Din nærmeste rådgiver

Lavendla Bedemand Fårevejle

Lavendla Begravelsesforretning Fårevejle

Når en begravelse skal planlægges, er der mange ting at tage hensyn til. Der skal vælges kiste – eller urnemateriale, lokation for ceremonien, bookes lokale til eventuelle efterfølgende mindehøjtideligheder, sendes invitationer ud og meget mere. Dertil kommer de juridiske aspekter: melding af dødsfaldet på borger.dk, afmelding af den afdøde i de offentlige registre, opgørelse af boet og så videre. Det kan være en stor mundfuld, og derfor vælger de fleste, at hyre en bedemand til at hjælpe sig.

Hos Lavendla bedemand Fårevejle tilbyder vi hjælp til både praktiske, juridiske og personlige spørgsmål og gøremål. Vores begravelsesrådgivere er særligt udvalgte på baggrund af deres medmenneskelighed og lydhørhed. Vi prioriterer altid kunden i vores arbejde og sørger for, at vores kunder føler sig hørte, og at deres ønsker og behov bliver opfyldt. Vores begravelsesrådgivere har stor erfaring indenfor bedemandsfaget, og kan assistere med både praktiske opgaver, og når boet skal gøres op.

Vi ved, at tiden omkring en begravelse kan være svær. De mange beslutninger skal ofte foretages hurtigt, samtidig med, at verden udenfor ikke stopper. Derfor tilbyder vi fleksible mødeformer og mødetidspunkter. Hos os, kan I booke almindelige fysiske møder, online videomøder og telefonmøder. Det kan i gøre både indenfor og udenfor normale kontoråbningstider. På den måde håber vi, at vi kan gøre det svære lidt lettere.

 

bedemand møde Fårevejle

Vi hjælper dig med at arrangere begravelser i Fårevejle

Om Lavendla Begravelsesforretning Fårevejle

Lavendla begravelsesforretning i Fårevejle tager ansvar for alle detaljerne ved begravelsen. Vor bedemand fungerer som din kontakt igennem hele processen. Vi ved, hvor turbulent og krævende det kan være at miste en pårørende. Derfor gør vi alt, hvad vi kan, for at tilpasse os netop dine frie tidspunkter, så hverdagen kan gå op. På den måde kan vi gøre det svære lidt lettere.

Vores rådgivere findes i hele landet, og gør deres bedste for at tilbyde tider, der passer ind i din hverdag. Mange foretrækker at mødes eller at snakke om aftenen, når børnene er lagt i seng, eller i weekenden, hvor hverdagen er sat på pause. Ønsker du, at vi mødes fysisk, vil det foregå tæt på dig, da vores kunder altid er centrum for vores virke.

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker.

Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt.

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer.

Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Se dine lokale rådgivere her.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Fårevejle?

En begravelse/bisættelse i Fårevejle kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder.

Forskellige typer begravelser

Begravelser varierer fra både religion og lokale traditioner. Lavendla har omfattende erfaring med alle typer begravelser, og vi arrangerer den type begravelse, du ønsker.

Begravelse Fårevejle

Lavendla Bedemand Fårevejle hjælper jer med at arrangere den type begravelse I ønsker – hvad enten det er en kirkelig eller borgerlig begravelse.

Kirkelige Begravelser i Fårevejle

Fårevejle Kirke: Kirken ligger på næsset ud imod Lammefjorden. Den blev bygget i 1100-tallet, kort tid efter at danskerne var blevet kristne. Dengang var Fårevejle Kirke bygget i romansk stil, efter datidens mode. Der var intet tårn eller tilbygninger. Disse blev tilføjet løbene op igennem årene. Tårnet og sideskibene blev tilføjet i højmiddelalderen, hvor gotikkens stilistik var på mode. Det var derfor typisk at bygge himmelstræbende elementer, såsom høje kirketårne, der kunne ses langvejs fra. Efter reformationen blev Fårevejle Kirke igen ombygget efter de nye lutheranske idealer, og fik tilføjet våbenhus, sakristi og sidekapel.

Læs mere Læs mindre

Borgerlige Begravelser i Fårevejle

Såfremt der ikke ønskes en kirkelig begravelse eller bisættelse kan I få arrangeret en borgerlig begravelse. En borgerlig begravelse/bisættelse vil ske fra et af kapellerne i Odsherred.

Læs mere Læs mindre

Begravelsesplads i Fårevejle

I Danmark er det tilladt for alle, uanset deres religiøse overbevisning, at blive begravet på en dansk kirkegård. Det samme gør sig gældende i Odsherred. Fårevejle Kirke har ikke sin egen kirkegård tilknyttet, og derfor må sognebørnene søge til de omkringliggende kirkegårde.

Læs mere Læs mindre