DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Begravelsesforretning Assens

Vi hjælper dig med at arrangere begravelser i Assens

Det at arrangerer og planlægge en begravelse sammen handler meget om tillid og værdier. Nedenfor kan du læse om vores rådgivere og selv være med til at vælge, hvem du gerne vil samarbejde med omkring din afsked. Ring til os på 78 70 63 63.

Lavendla Begravelsesforretning Assens

Når et menneske dør sættes en række procedurer og instanser i gang. Der skal opgøres bo, planlægges begravelse og kommunikeres med mange forskellige myndighedsinstanser. Det kan være en stressende periode for pårørende. Derfor ønsker vi hos Lavendla Begravelsesforretning Assens at hjælpe med praktiske gøremål og give rådgivning og sparring.

Vi har mange års erfaring med bedemandserhvervet og sætter en ære i at være lydhøre og hjælpe vores kunder. Derfor tilbyder vi både at mødes ansigt til ansigt, afholde telefonsamtaler eller afholde online videomøder med vores kunder. Hos Lavendla er vores kunder altid i centrum, og vores bedemænd bestræber sig på at tage hensyn til alle de hensyn der måtte være i forbindelse med en begravelse.

Bedemand møde Assens

Om Lavendla Begravelsesforretning Assens

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende i at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Lydhørhed og mod, kvalitet og kreativitet. Det er Lavendla!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker.

Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Assens?

En begravelse/bisættelse i Assens kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten. Se priseksempler.

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer.

Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Se dine lokale rådgivere her.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder.

Forskellige typer begravelser

Begravelser varierer fra både religion og lokale traditioner. Lavendla har omfattende erfaring med alle typer begravelser, og vi arrangerer den type begravelse, du ønsker.

Begravelser i Assens

Lavendla Bedemand i Assens hjælper jer med at arrangere den begravelse I ønsker – hvad enten det er en kirkelig, en borgerlig eller en begravelse fra andre trossamfund.

Læs mere Læs mindre

Kirkelige begravelser i Assens

Assens Pastorat dækker over de tre kirker: Vor Frue Kirke, Baagø Kirke og Gamtofte Kirke.

Vor Frue Kirke: Kirken ligger centralt i Assens på Damgade 17, tæt ved havnen. Kirken centrale placering gør det let at finde ved, uanset om I kommer fra Odense eller Middelfart. Vor Frue Kirke blev grundlagt i 1200tallet, men gennemgik en større renovering i 1400tallet, hvor den fik tilføjet den gotiske stil, der præger kirken i dag.

Baagø Kirke: Kirken ligger på øen Bågø lidt nordvest for Assens. Som ø-kirke må I benytte færgen fra Assens for at kunne komme til lokationen. Kirken blev indviet i 1861, og der er plads til 125 siddende kirkegængere.

Gamtofte Kirke: Kirken ligger i den lille landsby Gamtofte, som kan nås via Gamtoftevej. Den stod færdigbygget i 1100 og er i dag en af de største landsbykirker på Fyn.

Læs mere Læs mindre

Borgerlige begravelser i Assens

Hvis der ikke ønskes en kirkelig begravelse, er der mulighed for at få arrangeret en borgerlig begravelse. Det vil typisk foregå i kirkegårdens kapel, eller i kapellet ved Assens Sygehus.

Læs mere Læs mindre

Begravelsesplads i Assens

Til hver af de tre kirker i Assens Pastorat findes der en tilhørende kirkegård.

Assens Kirkegårde

I Assens by er der to kirkegårde tilknyttet Vor Frue Kirke. Den ”gamle” kirkegård ligger på Ny Adelgade, som nås via Fåborgvej. Den ”nye” kirkegård ligger få hundrede meter fra den ”gamle” på hjørnet mellem Stadionvej og Møllevej.

Baagø Kirkegård

Baagø Kirkegård ligger i forbindelse med Baagø Kirke.

Gamtofte Kirkegård

Gamtofte Kirkegård ligger i forbindelse med Gamtofte kirke.

Læs mere Læs mindre