DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Hjørring

Vi hjælper dig med at arrangere begravelser i Hjørring

Det at arrangerer og planlægge en begravelse sammen handler meget om tillid og værdier. Nedenfor kan du læse om vores rådgivere og selv være med til at vælge, hvem du gerne vil samarbejde med omkring din afsked. Ring til os på 78 70 63 63.

Lavendla Begravelsesforretning Hjørring

Når man skal arrangere en begravelse eller bisættelse er der mange ting at tage hensyn til. Man skal ikke blot have styr på praktiske ting, såsom valg af begravelsesmetode, valg af kirke og så videre. En stor del af håndteringen af et dødsfald er også kommunikation med lokale og nationale myndigheder, foreninger og banker. Disse ting kan være en jungle at finde rundt i, og derfor vælger de fleste at benytte en bedemand.

Lavendla Bedemand Hjørring er specialuddannet til at håndtere de praktiske og juridiske ting, som skal gøres når en person afgår ved døden. Vores bedemænd er erfarne indenfor bedemandsfaget og har indgående kendskab til de juridiske aspekter samt, hvordan man får afviklet den afdødes liv på rette vis.

Lavendla Bedemand Hjørring er ikke blot til stede, når der skal foretages praktiske ting. Vores erfaring indenfor bedemandsfaget har gjort, at vi går professionelt til værks, men også har stor forståelse for de personlige problemstillinger, som kan følge når et familiemedlem eller en nær ven afgår ved døden. Vi sørger for at danne os et billede af den afdødes liv, og vi lytter aktivt til ønsker og behov fra de pårørende. På den måde sikrer vi, at vi får arrangeret den rigtige begravelse eller bisættelse for alle vores kunder.

Vi ved, at hverdagen sjældent passer med traditionelle mødeformer og mødetider. Derfor tilbyder Lavendla Bedemand Hjørring fysiske møder, online videomøder og telefonmøder både indenfor almindelige åbningstider og udenfor. På den måde håber vi, at vi kan gøre det svære lidt lettere.

 

Bedemand møde Hjørring

Om Lavendla Begravelsesforretning Hjørring

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende i at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Lydhørhed og mod, kvalitet og kreativitet. Det er Lavendla!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker.

Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Hjørring?

En begravelse/bisættelse i Hjørring kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten. Se priseksempler.

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer.

Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Se dine lokale rådgivere her.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder.

Forskellige typer begravelser

Begravelser varierer fra både religion og lokale traditioner. Lavendla har omfattende erfaring med alle typer begravelser, og vi arrangerer den type begravelse, du ønsker.

Begravelser i Hjørring

Lavendla Bedemand Hjørring tilbyder flere forskellige løsninger for begravelse i Hjørring Kommune. Der kan være mange forskellige hensyn at tage ved en begravelse. Men hvad enten I ønsker en traditionel begravelse, bisættelse eller en alternativ begravelse, så har vores bedemænd erfaringen til at sikre at alle ønsker bliver hørt.

Læs mere Læs mindre

Kirkelige Begravelser i Hjørring

Såfremt I ønsker at arrangere en kirkelig begravelse, vil den blive foretaget i en af folkekirkerne i Hjørring, og ceremonien vil blive varetaget af en præst fra den danske folkekirke. I Hjørring Kommune findes der 47 folkekirker.

Sct. Catharinæ Kirke

Sct. Catharinæ Kirke er Hjørrings hovedkirke. Dens historie rækker tilbage til middelalderen, og arkæologer har dateret kirken til cirka år 1250. Ligesom mange af de andre gamle middelalderkirker har Sct. Catharinæ også været ombygget af flere omgange, senest i 1926. Selvom kirkens i dag er protestantisk, er den viet til den katolske helgen Sankt Catharina. Ifølge legenden var Catharina en kongedatter fra Cypern, som døde martyrdøden. Hun er helgen for mennesker i sorg eller nød.

Sct. Hans Kirke

Ligesom Sct. Catharinæ og Sct. Olai ligger Sct. Hans Kirke tæt på bymidten i Hjørring. Kirken blev opført i 1200tallet og var dengang viet til Johannes Døberen. Efter religionskrigene i 1550-1650 lykkedes det Sct. Hans Kirke at undgå nedrivning, da den blev indlemmet som lutheransk kirke for det omkringliggende landsogn. Kirken fremstår i dag meget lig, hvordan den ville have set ud i 1200tallet, og giver således en atmosfære af noget ældre end mange af de kirker, som har fået gennemført omfattende ombygninger igennem årene.

Sct. Olai Kirke

Sct. Olai Kirke er bygget i 1200tallet og ligger ligeledes centralt i Hjørring. Kirken er bygget på en bakke, og visse gamle detaljer vidner om, at kirken muligvis har været bygget på et endnu ældre norrønt helligt sted. Kirken er viet til Olav den Hellige, som var Norges konge fra 1015 til 1028, og som blev helgenkåret i 1031 efter at adskillige kristne havde oplevet undere ved hans grav.

Læs mere Læs mindre

Borgerlige Begravelser i Hjørring

Ønskes der ikke en kirkelig begravelse kan Lavendla Bedemand Hjørring tilbyde forskellige borgerlige begravelsesløsninger. Vi kan hjælpe med begravelser, der tilgodeser andre religiøse forhold samt ateistiske begravelser.

Kapellet ved Hjørring Kirkegård: Vælger du en borgerlig begravelse eller bisættelse vil det foregå fra kapellet ved Hjørring kirkegård. Kapellet må bruges af alle, uanset deres religiøse overbevisning. Det er desuden muligt at få opsat specialpynt i kapellet, såfremt man måtte ønske dette.

Læs mere Læs mindre

Begravelsesplads i Hjørring

Hjørring Kirkegård: Hjørring Kirkegård ligger 700meter fra Sct. Catharinæ Kirke og kan tilgås via Aldershøjsvej. Kirkegården tilbyder traditionelle gravsteder for både kiste og urne og gravsted på fællesplæne både med og uden plade.

Læs mere Læs mindre