DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Bjerringbro

Lavendla Begravelsesforretning Bjerringbro

Begravelsesplanlægning kan være svært. Der skal træffes en masse valg og tages beslutninger på kort tid, om ting, som de færreste pårørende har taget stilling til på forhånd. Dertil kommer alle de juridiske aspekter, der kan være svære at gennemskue. Derfor vælger mange at hyre en bedemand, som kan hjælpe til undervejs.

Hos Lavendla bedemand Bjerringbro tilbyder vi hjælp med praktiske, juridiske og personlige spørgsmål og gøremål. Vores begravelsesrådgivere har megen erfaring indenfor bedemandsfaget og kender til alle muligheder og begrænsninger ved begravelsesplanlægning. Derudover er vores begravelsesrådgivere særligt uddannet indenfor den gældende jura på området, og kan således assistere, når boet skal gøres op.

Vi ved, at omstændighederne omkring en begravelse kan være svære. Derfor tilbyder vi fleksible mødeformer og mødetidspunkter til vores kunder. Hos os, kan I booke almindelige fysiske møder, online videomøder eller telefonmøder – både indenfor og udenfor normale kontoråbningstider. På den måde håber vi, at vi kan gøre det svære lidt lettere.

bedemand møde Bjerringbro

Vi hjælper dig med at arrangere begravelser i Bjerringbro

Om Lavendla Begravelsesforretning Bjerringbro

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende i at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Lydhørhed og mod, kvalitet og kreativitet. Det er Lavendla!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker.

Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt.

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer.

Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Se dine lokale rådgivere her.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Bjerringbro?

En begravelse/bisættelse i Bjerringbro kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder.

Forskellige typer begravelser

Begravelser varierer fra både religion og lokale traditioner. Lavendla har omfattende erfaring med alle typer begravelser, og vi arrangerer den type begravelse, du ønsker.

Begravelser i Bjerringbro

Lavendla Bedemand i Bjerringbro hjælper jer med at arrangere den type begravelse I ønsker – hvad enten det er en kirkelig eller borgerlig begravelse.

Læs mere Læs mindre

Kirkelige Begravelser i Bjerringbro

Kirkelige begravelser er ofte meget traditionsrige, og det som langt de fleste medlemmer af folkekirken vælger.

Bjerringbro Kirke: Kirken er relativt ny og blev bygget på grund af en eksplosiv befolkningstilvækst under den danske industrialisering. I 1910 nedsatte man derfor et udvalg, som skulle planlægge konstruktionen af den nye kirke. D. 6. september 1918 blev første sten lagt, og d. 31. august 1919 blev kirken indviet. I tråd med gammel skik, valgte hovedarkitekten H. Lønborg-Jensen at bygge den i romansk stil. Denne stil var særligt udbredt i 1200-tallet, og kan ses hos mange danske landsbykirker. Lønborg-Jensen tilføjede desuden gotiske elementer til kirkebygningen, såsom dens rundbuede hvælvinger og tårnet. I 1961 blev der tilføjet et sideskib og et dåbsventeværelse til kirken. Bjerringbro Kirke ligger 500meter til fods fra Bjerringbro Station. Kommer man i bil, kan man køre via Nørregade, hvor der er gode parkeringsmuligheder.

Læs mere Læs mindre

Borgerlige Begravelser i Bjerringbro

Såfremt der ikke ønskes en kirkelig begravelse eller bisættelse kan I få arrangeret en borgerlig begravelse. En borgerlig begravelse/bisættelse vil ske fra kapellet ved Bjerringbro Kirkegård.

Læs mere Læs mindre

Begravelsespladser i Bjerringbro

I Danmark er det tilladt for alle, uanset deres religiøse tilhørsforhold, at blive begravet på en dansk kirkegård. Det samme er gældende i Bjerringbro.

Bjerringbro Kirkegård: Kirkegården ligger omkring Bjerringbro Kirke. Der findes alle de gængse gravstedstyper såsom: traditionelle gravsteder for kister og urner, fællesgravsteder for kister og urner, anonyme plænegravpladser for urner. Man kommer til kirkegården på samme vis, som man kommer til Bjerringbro Kirke.

Læs mere Læs mindre