DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Ebeltoft

Lavendla Begravelsesforretning Ebeltoft

Begravelsesplanlægning kan være en udfordring for de fleste. Der skal træffes mange beslutninger på kort tid, og uden de store forudsætninger. Derfor vælger mange at hyre en bedemand, som kan hjælpe til undervejs.

Hos Lavendla bedemand Ebeltoft tilbyder vi hjælp til praktiske, juridiske og personlige spørgsmål og gøremål. Vores begravelsesrådgivere har megen erfaring indenfor bedemandsfaget, og kan hjælpe med alt fra valg af kistemateriale til opgørelse af boet.

Vi ved, at tiden omkring en begravelse ofte kan være presset. Derfor tilbyder vi fleksible mødeformer og mødetidspunkter til vores kunder. Hos os, kan I booke almindelige fysiske møder, online videomøder eller telefonmøder – både indenfor og udenfor almindelige kontoråbningstider. På den måde håber vi, at vi kan gøre det svære lidt lettere.

Bedemand møde Ebeltoft

Vi hjælper dig med at arrangere begravelser i Ebeltoft

Om Lavendla Begravelsesforretning Ebeltoft

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende i at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Lydhørhed og mod, kvalitet og kreativitet. Det er Lavendla!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker.

Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt.

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer.

Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Se dine lokale rådgivere her.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Ebeltoft?

En begravelse/bisættelse i Ebeltoft kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder.

Forskellige typer begravelser

Begravelser varierer fra både religion og lokale traditioner. Lavendla har omfattende erfaring med alle typer begravelser, og vi arrangerer den type begravelse, du ønsker.

Begravelser i Ebeltoft

Lavendla Bedemand i Ebeltoft hjælper jer med at arrangere den type begravelse I ønsker – hvad enten det er en kirkelig eller borgerlig begravelse.

Læs mere Læs mindre

Kirkelige Begravelser i Ebeltoft

Kirkelige begravelser er ofte meget traditionsrige, og det som langt de fleste medlemmer af folkekirken vælger.

Ebeltoft Kirke: Kirken er første gang nævnt i skrifter fra 1458, men udgravninger har påvist, at der formodentligt har været kirke på stedet siden 1200-tallet. Dette hænger fint sammen med, at Ebeltoft i 1301 fik status som købstad, og derfor må der nødvendigvis have ligget en kirke på lokationen. I middelalderen blev langhuset forlænget, der blev tilføjet et tårn og indbygget fem hvælvinger – alt sammen i datidens moderne gotiske stil. Dengang havde Ebeltoft Kirke både en kvindedør og en mandsdør. Kvindedøren sad i den nordlige side, imens mandsdøren sad i den sydlige. I 1792 gennemgik tårnet en større ombygning, og fik den form, som vi kan se i dag. Kirken ligger tæt ved havnen, men omkring 2km fra Ebeltoft Busterminal. Man bør derfor tage bussen ind til byen, for at komme til kirken. Kommer man i bil, kan man køre via Nedergade. Der er parkeringsmuligheder mellem Nedergade og Strandvejen.

Læs mere Læs mindre

Borgerlige Begravelser i Ebeltoft

Såfremt der ikke ønskes en kirkelig begravelse eller bisættelse kan I få arrangeret en borgerlig begravelse. En borgerlig begravelse/bisættelse vil ske fra kapellet ved Ebeltoft Kirkegård.

Læs mere Læs mindre

Begravelsespladser i Ebeltoft

I Danmark er det tilladt for alle, uanset deres religiøse tilhørsforhold, at blive begravet på en dansk kirkegård. Det samme er gældende i Ebeltoft.

Ebeltoft Kirkegård: Kirkegården har traditionelle gravsteder for kister og urner, fællesgravsteder for kister og urner og en anonym fællesplæne for urnegravsteder. Kirkegården ligger få hundrede meter fra Ebeltoft Kirke, og man bør derfor ligeledes tage bussen ind til byen, for at komme til kirkegården med offentlig transport. Kommer man i bil, kan man køre via Østeralle og Kirkegade, hvor der er gode parkeringsmuligheder ved kirkegården.

Læs mere Læs mindre