35 15 61 00 Døgnåbent

DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Amager

Ring hele døgnet

 • 35 15 61 00
 • Vermlandsgade 51, KBH S. (kun ved bestilt tid, ingen drop in)

Velkommen til Lavendla Begravelse Amager

Har du brug for hjælp, så ring til os på 35 15 61 00 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Velkommen til Lavendla Bedemand Amager

Vi er en erfaren og professionel bedemand på Amager, som hjælper pårørende og familier med at gøre begravelsen til et smukt farvel og minde. Vi har mange års erfaring med at arrangere begravelser, som lever op til afdøde og de efterladtes ønsker og behov. Lavendla Bedemand Amager sætter en ære i at være en støtte for jer gennem hele processen. Det gælder alt fra kontakt til kirken, beslutning om hvordan begravelsen skal foregår samt valg af gravsted.

Bedemand møde Amager

Om Lavendla Begravelse Amager

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand på Amager hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse på Amager?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 11.940 kr, med begravelseshjælp.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 14.135 kr, med begravelseshjælp.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 35 15 61 00 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

 • Afdødes CPR.nr.
 • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand på Amager.

Ring til os på 35 15 61 00 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 35 15 61 00.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

 • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
 • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
 • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 35 15 61 00

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 35 15 61 00

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Begravelse på Amager

Lavendla Bedemand Amager hjælper med at arrangerer smukke kirkelige og borgerlige begravelser overalt på Amager, så I ikke står alene med en uoverskuelig planlægning.

Kirkelig begravelse på Amager

Der findes i dag mere end ni kirker, hvorfra vi kan arrangere en kirkelig begravelse på Amager. Lavendla Bedemand Amager hjælper jer med booke tid til begravelse i kirken, arrangere møde med præsten, udvælge kiste, urne og gravsted og sørge for alle de små detaljer, som gør en begravelse smuk, personlig og individuel.

Sundby Kirke

Sundby Kirke ligger på Amagerbrogade tæt ved Amagerbro Station og blev opført tilbage i 1870. Bygningen er opført som en korskirke i nyromansk stil med en ottesidet tagrytter på taget. Kirkens interiør og farver blev i 1960erne forvandlet fra mørk nygotik til lyse vægge, bøgeparketgulve og blå bænkerækker med plads til 340 siddende gæster. Kirken blev desuden udstyret med et nyt orgel. Lavendla Bedemand Amager kan hjælpe med at tage kontakt til kirke og præst og arrangere alle de praktiske ting i forbindelse med en begravelse på Amager fra valg af salmer, kiste, pynt i kirken m.m.

Tårnby Kirke

Lavendla Bedemand Amager hjælper familier med at arrangere begravelser på Amager fra Tårnby Kirke. Tårnby kirke blev oprindelig opført i 1150 og har sidenhen gennemgået forskellige tilbygninger og nedrivninger med døbefonten som den eneste oprindelige undtagelse. Der er plads til 275 siddende gæster i kirken, og vi kan også være behjælpelige med at arrangere kirkebil for gæster, som har svært ved at komme til og fra begravelsen.  Kirken ligger tæt på Tårnby Station med adgang til bus og tog.

Kirkelig begravelse på Amager fra andre potentielle kirker

 • Sundkirken
 • Højdevangs Kirke
 • Simon Peters Kirke
 • Filips Kirke
 • Nathanaels Kirke
 • Allehelgens Kirke
 • Solvang Kirke
 • Hans Tausens Kirke 
 • Dragør Kirke
 • Kastrup Kirke
 • Kirken i Ørestad

 

Borgerlig begravelse på Amager

Lavendla Bedemand Amager hjælper pårørende med at arrangere borgerlige begravelser, så det lever op til jeres ønsker om en traditionel eller alternativ borgerlig begravelse. Vi hjælper blandt andet med at arrangere muslimske begravelser, ikke-religiøse eller ateistiske begravelser, jødiske begravelser og katolske ceremonier. Vi bistår også med planlægningen af andre typer af ceremonier og begravleser.

En borgerlig begravelse fra Sundby Kirkegårds kapelsal

Sundby Kirkegårds kapelsal har plads til 150 personer, heraf 64 siddepladser. Der er siddepladser på begge sider af kisten, så de nærmeste pårørende kan sidde tæt på og samles om kisten, og der er fast udsmykning af lysrække bag kisten. Højtideligheder fra Sundby Kirkegårds Kapel kan afholdes tirsdag til lørdag kl. 11:00 – 11:30, 13:00 – 13:30 og 15:00 – 15:30. Der er parkeringspladser foran kapellet og gode adgangsforhold for gangbesværede, folk i kørestol og andre bevægelseshandicap. Det er muligt at medbringe egen musik til afspilning på kapellets musikanlæg til CD, telefon og tablet, ligesom man kan bruge teleslynge. Der er desuden et elektronisk orgel, og Lavendla Bedemand kan være behjælpelig med bestilling af organist og sanger gennem kapellet. 

Muslimsk begravelse

En muslimsk begravelse omfatter en række forskellige traditioner og skikke, selvom de kan variere mellem islamiske kulturer. For eksempel ved vi, at en muslimsk begravelse helst skal foregå inden for 24 timer . Vi er også opmærksomme på, at den afdøde skal vaskes og pakkes ind på en bestemt måde, ligesom der skal læses særlige begravelsesbønner. Den fysiske begravelse skal også foregå på en bestemt måde, ligesom liget skal ligge på højre side med ansigtet mod Mekka. Alt det kan Lavendla Bedemand Amager hjælpe med at gøre forberedelserne til. Vi kan også hjælpe med at træffe foranstaltninger til begravelse på Den muslimske gravplads i Brøndby eller på en af de muslimske afdelinger på de københavnske kirkegårde.

Begravelse på Amager på kirkegårde

Sundby Kirkegård

Sundby Kirkegård er Amagers lokale kirkegård, som første gang blev taget i brug i 1873, og som tilbyder et bredt udvalg af gravpladser. Afdøde kan begraves på traditionelle kistegravsteder. Der findes også kistefællesgrav, traditionelle urnegravsteder og urnefællesgrave. Derudover findes askefællesgraven, de ukendtes grav med anonyme urnenedsættelse på græs. 

Man kan desuden blive begravet på Kolumbariet eller urnehallen på Sundby Kirkegård, som er et sidelokale til kirkegårdens kapel, hvor kun brugere med særlig adgangsnøgle har adgang. Her bliver porcelæns- eller keramikurnerne anbragt på åbne urnepladser, hvor der kan sættes blomster eller anden udsmykning.

Sundby Kirkegård har også særlige gravsteder til børn på to steder med plads til en barnekiste på 1,5 m2 gravsted. Enten kan man vælge et fællesgravsted til kister på græs uden indhegning, hvor der må lægges blomster, men ikke plantes noget. Eller også kan man vælge et indhegnet gravsted med fire siders hæk.