DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Hørning

Vi hjælper dig med at arrangere begravelser i Hørning

Det at arrangerer og planlægge en begravelse sammen handler meget om tillid og værdier. Nedenfor kan du læse om vores rådgivere og selv være med til at vælge, hvem du gerne vil samarbejde med omkring din afsked. Ring til os på 78 70 63 63.

Lavendla Begravelsesforretning Hørning

Begravelsesplanlægning kan være svært, hvis man står med det alene. Der skal træffes en masse beslutninger, som de færreste pårørende har taget stilling til på forhånd. Samtidig med dette, skal det også ske indenfor et relativt begrænset tidsrum, hvilket kan være stressende. Af samme grund vælger mange at hyre en bedemand, som kan hjælpe til undervejs.

Hos Lavendla bedemand Hørning tilbyder vi hjælp til praktiske, juridiske og personlige spørgsmål og gøremål. Vores begravelsesrådgivere er særligt uddannet indenfor den gældende jura på området, og kan således assistere, når boet skal gøres op efter selve begravelsen.

Vi ved, at omstændighederne omkring en begravelse kan være svære. Derfor tilbyder vi fleksible mødeformer og mødetidspunkter til vores kunder. Hos os, kan I booke almindelige fysiske møder, online videomøder eller telefonmøder – både indenfor og udenfor normale kontoråbningstider.

Bedemand møde Hørning

Om Lavendla Begravelsesforretning Hørning

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende i at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Lydhørhed og mod, kvalitet og kreativitet. Det er Lavendla!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker.

Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Hørning?

En begravelse/bisættelse i Hørning kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten. Se priseksempler.

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer.

Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Se dine lokale rådgivere her.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder.

Forskellige typer begravelser

Begravelser varierer fra både religion og lokale traditioner. Lavendla har omfattende erfaring med alle typer begravelser, og vi arrangerer den type begravelse, du ønsker.

Begravelser i Hørning

Lavendla Bedemand i Hørning hjælper jer med at arrangere den type begravelse I ønsker – hvad enten det er en kirkelig eller borgerlig begravelse.

Læs mere Læs mindre

Kirkelige Begravelser i Hørning

Kirkelige begravelser er ofte meget traditionsrige, og det som langt de fleste medlemmer af folkekirken vælger.

Hørning Kirke: Kirken er fra 1100-tallet og er derfor blandt de ældre danske kirker. Selvom kirken gennem årene er blevet ombygget og renoveret af flere omgange, så er der stadig træk fra den ældste kirke i skibet og koret. Dengang var der ikke andet til kirken. I højmiddelalderen, omkring 1400-tallet, blev tårnet og våbenhuset tilføjet til Hørning Kirke. Derudover blev også træloftet udskiftet med gotiske krydsribbehvælvinger, der var typiske for den danske middelalderstil. I 1756 blev murværket renoveret, og et solur med Frederik V’s monogram blev opsat på våbenhuset, som stadig hænger der i dag. Kirken ligger 550meter til fods fra Hørning Station. Kommer man i bil, kan man køre via Nørre Alle, hvor der også er gode parkeringsmuligheder.

Læs mere Læs mindre

Borgerlige Begravelser i Hørning

Såfremt der ikke ønskes en kirkelig begravelse eller bisættelse kan I få arrangeret en borgerlig begravelse. En borgerlig begravelse/bisættelse vil ske fra kapellet ved Hørning Kirkegård.

Læs mere Læs mindre

Begravelsesplads i Hørning

I Danmark er det tilladt for alle, uanset deres religiøse tilhørsforhold, at blive begravet på en dansk kirkegård. Det samme er gældende i Hørning.

Hørning Kirkegård: Kirkegården ligger på samme lokation som kirken og omkranser Hørning Kirke. På kirkegården kan man få mange forskellige gravpladser. Man kan få kistegravpladser med hæk, anonym plænegravplads for kiste, kistegravplads med plade i græs, urnegravplads med hæk, urnegravplads på anonym græsplæne og urnegravplads med plade i græs. Der er desuden også mulighed for fællesgravpladser for to personer. Man kommer til Hørning Kirkegård på samme måde, som man kommer til Hørning Kirke.

Læs mere Læs mindre