Din nærmeste rådgiver

Lavendla begravelsesforretning Grenaa

Lavendla Begravelsesforretning Grenaa

Der er mange ting at tage hensyn til, når man skal arrangere en begravelse. Der skal udvælges en masse ting, som man måske ikke lige har taget stilling til på forhånd, og så skal man have afviklet den afdødes økonomi og person i det offentlige system. Det kan være udfordrende at gøre alt dette, hvis man ikke har den rette træning og de rette kontakter.

Lavendla tilbyder hjælp til alle disse dele. Lavendla bedemand Grenaa er ikke blot uddannet til at varetage juridiske aspekter af en begravelse, men også til at arrangere alt det praktiske. Vores bedemænd kan derfor aflaste pårørende, når de står i en ofte stressende situation. Vi priser vores ekspertise på det juridiske og økonomiske område. Vores bedemænd er nøje udvalgt på baggrund af deres medmenneskelighed og lydhørhed.

Vi sætter altid kundens behov forrest. Derfor tilbyder vi, at vores kunder er medbestemmende igennem hele processen. I får derved får mulighed for at sætte deres præg på den begravelse, som skal arrangeres. Vi sørger for at tilpasse os kundens behov og tilbyder desuden forskellige mødemuligheder: ansigt til ansigt, online videomøder eller telefonmøder. Vi gør dette, da vi ved at det kan være svært at sætte tid af til et fysisk møde i en travl hverdag.

Bedemand møde Grenaa

Vi hjælper dig med at arrangere begravelser i Grenaa

Om Lavendla Begravelsesforretning Grenaa

Lavendla begravelsesforretning i Grenaa tager ansvar for alle detaljerne ved begravelsen. Vor bedemand fungerer som din kontakt igennem hele processen. Vi ved, hvor turbulent og krævende det kan være at miste en pårørende. Derfor gør vi alt, hvad vi kan, for at tilpasse os netop dine frie tidspunkter, så hverdagen kan gå op. På den måde kan vi gøre det svære lidt lettere.

Vores rådgivere findes i hele landet, og gør deres bedste for at tilbyde tider, der passer ind i din hverdag. Mange foretrækker at mødes eller at snakke om aftenen, når børnene er lagt i seng, eller i weekenden, hvor hverdagen er sat på pause. Ønsker du, at vi mødes fysisk, vil det foregå tæt på dig, da vores kunder altid er centrum for vores virke.

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker.

Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt.

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer.

Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Se dine lokale rådgivere her.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Grenaa?

En begravelse/bisættelse i Grenaa kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder.

Forskellige typer begravelser

Begravelser varierer fra både religion og lokale traditioner. Lavendla har omfattende erfaring med alle typer begravelser, og vi arrangerer den type begravelse, du ønsker.

Begravelse Grenaa

Lavendla Bedemand i Grenaa hjælper jer med at arrangere den type begravelse I ønsker – hvad enten det er en kirkelig eller borgerlig begravelse.

Læs mere Læs mindre

Kirkelige begravelser i Grenaa

Kirkelige begravelser i Grenaa vil typisk foregå i Grenaa Kirke, hvor selve ceremonien vil blive udført af en dansk folkekirkepræst. Folkekirkelige begravelser er for medlemmer af folkekirken og en god måde at tage en traditionel afsked med den afdøde.

Grenaa Kirke

Kirken ligger centralt i Grenaa, tæt ved torvet. Det er således let at finde dertil. Kirken er oprindeligt fra 1200tallet, og er derfor en del af de mange købstadskirker, som blev opført i den danske middelalder. Kirken er da også viet til Skt. Gertrud, de rejsendes skytshelgen, hvilket vidner om kirkens centrale rolle for købstaden Grenaa.

Læs mere Læs mindre

Borgerlige begravelser i Grenaa

Såfremt der ikke ønskes en kirkelig begravelse eller bisættelse kan I få arrangeret en borgerlig begravelse. En borgerlig begravelse/bisættelse vil ske fra kapellet ved Grenaa kirkegård.

Læs mere Læs mindre

Begravelsesplads i Grenaa

I Danmark må alle, uanset religiøse overbevisning, begraves på danske kirkegårde. Dette er også tilfældet på Grenaa kirkegård, der ligger ud til Åstrupvej og Bredgade kun 400meter fra Grenaa Kirke.

Læs mere Læs mindre