35 15 61 00 Døgnåbent

DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Gentofte

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Gentofte

Har du brug for hjælp, så ring til os på 35 15 61 00 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Velkommen til Lavendla Bedemand Gentofte

Når du mister en, du elsker, kan det være svært at overskue andet end sorgen. Det er derfor, at Lavendla Bedemand Gentofte tilbyder at tage sig af hele processen omkring begravelsen fra start til slut. Vi kontakter præsten i den kirke, hvor I gerne vil holde begravelse i Gentofte. Vi søger begravelseshjælp for jer, klæder afdøde pænt på. Vi bestiller kiste, urne og rustvogn og gravsted og aftaler eventuel urnenedsænkning med graveren.

Lavendla Bedemand Gentofte hjælper med at planlægge en begravelse helt i tråd med afdøde og familiens ønsker. Vi tilbyder professionel hjælp baseret på vores mange års erfaring som bedemænd. Vi lytter, stiller spørgsmål og kommer med input, så I går fra mødet med en tryg fornemmelse af, at der er styr på tingene.

 

Bedemand møde Gentofte

Om Lavendla Begravelse Gentofte

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Gentofte hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Gentofte?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 11.940 kr, med begravelseshjælp.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 14.135 kr, med begravelseshjælp.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 35 15 61 00 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

 • Afdødes CPR.nr.
 • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Gentofte.

Ring til os på 35 15 61 00 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 35 15 61 00.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

 • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
 • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
 • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 35 15 61 00

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 35 15 61 00

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Begravelse i Gentofte

Lavendla Bedemand hjælper familier med at arrangere kirkelige og borgerlige begravelser overalt i Gentofte.

Kirkelig begravelse i Gentofte

Kirker i Gentofte

Gentofte Kirke

Gentofte Kirke er Gentofte Kommunes ældste kirke, og den blev opført i 1100-tallet. Kirken er beliggende på en gammel kirkegård og er siden opførelsen blevet om- og tilbygget flere gange. Meget af inventaret i kirken er antikt, som for eksempel altertavlen fra omkring 1625, sølvlysestagerne fra 1871, kalkstensdøbefonden fra 1693 og prædikestolen fra 1636. Fra nyere tid, mere nøjagtigt 2008, er 11 glasmosaikvinduer, som pryder middelalderkirken, udført af kunstneren Per Kirkeby. Gentofte Kirke er en hyggelig og traditionel kirke med ca. 325 siddepladser, som skaber de rette rammer for en stemningsfuld begravelse.

Dyssegårdskirken

Dyssegårdskirken er en anden kirke i Gentofte Kommune, som stod færdig i 1961. Kirken ligger i Dyssegård Sogn i udkanten af Gentofte Kommune. Den husede tidligere gården Dyssegård, der brændte ned i 1933. I 1996 blev kirken moderniseret med et nyt kapel og en sognegård og har plads til 280 personer inklusive 140 siddepladser.      

Kirkelig begravelse i Gentofte fra andre kirker

 • Jægersborg Kirke
 • Vangede Kirke
 • Ordrup Kirke
 • Helleruplund Kirke
 • Messiaskirken
 • Skovshoved Kirke
 • Hellerup Kirke        
 • Sankt Therese Kirke
 • Sankt Lukasstiftelsens Kirke
 • Sankt Andreas Kirke
 • International Church of Copenhagen, Gentofte

Borgerlig begravelse i Gentofte

Lavendla Bedemand Gentoftes spidskompetence er at arrangere kirkelige og borgerlige begravelser, og vores erfaring, empati og professionelle tilgang til tingene gør os til det oplagte valg, når du skal vælge en bedemand i Gentofte. Hvis du gerne vil holde en borgerlig begravelse, hjælper vi med at booke kapel, musikanlæg og planlægge den ceremoni, I ønsker. Vi har tidligere til stor tilfredshed blandt vores kunder arrangeret katolske begravelser, muslimske begravelser og jødiske begravelser såvel som ikke-religiøs bisættelse og begravelse i Gentofte.

Der arrangeres borgerlige begravelser i Gentofte fra et af de to kapeller på Mariebjerg Kirkegård og kapellet fra Hellerup Kirkegård.

Muslimsk begravelsesplads

Muslimske borgere i Gentofte kan på en begravelsesplads på en af byens kirkegårde som f.eks. Gentofte Kirkegård, Mariebjerg Kirkegård, Ordrup Kirkegård eller Hellerup Kirkegård. Det er også muligt at blive begravet på Danmarks første muslimske gravplads, som er beliggende i Brøndby.

 

Begravelsesplads i Gentofte

Gentofte kirkegård

Mariebjerg Kirkegård i Gentofte er begravelsesplads for alle borgere i Gentofte Kommune. Den knapt 100 år gamle kirkegård er beliggende i Vangede Sogn og kan tilgås fra både Lyngbyvejen og Nybrovej. Kirkegården er, i modsætning til Gentofte Kirkegård, ikke tilknyttet en kirke, men blev indviet i 1936 pga. befolkningstilvæksten i kommunen. Kirkegården, som er arkittekttegnet, har til gengæld et både stort og et lille kapel og krematorium tilknyttet, og kirkegården har modtaget flere priser for sin arkitektur. De 266.000 m2 land har prominente navne som Jørgen Buckhøj, Leo Mathisen og Poul Reumert liggende til hvile.

Kirkegården ligger i de smukkeste grønne naturomgivelser og er rig på kultur- og gravminder fra fortiden. Mariebjerg Kirkegård er bygget op af en række rektangler: Yderst en allé af skovfyr, inderst en allé af avnbøg. De to rektangler bindes sammen af to tværgående alleer: En stor allé af spidsløn og en mindre af pil. Kirkegården er igen underinddelt med store takshække. Hele kirkegården er indrammet af et stort skovmassiv.

Andre begravelsespladser i Gentofte

 • Ordrup Kirkegård
 • Gentofte Kirkegård
 • Hellerup Kirkegård