35 15 61 00 Døgnåbent

DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Dragør

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Dragør

Har du brug for hjælp, så ring til os på 35 15 61 00 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Velkommen til Lavendla Bedemand Dragør

Når en vi elsker dør, kan vi have brug for, at der er nogen, som tager os i hånden og hjælper med at planlægge en mindeværdig begravelse. Det gør vi. Lavendla Bedemand Dragør er en rutineret bedemandsservice, som har erfaring med både store og små, traditionelle og personliggjorte begravelser. Vi har prøvet det meste, og derfor er vi det oplagte valg ved begravelse i Dragør.

En af vores fornemmeste opgaver som bedemand er at lytte. Lytte til jeres tanker og sorg, jeres minder om afdøde og jeres ønsker til en begravelse. Derfor bliver I altid mødt af ansatte, som er lydhøre, empatiske og professionelle. 

Bedemand møde Dragør

Om Lavendla Begravelse Dragør

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Dragør hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Dragør?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 11.940 kr, med begravelseshjælp.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 14.135 kr, med begravelseshjælp.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 35 15 61 00 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

 • Afdødes CPR.nr.
 • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Dragør.

Ring til os på 35 15 61 00 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 35 15 61 00.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

 • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
 • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
 • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 35 15 61 00

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 35 15 61 00

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Begravelse i Dragør

Lavendla Bedemand hjælper familier med at arrangere kirkelige og borgerlige begravelser overalt i Dragør.

Kirkelig begravelse i Dragør

Der findes i dag to  kirker i Dragør, som borgere kan blive begravet eller bisat fra. Lavendla Bedemand Dragør hjælper jer med at kontakte den præst og kirke i Dragør, hvor I ønsker at afholde begravelsen. To af de mest brugte kirker i Dragør er Dragør Kirke og St. Magleby Kirke.

Dragør Kirke

Dragør Kirke blev opført i 1885 og er opført i nygotisk stil. Kirken er bygget i røde sten, og både skibets tag og kirketårnets spire er sølvgråt. Kirkerummet har hvide vægge og mahognifarvet loft og bænkerækker med plads til 350 siddende gæster. Loftet er prydet af gigantiske lysekroner, og det lyse kirkegulv har en lang røde løber op til alteret. Kirken ligger to minutters gang fra Dragør stationsplads, hvor der kører flere busser til og fra. Der er få parkeringspladser ved kirken. Hvis I ønsker at holde en kirkelig begravelse for afdøde, kan Lavendla Bedemand Dragør være behjælpelig med at kontakte kirken og aftale et tidspunkt for begravelsen.

St. Magleby Kirke

St. Magleby Kirke er en af Dragørs to kirker og blev opført mellem 1193 og 1370. Kirken ligger i området ved den gamle landsby St. Magleby, og kirken fik sit nuværende udseende ved en større ombygning i 1731. Den nuværende kirke er en kvadratisk hvidmalet bygning med sort tag og et mindre kirketårn med spir. Kirkerummet har ikke gennemgået større ændringer siden 1855. Vægge og lofter er hvide med store ovalt buede vinduer, og de traditionelle bænkerækker i træ har plads til ca. 600 siddende gæster. Kirken ligger relativt langt fra metro og S-tog, men der kører busser med ca. to minutters gang til og fra kirken.

Borgerlig begravelse i Dragør

Lavendla Bedemand Dragør hjælper pårørende med at arrangere borgerlige begravelser. Vi kan for eksempel hjælpe med at arrangere katolske ceremonier, muslimsk begravelse, ikke-religiøs begravelse og jødisk begravelse i Dragør.

Borgerlig begravelse fra kapel nær Dragør

Et af Dragørs nærmeste kapeller er Sundby Kirkegårds kapelsal. Her kan der være 150 personer, heraf 64 siddende. De pårørende kan sidde på begge sider af kisten, så de kan føle sig tæt på afdøde til det sidste. Borgerlige begravelser og andre begravelsesceremonier kan afholdes i kapellet tirsdag til lørdag kl. 11:00 – 11:30, 13:00 – 13:30 og 15:00 – 15:30. Der er parkering foran kapellet, og der er andre gode forhold og adgang for gangbesværede og folk i kørestol. Familien kan tage deres egen musik med, som kan afspilles på kapellets musikanlæg til CD, telefon og tablet. Der er desuden teleslynge, som kan anvendes. Der kan bestilles organist og sanger gennem kapellet, hvis man ønsker at gøre brug af det elektroniske orgel. Lavendla Bedemand Dragør hjælper gerne med at kontakte kirken og arrangere de praktiske ting vedrørende brug af kapellet.

Muslimsk begravelse i Dragør

Muslimer skal ifølge almen islamisk skik begraves hurtigst muligt og i kiste. Lavendla Bedemand Dragør har lang erfaring med at arrangere muslimsk begravelse, som er i overensstemmelse med islamisk tradition. Vi kan hjælpe familien med rådgivning og sparring, hvis I er usikre på kutymen, og er der noget, vi ikke ved, har vi netværket til at undersøge det, og give jer et korrekt svar. Muslimer kan begraves på en af de mange særligt indrettede muslimske gravpladser på københavnske og storkøbenhavnske kirkegårde eller på Den muslimske gravplads i Brøndby. Vi kan hjælpe jer med at vælge en gravplads, bestille rustvogn til den lokale moske og arrangere de praktiske foranstaltninger for selve begravelsen.

Begravelsesplads i Dragør

Begravelse i Dragør fra Dragør Kirkegård 

På Dragør Kirkegård kan afdøde begraves på alle de almene former for gravpladser. Der er traditionelle kistegravpladser med plads til en eller to kister, traditionelle individuelle urnegravsteder, plænegravsteder til kister og urner og fælles urnegravsteder. Lavendla Bedemand Dragør kan bistå pårørende med at vælge gravpladstype og forestå de praktiske opgaver i denne forbindelse.