøremål. Vores begravelsesrådgivere har megen erfaring indenfor bedemandsfaget og kan assistere med alt fra valg af kistemateriale til opgørelse af boet.

Vi ved, at omstændighederne omkring en begravelse kan være svære. Derfor tilbyder vi fleksible mødeformer og mødetidspunkter til vores kunder. Hos os, kan I booke almindelige fysiske møder, online videomøder eller telefonmøder – både indenfor og udenfor normale kontoråbningstider. På den måde håber vi, at vi kan gøre det svære lidt lettere.

Bedemand møde Aabybro

Vi hjælper dig med at arrangere begravelser i Aabybro

Om Lavendla Begravelsesforretning Aabybro

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende i at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Lydhørhed og mod, kvalitet og kreativitet. Det er Lavendla!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker.

Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt.

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer.

Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Se dine lokale rådgivere her.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Aabybro?

En begravelse/bisættelse i Aabybro kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder.

Forskellige typer begravelser

Begravelser varierer fra både religion og lokale traditioner. Lavendla har omfattende erfaring med alle typer begravelser, og vi arrangerer den type begravelse, du ønsker.

Begravelser i Aabybro

Kirkelige begravelser er ofte meget traditionsrige, og det som langt de fleste medlemmer af folkekirken vælger.

Aaby Kirke: Kirken er bygget omkring 1150 i romansk stil. Oprindeligt var kirken kun et skib, kor og apsis, men i middelalderen blev der tilføjet gotiske elementer til kirken, såsom tårnet og våbenhuset samt hvælvinger. Lige omkring reformationen blev der tilføjet et sideskib på kirkens nordside, som blev yderligere udbygget i 1860. I 1927 byggede man en rundbuet åbning fra det nordlige sideskib og ind i kirkens hovedskib. Kapellet, som ligger vest for kirken er i nygotisk stil og fra cirka 1850. Fra dette kapel stod færdig og frem til 1973 tilhørte kapellet Skeel-familien fra Birkelse, der brugte det som gravkapel. Fra 1973 og frem til i dag har kapellet tilhørt kirken, som bruger det som ligkapel. Aaby Kirke ligger 1,1km til fods fra Aabybro Busterminal. Kommer man i bil, kører man blot via Kirkevej, hvor der også er gode parkeringsmuligheder.

Læs mere Læs mindre

Borgerlige Begravelser i Aabybro

Såfremt der ikke ønskes en kirkelig begravelse eller bisættelse kan I få arrangeret en borgerlig begravelse. En borgerlig begravelse/bisættelse vil ske fra kapellet ved Aaby Kirkegård.

Læs mere Læs mindre

Begravelsesplads i Aabybro

I Danmark er det tilladt for alle, uanset deres religiøse tilhørsforhold, at blive begravet på en dansk kirkegård. Det samme er gældende i Aabybro.

Aaby Kirkegård: Kirkegården ligger omkring Aaby Kirke. Der findes både traditionelle gravsteder for kister og urner, fællesgravsteder i græs for kister og urner og en anonym plæne for urnegravsteder. Derudover er der et mindre antal kistegravsteder til unavngivne børn. Man kommer til kirkegården på samme måde, som man kommer til Aaby Kirke.

Læs mere Læs mindre