52 51 30 44 Døgnåbent

DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Ishøj

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Ishøj

Har du brug for hjælp, så ring til os på 52 51 30 44 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Velkommen til Lavendla Bedemand Ishøj 

Velkommen til Lavendla Bedemand i Ishøj. Vi gør alt for at hjælpe jer igennem en svær tid som pårørende i forbindelse med dødsfald og begravelse. Vi har flere års praktisk og erfaring, så I får en kompetent og vidende bedemand. 

Rådgivning og planlægning af begravelser. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med forslag til, hvordan I kan planlægge en personlig begravelse for afdøde. Vi står ved jeres side og hjælper med planlægningen af begravelsen og de praktiske opgaver som bestilling af blomster, valg af salmer, kontakt til kirken osv.

Empatisk kontakt og støtte. Hos Lavendla Bedemand Ishøj får I en personlig rådgiver, som kender jer og gør en svær tid til den bedst mulige oplevelse under omstændighederne. 

Mangfoldighed og efterlevelse af ønsker. Vi har et team af dygtige og empatiske medarbejdere, som hjælper med planlægningen af begravelser inden for alle trosretninger og traditioner. Om I ønsker en borgerlig begravelse, en kirkelig begravelse eller en muslimsk begravelse, så kan vi hjælpe jer.

Fleksibilitet. I kan selv vælge, hvordan I foretrækker at kontakte os. Vi er tilgængelige pr. telefon, mail eller til et personligt møde.

Bedemand møde Ishøj

Om Lavendla Begravelse Ishøj

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Ishøj hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Ishøj?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 11.940 kr, med begravelseshjælp.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 14.135 kr, med begravelseshjælp.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 52 51 30 44 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

 • Afdødes CPR.nr.
 • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Ishøj.

Ring til os på 52 51 30 44 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 52 51 30 44.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

 • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
 • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
 • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 52 51 30 44

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 52 51 30 44

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Begravelse i Ishøj

Lavendla Bedemand hjælper familier med at arrangere kirkelige og borgerlige begravelser overalt i Ishøj.

Kirkelig begravelse i Ishøj

Der findes i dag to kirker i Ishøj, som borgere kan blive begravet eller bisat fra. Lavendla Bedemand Ishøj hjælper jer med at kontakte den præst og kirke i Ishøj, hvor I ønsker at afholde begravelsen. To af de mest brugte kirker i Ishøj er Vejleå Kirke og Ishøj Kirke.

Vejleå Kirke

Vejleå Kirke i Ishøj er en moderne og lidt utraditionel kirke, som blev opført i 1996-97. Kirken består af de traditionelle grundelementer som skib, kor og tårn, våbenhus samt et kapel i stueetagen. Skibet er formet som to kuber med tag og seks store triangulære vinduer udsmykket med glasmosaikker. Koret er en halvcirkel med et flat tag, og hele bygningen er holdt i hvide og gråsorte nuancer. Kirkeskibet er hvidmalet og udstyret med moderne bænkerækker i lyst træ. Vejleå Kirke ligger centralt i Ishøj og knapt 700 meters gang fra Ishøj Station. Der kan parkeres ved kirken eller ved Ishøj Store Torv i omkring samme afstand. Hvis I ønsker at holde en kirkelig begravelse for afdøde, kan Lavendla Bedemand Ishøj være behjælpelige med at kontakte kirken og aftale et tidspunkt for begravelsen.

 

Ishøj Kirke

Ishøj Kirke er Ishøjs ”gamle” kirke, som blev opført helt tilbage i 1100-tallet. Den oprindelige kirke blev bygget i kridtstenskvadre, og våbenhus og kirketårn blev tilføjet senere i middelalderen og er i røde mursten i nygotisk stil. Kirkerummet har hvide lofter og hvælvinger, rødbrunt flisegulv samt beige-turkise bænkerækker, hvor der kan sidde 102 personer. Kirken ligger i Ishøj Landsby ca. fem kilometer uden for Ishøj by, og dermed også langt fra den nærmeste station. Dog kører der bus fra stationen og lige til døren. Der kan parkeres foran kirken ved Ishøj Bygade nr. 83 eller ved parkeringspladsen ved kirkegården. 

Borgerlig begravelse i Ishøj

Lavendla Bedemand Ishøj hjælper pårørende med at arrangere borgerlige begravelser. Vi kan for eksempel hjælpe med at arrangere katolske ceremonier, muslimske begravelser, ikke-religiøse begravelser og jødiske begravelser.

Borgerlig begravelse i Ishøj fra Køge Kapel

Hvis afdøde har ønsket en borgerlig begravelse, kan det blandt andet foregå i det nærliggende Køge Kapel, som ligger på Parkvej i Køge, det tidligere Køge Krematorium. Her kan der både afholdes ikke-kirkelige bisættelser og anden form for borgerlig begravelse.  

Muslimsk begravelse i Ishøj

Ishøj ligger tæt på Brøndby, hvor Danmarks første muslimske gravplads, som ikke ligger i forlængelse af en kristen kirkegård, blev opført i 2006. Området her dækker ca. 50.000 m2. Lavendla Bedemand Ishøj hjælper muslimske familier med at arrangere islamiske begravelser i overensstemmelse med islamisk skik og tro, så familien kan tage en værdig afsked med afdøde.

Begravelsesplads i Ishøj

Lavendla Bedemand Ishøj hjælper familier med at arrangere den type begravelsesplads, som afdøde og familier ønsker. På Ishøj Kirkegård kan afdøde blive begravet på følgende typer gravsteder:

 • 1 kisteplads på traditionelt gravsted
 • 2 kistepladser på traditionelt gravsted
 • 1 kisteplads i græs
 • 2 kistepladser i græs
 • 1 traditionelt urnegravsted
 • 1 urnegravsted i græs
 • Anonym askefællesgrav