78 70 63 63 Døgnåbent

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Hjørring

Har du brug for hjælp, så ring til os på 78 70 63 63 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Velkommen til Lavendla, bedemand Hjørring

Lavendla Begravelse Hjørring giver tryghed og overblik i hele begravelsesprocessen. Vores erfarne bedemænd, eller begravelsesrådgivere som vi kalder det, kan arrangere begravelser i Hjørring uanset hvor og hjælpe med alle opgaver i forbindelse med begravelser og bisættelser. Vi står også klar til at besvare de mange spørgsmål der opstår i forbindelse med processen.

Lavendla i Hjørring har øje for at planlægge en fin og personlig afsked. Vi kan hjælpe med alle de opgaver, en bedemand normalt hjælper med- og mere til! Vi lytter og bistår med rådgivning, sparring og praktiske gøremål, så I får sagt det farvel I ønsker helt ned til mindste detalje.

Vi skaber trygge rammer. I får en personlig kontaktperson, så I altid møder et velkendt ansigt, som er godt inde i jeres situation og behov.

Bedemand møde

Om Lavendla Begravelse Hjørring

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker. Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Hjørring?

En begravelse/bisættelse i Hjørring kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

  • Begravelse fra 13.510,-
  • Bisættelse fra 11.510,-
  • Askespredning fra 9.720,-
  • Bisættelse uden ceremoni fra 8,925,-

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse, bisættelse eller askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den type begravelse, du ønsker.

Begravelser i Hjørring

Lavendla Bedemand Hjørring tilbyder flere forskellige løsninger for begravelse i Hjørring Kommune. Der kan være mange forskellige hensyn at tage ved en begravelse. Men hvad enten I ønsker en traditionel begravelse, bisættelse eller en alternativ begravelse, så har vores bedemænd erfaringen til at sikre at alle ønsker bliver hørt.

Kirkelige Begravelser i Hjørring

Såfremt I ønsker at arrangere en kirkelig begravelse, vil den blive foretaget i en af folkekirkerne i Hjørring, og ceremonien vil blive varetaget af en præst fra den danske folkekirke. I Hjørring Kommune findes der 47 folkekirker.

Sct. Catharinæ Kirke

Sct. Catharinæ Kirke er Hjørrings hovedkirke. Dens historie rækker tilbage til middelalderen, og arkæologer har dateret kirken til cirka år 1250. Ligesom mange af de andre gamle middelalderkirker har Sct. Catharinæ også været ombygget af flere omgange, senest i 1926. Selvom kirkens i dag er protestantisk, er den viet til den katolske helgen Sankt Catharina. Ifølge legenden var Catharina en kongedatter fra Cypern, som døde martyrdøden. Hun er helgen for mennesker i sorg eller nød.

Sct. Hans Kirke

Ligesom Sct. Catharinæ og Sct. Olai ligger Sct. Hans Kirke tæt på bymidten i Hjørring. Kirken blev opført i 1200tallet og var dengang viet til Johannes Døberen. Efter religionskrigene i 1550-1650 lykkedes det Sct. Hans Kirke at undgå nedrivning, da den blev indlemmet som lutheransk kirke for det omkringliggende landsogn. Kirken fremstår i dag meget lig, hvordan den ville have set ud i 1200tallet, og giver således en atmosfære af noget ældre end mange af de kirker, som har fået gennemført omfattende ombygninger igennem årene.

Sct. Olai Kirke

Sct. Olai Kirke er bygget i 1200tallet og ligger ligeledes centralt i Hjørring. Kirken er bygget på en bakke, og visse gamle detaljer vidner om, at kirken muligvis har været bygget på et endnu ældre norrønt helligt sted. Kirken er viet til Olav den Hellige, som var Norges konge fra 1015 til 1028, og som blev helgenkåret i 1031 efter at adskillige kristne havde oplevet undere ved hans grav.

Borgerlige Begravelser i Hjørring

Ønskes der ikke en kirkelig begravelse kan Lavendla Bedemand Hjørring tilbyde forskellige borgerlige begravelsesløsninger. Vi kan hjælpe med begravelser, der tilgodeser andre religiøse forhold samt ateistiske begravelser.

Kapellet ved Hjørring Kirkegård: Vælger du en borgerlig begravelse eller bisættelse vil det foregå fra kapellet ved Hjørring kirkegård. Kapellet må bruges af alle, uanset deres religiøse overbevisning. Det er desuden muligt at få opsat specialpynt i kapellet, såfremt man måtte ønske dette.

Begravelsesplads i Hjørring

Hjørring Kirkegård: Hjørring Kirkegård ligger 700meter fra Sct. Catharinæ Kirke og kan tilgås via Aldershøjsvej. Kirkegården tilbyder traditionelle gravsteder for både kiste og urne og gravsted på fællesplæne både med og uden plade.