DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Hillerød

Ring hele døgnet

Nordre Jernbanevej 37, Hillerød (kun aftalte tidspunkter, ingen uanmeldte besøg)
Døgnåbent 78 70 63 63

Vi hjælper dig med at arrangere begravelser i Hillerød

Det at arrangerer og planlægge en begravelse sammen handler meget om tillid og værdier. Nedenfor kan du læse om vores rådgivere og selv være med til at vælge, hvem du gerne vil samarbejde med omkring din afsked. Ring til os på 78 70 63 63.

Velkommen til Lavendla Bedemand Hillerød

Vi er en professionel bedemandsforretning med mange års erfaring og lokalkendskab til Hillerød. Derfor kan vi hjælpe pårørende med at arrangere lige præcis den begravelse, som I ønsker. Om det er en kirkelig eller borgerlig begravelse, kombinerer vi vores ekspertise og empati, lytter til jeres ønsker og efterkommer den om muligt ned til mindste detalje.

bedemand møde Hillerød

 

Om Lavendla Begravelsesforretning Hillerød

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende i at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Lydhørhed og mod, kvalitet og kreativitet. Det er Lavendla!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker.

Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Hillerød?

En begravelse/bisættelse i Hillerød kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten. Se priseksempler.

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer.

Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Se dine lokale rådgivere her.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder.

Forskellige typer begravelser

Begravelser varierer fra både religion og lokale traditioner. Lavendla har omfattende erfaring med alle typer begravelser, og vi arrangerer den type begravelse, du ønsker.

Begravelse i Hillerød

Lavendla Bedemand arrangerer kirkelige og borgerlige begravelser over hele Hillerød. Vi har stort lokalkendskab til området og kan derfor hjælpe med at planlægge en borgerlig eller kirkelig begavelse, som passer til jeres ønsker.

Læs mere Læs mindre

Kirkelig begravelse i Hillerød

Der findes i dag 10 kirker i Hillerød og omegn, som borgere kan blive begravet eller bisat fra. Lavendla Bedemand Hillerød hjælper jer med at tage kontakt til den præst og kirke i Hillerød, hvor I ønsker at afholde begravelsen. To af de hyppigt brugte kirker i Hillerød i forbindelse med begravelse er Hillerød Kirke og Præstevang Kirke.

Hillerød kirke

Hillerød Kirke i sin oprindelige form var en trækirke, der blæste omkuld i 1624. Det skulle tage over 350 år, før man fik etableret en ny kirke på stedet. I 1987 blev den indviet, og siden da har den været hyppigt brugt i forbindelse med begravelse i Hillerød. Inde i kirken er det 12-armede kors et symbol på de 12 apostle, som går igen i meget af inventaret som for eksempel det store alterkors og på altersølvet. Lavendla Bedemand Hillerød er behjælpelig med at arrangere begravelse i Hillerød Kirke, som har plads til 325 siddende personer. Der er parkering i P-huset over for kirken på den modsatte side af Østergade eller på taget af Østergade (max 1 time).

Præstevang Kirke

Præstevang kirke i Hillerød blev indviet i 1962 og har plads til 300-350 siddende gæster. Kirken er designet af Holger Jensen, der var kendt som de små kirkers arkitekt og som har stået bag flest kirker i nyere tid. Han var kendt for at bygge små, funktionelle og fleksible kirker, hvilket den murstensgule bygning også bærer præg af. Kirkerummet er skabt i varme materialer af gule mursten og fyrretræ, som giver en varm stemning. Kirken har en stor parkeringsplads bag ved bygningen, og ældre og gangbesværede kan benytte kirkebilen. Ved dødsfald kan Lavendla Bedemand Hillerød hjælpe pårørende med at arrangere begravelse fra Præstevang Kirke ved at tage kontakt til kirke og præst. 

Læs mere Læs mindre

Borgerlig begravelse i Hillerød

Lavendla Bedemand Hillerød hjælper pårørende med at arrangere borgerlige begravelser efter ønske. Vi kan for eksempel hjælpe med at arrangere katolske ceremonier, muslimsk begravelse, ikke-religiøs begravelse og jødisk begravelse i Hillerød.

Begravelse fra Kapel

Lavendla Bedemand Hillerød hjælper med at arrangere borgerlige begravelser fra et af de to kapeller i byen, Nyhuse Kapel og Skanse Kapel. Nyhuse Kapel ligger i forbindelse med Nyhuse Kirkegård på Kapelvej og har plads til 150 personer. Der er adgang til anlæg til afspilning af CD’er, SD-kort og USB-stik samt orgel, men orgel må kun bruges af konservatorieudannede organister. Der er teleslynge i kapellet, ligesom dårligt gående og kørestolsbrugere kan sættes af foran kapellet i Frederiksværksgade.

Skansekapellet ligger på Skansegade og har ligeledes plads til 150 personer. Der findes orgel, som må betjenes af konservatorieuddannede organister, balkon til kor samt anlæg til CD’er, SD-kort, USB-stik samt standard 3,5 mm minijackstik. Der er teleslynge og dårligt gående og kørestolsbrugere kan sættes af foran kapellet og bruge liften. Ved siden af Skansekapellet ligger Hillerød krematorie. 

Muslimsk begravelse

Lavendla Bedemand Hillerød kan hjælpe jer ved muslimske begravelser. Vi har erfaringen og kompetencerne til at arrangere begravelse af muslimer og kender til de islamiske skikke med afvaskning, begravelse i kiste og påklædning i hvidt ligklæde. Vi hjælper desuden med alle de praktiske ting som bestilling af rustvogn mellem moske og kapel alt efter, hvor I ønsker, at det religiøse ritual skal finde sted. Begravelsen kan foregå på Den muslimske gravplads i Brøndby eller på en afdeling på en af de lokale kirkegårde i Hillerød.

Læs mere Læs mindre

Begravelsesplads på Hillerød kirkegård

Der findes tre kirkegårde i Hillerød, hvorfra borgere kan blive begravet. Hillerød Kirkegård ligger i forlængelse af Hillerød Kirke midt i byen og ikke så langt fra Hillerød Station. Her ligger blandt andet gravsteder med forskellige kendte personer i byen og frihedskæmpere. Nyhuse kirkegård ligger 20 minutters gang fra Hillerød station og har flere kendte danskere liggende, mens Skansekirkegården er den største af de tre kirkegårde og beliggende tæt på Hillerød Hospital ca. en halv times gang fra stationen.

Læs mere Læs mindre