78 70 63 63 Døgnåbent

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Faxe

Har du brug for hjælp, så ring til os på 78 70 63 63 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Velkommen til Lavendla Bedemand Faxe

Vi er en bedemandsforretning i Faxe med erfarne og omsorgsfulde medarbejdere, som står klar med vejledning og sparring i forbindelse med dødsfald og begravelse. Vi har mange års erfaring med at hjælpe familier gennem en svær tid. Vi tager os både af planlægning og gennemførelse af begravelsen efter familiens ønske. 

Hos os får I tilknyttet en fast kontaktperson. Det betyder, at  I kan være trygge ved altid at tale med en, som kender til afdødes historie og familiens ønsker.

Lavendla Bedemand har også en række dygtige juridiske eksperter ansat. De hjælper jer trygt igennem skifteretsprocessen og besvarer spørgsmål om arv, dødsbo og testamente.

Bedemand møde Faxe

 

Om Lavendla Begravelse Faxe

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker. Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Faxe?

En begravelse/bisættelse i Faxe kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

 • Begravelse fra 13.510,-
 • Bisættelse fra 11.510,-
 • Askespredning fra 9.720,-
 • Bisættelse uden ceremoni fra 8,925,-

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne – askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den type begravelse, du ønsker.

Begravelse i Faxe

Lavendla Bedemand hjælper familier med at arrangere kirkelige og borgerlige begravelser overalt i Faxe. 

Kirkelig begravelse i Faxe

Der findes i dag 20 kirker i Faxe Kommune, som borgere kan blive begravet eller bisat fra, hvis de enten bor i eller har en anden tilknytning til kirken i det pågældende sogn. Lavendla Bedemand Faxe hjælper jer med at kontakte den præst og kirke i Faxe, hvor I ønsker at afholde begravelsen. To af de mest benyttede kirker i Faxe er Faxe Kirke og Roholte Kirke.

Faxe Kirke

Faxe Kirke er en kirke fra 1400-tallet, som er bygget i sengotisk stil med røde munkesten og hvide kridtstensbjælker. Den ligger på Faxe Kalkbanke i udkanten af Faxe, og kirkerummet er holdt i lyse farver og røde mursten. Der er plads til 350 gæster på de hvide og grå bænkerækker. Kirken ligger ikke i gåafstand til Faxe Syd Station, men der kører busser fra stationen til Kirketorvet to minutter til og fra. Kommer man i bil, ligger kirken knapt 10 kilometer fra Sydmotorvejen. Hvis I ønsker at holde en kirkelig begravelse for afdøde, kan Lavendla Bedemand Faxe være behjælpelige med at kontakte kirken og aftale et tidspunkt for begravelsen.

 

Roholte Kirke

Kirken ligger i landsbyen Roholte mellem Faxe og Præstø. Den er opført i år 1441 i røde og gule munkesten og kalkstenskvadre, og sakristiet og kirketårnet er fra omkring år 1500. Interiøret er holdt i hvidt med store loftshvælvinger med kalkmalerier og mahognifarvede bænkerækker, hvor der kan sidde 175 gæster. Kirken ligger relativt isoleret i forhold til offentlig transport med seks kilometer til nærmeste station (Faxe Ladeplads Station), hvor der kører en enkelt bus til døren. Der er mulighed for parkering ved kirken eller på en af sidevejene i nærheden.

 

Kirkelig begravelse i Faxe fra andre potentielle kirker

 • Bråby kirke
 • Alslev
 • Dalby/Søndre Dalby kirke
 • Freerslev kirke
 • Haslev kirke
 • Hylleholt kirke
 • Karise kirke
 • Kongsted kirke
 • Smerup kirke
 • Spjellerup kirke
 • Teestrup kirke
 • Terslev kirke
 • Tureby kirke
 • Vemmetofte Klosterkirke
 • Ulse kirke
 • Vester Egede kirke
 • Øde Førslev kirke
 • Øster Egede kirke

 

Borgerlig begravelse i Faxe

Lavendla Bedemand Faxe hjælper pårørende med at arrangere borgerlige begravelser. Vi kan for eksempel hjælpe med at arrangere katolske ceremonier, muslimske begravelser, ikke-religiøse begravelser og jødiske begravelser.

Kapel i Faxe

Hvis I ønsker at holde en ceremoni i forbindelse med en borgerlig begravelse i Faxe, kan den holdes i kapellet ved Faxe Kirke. Lavendla Bedemand Faxe kan hjælpe med at kontakte kirken og arrangere det praktiske ved begravelsen.

Muslimsk begravelse i Faxe

Lavendla Bedemand Faxe kan hjælpe familier med at arrangere muslimske begravelser. Vi har flere års erfaring med at arrangere begravelse af muslimer. Derigennem har vi tilegnet os viden om, hvordan islamiske traditionerne foreskriver, at  muslimer skal begraves i kiste hurtigst muligt efter, at døden er indtruffet, at den døde skal vaskes på en særlig måde, og endelig skal klædes i hvidt ligklæde. Vi kan arrangere ceremoni fra et kapel eller den lokale moske, som I ønsker det, og sørge for, at de korrekte religiøse ritualer finder sted. Endelig kan vi arrangere, at den afdøde køres til en særlig muslimsk afdeling på en almindelig kirkegård eller til Den muslimske gravplads i Brøndby, hvor kisten bæres til gravpladsen, afdøde lægges i jorden, og alle tilstedeværende kaster en håndfuld jord på kisten.

 

Begravelsesplads i Faxe

Begravelse i Faxe fra Faxe Kirkegård 

Faxe Kirkegård ligger centralt i Faxe by i forbindelse med Faxe Kirke. Kirkegården tilbyder de fleste klassiske typer begravelsespladser til kiste- og urnebegravelse. Der er både individuelle gravsteder og fællesgrave.