DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Gribskov

Lavendla Begravelsesforretning Gribskov

Når et menneske dør, skal en række processer sættes i gang. Først skal den afdøde meldes bortgået på borger.dk, og pårørende skal kontaktes. Derefter skal der arrangeres begravelse eller bisættelse, samt inviteres gæster til ceremonien. Til slut, skal den afdødes bo gøres op og arven fordeles. Det kan være en stor mundfuld for pårørende at stå med hele ansvaret selv. Derfor vælger mange at hyre en bedemand, som kan hjælpe til undervejs.

Hos Lavendla bedemand Gribskov tilbyder vi hjælp til praktiske, juridiske og personlige spørgsmål og gøremål. Vores begravelsesrådgivere har megen erfaring indenfor bedemandsfaget og kender til alle muligheder og begrænsninger. Derudover er vores begravelsesrådgivere særlig uddannet indenfor den gældende jura på området, og kan således assistere, når boet skal gøres op og arven fordeles.

Vi ved, at tiden omkring en begravelse er knap. Derfor tilbyder vi fleksible mødeformer og mødetidspunkter. Hos os, kan I booke almindelige fysiske møder, online videomøder og telefonmøder -både indenfor og udenfor normale kontoråbningstider. På den måde håber vi, at vi kan gøre det svære lidt lettere.

Bedemand møde Gribskov

Vi hjælper dig med at arrangere begravelser i Gribskov

Om Lavendla Begravelsesforretning Gribskov

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende i at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Lydhørhed og mod, kvalitet og kreativitet. Det er Lavendla!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker.

Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt.

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer.

Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Se dine lokale rådgivere her.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Gribskov?

En begravelse/bisættelse i Gribskov kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder.

Forskellige typer begravelser

Begravelser varierer fra både religion og lokale traditioner. Lavendla har omfattende erfaring med alle typer begravelser, og vi arrangerer den type begravelse, du ønsker.

Begravelse Gribskov

Lavendla Bedemand i Gribskov hjælper jer med at arrangere den type begravelse I ønsker – hvad enten det er en kirkelig eller borgerlig begravelse.

Læs mere Læs mindre

Kirkelige Begravelser i Gribskov

Kirkelige begravelser er ofte meget traditionsrige, og det som langt de fleste medlemmer af folkekirken vælger.

Søborg Kirke: Kirken er formodentligt bygget i midten af 1100-tallet, under Valdemar den Store. Kirken blev dengang bygget i den nye og moderne teglstensteknik, hvilket er understøttet af et fund af teglstensovne, som Nationalmuseet fandt i 1979. Den første sten er dateret af Risø-værket til omkring 1140, hvilket dels vidner om kirkens tidlige historie, og dels om den store interesse man har haft for kirken indenfor arkæologiens verden. Oprindeligt var kirken delvist i træ, men Magrethe I beordrede, at en række hvælv skulle erstatte den ældre trækonstruktion. Tårnet blev bygget omkring 1250. I 1400-tallet blev der tilføjet et sakristi. Sidste tilføjelse til kirkebygningen skete i 1940, hvor kirkens våbenhus blev bygget, som i dag fungerer som ligkapel. Søborg Kirke ligger 2,2km fra Søborg Station.

Læs mere Læs mindre

Borgerlige Begravelser i Gribskov

Såfremt der ikke ønskes en kirkelig begravelse eller bisættelse kan I få arrangeret en borgerlig begravelse. En borgerlig begravelse/bisættelse vil ske fra et af kapellerne i Gribskov.

Læs mere Læs mindre

Begravelsesplads i Gribskov

I Danmark er det tilladt for alle, uanset deres religiøse tilhørsforhold, at blive begravet på en dansk kirkegård. Dette er også tilfældet i Gribskov.

Søborg Kirkegård: Kirkegården ligger i forbindelse med Søborg Kirke, og har traditionelle gravsteder for både kister og urner, fællesgravsteder for kister og urner, samt anonym plæne for urner.

Læs mere Læs mindre