DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Frederiksværk

Vi hjælper dig med at arrangere begravelser i Frederiksværk

Det at arrangerer og planlægge en begravelse sammen handler meget om tillid og værdier. Nedenfor kan du læse om vores rådgivere og selv være med til at vælge, hvem du gerne vil samarbejde med omkring din afsked. Ring til os på 78 70 63 63.

Velkommen til Lavendla Bedemand Frederiksværk 

Et dødsfald giver altid anledning til ændringer og refleksioner hos de nærmeste pårørende. Alt efter relation og omstændigheder befinder familie og omgangskreds sig i en krise, hvor det kan være svært at overskue så meget andet end sorgen. I er et sårbart sted i livet, og I har brug for kompetent rådgivning, sparring og praktisk hjælp til begravelsen og det, der følger efter. Det kan vi give jer.

Vi hjælper jer igennem begravelsen

I en sårbar situation er det ekstra vigtigt, at I har tillid til jeres bedemand. Det er den person, der skal lede jer igennem begravelsen på en tryg og nænsom måde. En begravelse for afdøde finder kun sted en gang og kan ikke laves om. Hos Lavendla Bedemand får I en personlig rådgiver, som erfarent og dygtigt hjælper jer igennem beslutningsprocessen og de valg, som er de rigtige for jer.

Professionel og empatisk service

Som bedemand går vi til opgaven med den allerstørste respekt og professionalisme. Vi ordner det praktiske, så I ikke behøver bekymre jer. Vi kan kontaktes helt uforpligtende pr. e-mail, telefon eller ved et personligt møde, hvor vi stille og roligt gennemgår jeres ønsker og de ting, I skal tage stilling til. 

bedemand møde Frederiksværk

Om Lavendla Begravelsesforretning Frederiksværk

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende i at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Lydhørhed og mod, kvalitet og kreativitet. Det er Lavendla!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker.

Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Frederiksværk?

En begravelse/bisættelse i Frederiksværk kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten. Se priseksempler.

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer.

Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Se dine lokale rådgivere her.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder.

Forskellige typer begravelser

Begravelser varierer fra både religion og lokale traditioner. Lavendla har omfattende erfaring med alle typer begravelser, og vi arrangerer den type begravelse, du ønsker.

Begravelse i Frederiksværk

Lavendla Bedemand hjælper familier med at arrangere kirkelige og borgerlige begravelser overalt i Frederiksværk.

Læs mere Læs mindre

Kirkelig begravelse i Frederiksværk

Der findes i dag mere end fire kirker i Frederiksværk og omegn, som borgere kan blive begravet eller bisat fra. Lavendla Bedemand Frederiksværk hjælper jer med at kontakte den præst og kirke, hvor I ønsker at afholde begravelsen. To af de mest brugte kirker i Frederiksværk er Frederiksværk Kirke og Vinderød Kirke.

Frederiksværk Kirke

Frederiksværk Kirke blev bygget i 1911 og er en kirke opført i nyromansk stil med røde sten, tag i sortglaserede teglsten samt kobberbelagt spir. Indeni er kirkebygningen bygget med mønstermuring i røde mursten, store hvide hvælvinger i loft og sidemure samt traditionelle mahognifarvede kirkebænke med grønne puder, hvor der kan sidde 350 gæster. Frederiksværk Kirke ligger centralt i Frederiksværk by, kun 700 meter fra Frederiksværk Station. Der er glimrende parkeringsforhold bag ved kirken, og derudover er der en stor parkeringsplads i nærheden af kirken.

 

Vinderød Kirke

Vinderød Kirke ligger i Vinderød nordøst for Frederiksværk og blev bygget i 1883. Der har siden middelalderen ligget andre kirker på stedet, men den nuværende er bygget i nygotisk stil med røde mursten, sort tag og kobberspir. Kirkerummet har hvide vægge og loftshvælvinger samt rødbrunt flisegulv, og der er plads til 225 gæster på de grønmalede kirkebænke. Vinderød Kirke ligger ikke tæt på nogen station. Den nærmeste, Frederiksværk Station, ligger 2,5 kilometer væk. Kirken ligger tæt på Hillerødvej, og der kan blandt andet parkeres ved præstegårdens parkeringsplads. Hvis I ønsker at holde en kirkelig begravelse for afdøde, kan Lavendla Bedemand Frederiksværk være behjælpelige med at kontakte kirken og aftale et tidspunkt for begravelsen.

 

Kirkelig begravelse i Frederiksværk fra andre potentielle kirker

  • Kregme Kirke 
  • Ølsted Kirke

 

Læs mere Læs mindre

Borgerlig begravelse i Frederiksværk

Lavendla Bedemand Frederiksværk hjælper pårørende med at arrangere borgerlige begravelser. Vi kan for eksempel hjælpe med at arrangere katolske ceremonier, muslimske begravelser, ikke-religiøse begravelser og jødiske begravelser.

Kapel i Frederiksværk fra Vinderup Kirke

Personer, som ønsker en borgerlig begravelse, kan afholde den i kapellet ved Vinderup Kirke.

Muslimsk begravelse i Frederiksværk

Lavendla Bedemand Frederiksværk kan hjælpe familier med at arrangere muslimske begravelser. Vi har mange års erfaring med at arrangere begravelse af muslimer. Vi ved, at muslimer i overensstemmelse med islamisk skik skal begraves i kiste, og vi kan hjælpe med at arrangere det på en af de særlige muslimske afdelinger på Københavns kirkegårde eller på Den muslimske gravplads i Brøndby. Vi er desuden behjælpelig med alle de praktiske ting som bestilling af rustvogn til den lokale moske, hvor det religiøse ritual kan finde sted, hvis afdøde og familien ønsker det. Det kan også foregå i kapellet, hvis det ønskes. I moskeen tager imamen og familien imod kisten og den døde bliver vasket og klædt i hvidt ligklæde, som den islamiske tradition foreskriver. Endelig køres afdøde til kirkegården, hvor Lavendla Bedemand Frederiksværk har sørget for alt det praktiske. Kisten bæres til gravpladsen, hvor afdøde lægges i jorden, og alle tilstedeværende kaster en håndfuld jord på kisten.

Læs mere Læs mindre