Din nærmeste rådgiver

Lavendla Bedemand Galten

Lavendla Begravelsesforretning Galten

Når et menneske dør, skal en række processer sættes i gang. Den døde skal meldes bortgået på borger.dk, der skal vælges begravelsesform og inviteres gæster, og til slut, skal boet gøres op og arven fordeles. Alt dette inkluderer en masse valg og beslutninger, som de færreste pårørende har gjort sig tanker om på forhånd. Derfor vælger de fleste at hyre en bedemand, til at hjælpe med opgaverne.

Hos Lavendla bedemand Galten tilbyder vi hjælp til praktiske, juridiske og personlige valg og spørgsmål. Vores begravelsesrådgivere har megen erfaring indenfor bedemandsfaget, og kan hjælpe med alt det praktiske. Derudover er vores begravelsesrådgivere også særligt uddannet indenfor den gældende jura på området, og kan således assistere, når boet skal gøres op.

Vi ved, at omstændighederne omkring en begravelse er svære. Derfor tilbyder vi fleksible mødeformer og mødetidspunkter. Hos os, kan I booke almindelige fysiske møder, online videomøder eller telefonmøder – både indenfor og udenfor normale kontoråbningstider. På den måde håber vi, at vi kan gøre det svære lidt lettere.

Bedemand møde Galten

Vi hjælper dig med at arrangere begravelser i Galten

Om Lavendla Begravelsesforretning Galten

Lavendla begravelsesforretning i Galten tager ansvar for alle detaljerne ved begravelsen. Vor bedemand fungerer som din kontakt igennem hele processen. Vi ved, hvor turbulent og krævende det kan være at miste en pårørende. Derfor gør vi alt, hvad vi kan, for at tilpasse os netop dine frie tidspunkter, så hverdagen kan gå op. På den måde kan vi gøre det svære lidt lettere.

Vores rådgivere findes i hele landet, og gør deres bedste for at tilbyde tider, der passer ind i din hverdag. Mange foretrækker at mødes eller at snakke om aftenen, når børnene er lagt i seng, eller i weekenden, hvor hverdagen er sat på pause. Ønsker du, at vi mødes fysisk, vil det foregå tæt på dig, da vores kunder altid er centrum for vores virke.

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker.

Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt.

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer.

Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Se dine lokale rådgivere her.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Galten?

En begravelse/bisættelse i Galten kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder.

Forskellige typer begravelser

Begravelser varierer fra både religion og lokale traditioner. Lavendla har omfattende erfaring med alle typer begravelser, og vi arrangerer den type begravelse, du ønsker.

Begravelser i Galten

Lavendla Bedemand i Galten hjælper jer med at arrangere den type begravelse I ønsker – hvad enten det er en kirkelig eller borgerlig begravelse.

Læs mere Læs mindre

Kirkelige Begravelser i Galten

Kirkelige begravelser er ofte meget traditionsrige, og det som langt de fleste medlemmer af folkekirken vælger.

Galten Kirke: Kirken er forholdsvis ny og er fra 1884. Kirken står dog på samme lokation som en ældre kirke, der dog var faldefærdig og derfor blev revet ned i 1880. Den nyere kirke blev designet af C.V. Puch, der drog inspiration fra tyske bjergkirker og den nyromanske stil. Selve bygningsarbejdet blev udført af lokale murermestre fra Aarhus. Galten Kirke er bygget i røde teglsten over en granitsokkel. Oprindeligt var væggene gule, men blev i 1960’erne gjort vide. Kirken ligger cirka 500meter til fods fra busstopstedet, hvor der kører busser til og fra Aarhus. Kommer man i bil, kan man køre via Herningmotorvejen og til den nordvestlige del af byen, hvor Galten Kirke ligger. Ved kirken er der gode parkeringsmuligheder.

Læs mere Læs mindre

Borgerlige Begravelser i Galten

Såfremt der ikke ønskes en kirkelig begravelse eller bisættelse kan I få arrangeret en borgerlig begravelse. En borgerlig begravelse/bisættelse vil ske fra kapellet ved Galten Kirkegård.

Læs mere Læs mindre

Begravelsesplads i Galten

I Danmark er det tilladt for alle, uanset deres religiøse tilhørsforhold, at blive begravet på en dansk kirkegård. Det samme er gældende i Galten.

Galten Kirkegård: Kirkegården har traditionelle gravsteder for kister og urner. Derudover findes der en skovkirkegård for urnegravsteder og en anonym fællesplæne for urnegravsteder. Kirkegården ligger i forbindelse med Galten Kirke, og er formodentlig væsentligt ældre end selve kirkebygningen. Dette skyldes, at Galten Kirke er bygget på samme lokation, som en ældre kirke – der også har haft en kirkegård. Man kommer til Galten Kirkegård på samme måde, som til Galten Kirke.

Læs mere Læs mindre