Din nærmeste rådgiver

Lavendla Begravelsesforretning Kerteminde

Lavendla Begravelsesforretning Kerteminde

Når du skal arrangere en begravelse, er der mange praktiske og personlige valg, som skal træffes. Skal det være en traditionel kirkelig begravelse? Skal det være en bisættelse? Eller skal det være en borgerlig begravelse? Derudover er der mange andre praktiske ting at holde styr på såsom opgørelse af boet, kommunikation med offentlige instanser mm.

Hos Lavendla Bedemand Kerteminde er det vores fornemmeste opgave at sørge for disse ting går så let for dig, som det er muligt. Vores bedemænd yder professionel assistance til de praktiske gøremål og medmenneskelig lydhørighed overfor de personlige spørgsmål. Vi sørger for at alle interesser bliver hørt, og at afskeden med jeres kære bliver udført præcis efter jeres ønsker.

Vi ved at omstændighederne omkring en begravelse kan være stressende for de pårørende. Derfor gør vi vores bedste for at tilpasse os jeres behov. Vi tilbyder derfor at møde jer både ansigt til ansigt, over telefonen eller virtuelt via videomøder. Vi planlægger møderne efter jeres tidsskema således, at I ikke skal føle jer bundet af strikse åbningstider.

Bedemand møde Kerteminde

 

Vi hjælper dig med at arrangere begravelser i Kerteminde

Om Lavendla Begravelsesforretning Kerteminde

Lavendla begravelsesforretning i Kerteminde tager ansvar for alle detaljerne ved begravelsen. Vor bedemand fungerer som din kontakt igennem hele processen. Vi ved, hvor turbulent og krævende det kan være at miste en pårørende. Derfor gør vi alt, hvad vi kan, for at tilpasse os netop dine frie tidspunkter, så hverdagen kan gå op. På den måde kan vi gøre det svære lidt lettere.

Vores rådgivere findes i hele landet, og gør deres bedste for at tilbyde tider, der passer ind i din hverdag. Mange foretrækker at mødes eller at snakke om aftenen, når børnene er lagt i seng, eller i weekenden, hvor hverdagen er sat på pause. Ønsker du, at vi mødes fysisk, vil det foregå tæt på dig, da vores kunder altid er centrum for vores virke.

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker.

Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt.

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer.

Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Se dine lokale rådgivere her.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Kerteminde?

En begravelse/bisættelse i Kerteminde kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder.

Forskellige typer begravelser

Begravelser varierer fra både religion og lokale traditioner. Lavendla har omfattende erfaring med alle typer begravelser, og vi arrangerer den type begravelse, du ønsker.

Begravelse Kerteminde

Lavendla Bedemand i Kerteminde hjælper jer med at arrangere den type begravelse I ønsker – hvad enten det er en kirkelig eller borgerlig begravelse.

Læs mere Læs mindre

Kirkelige begravelser i Kerteminde

I Kerteminde-Drigstrup sogn ligger der to kirker: Skt. Laurentii Kirke og Drigstrup Kirke.

Skt. Laurentii Kirke: Kirken ligger centralt i Kerteminde, kun få hundrede meter fra vandet. Den nuværende kirke er fra 1476, men er placeret på samme lokation som den tidligere kirke fra 1350. Før reformationen var Skt. Laurentii kirken katolsk, hvor den lokale helgen var Skt. Laurentinius – de fattiges og brandvæsenets helgen.

Drigstrup Kirke: Kirken ligger i den lille landsby Drigstrup tre kilometer nordvest for Kerteminde. Drigstrup kirke blev opført i 1200tallet og var dengang viet til Skt. Nikolaus – søfolkenes helgen. Kirken skulle antageligt være bygget ovenpå et gammelt helligsted.

Læs mere Læs mindre

Borgerlige begravelser i Kerteminde

Såfremt der ikke ønskes en kirkelig begravelse eller bisættelse kan I få arrangeret en borgerlig begravelse. En borgerlig begravelse/bisættelse vil ske fra kapellet ved den ny kirkegård i Kerteminde.

Læs mere Læs mindre

Begravelsesplads i Kerteminde

Kerteminde Gl. Kirkegård blev taget i brug i 1800 tallet og var dengang anlagt lige udenfor bygrænsen. I dag ligger den meget centralt, kun en kort gåtur fra Skt. Laurentii Kirke.

Kerteminde Ny Kirkegård blev taget i brug i 1931. Du finder den på Kirkegårds Allé centralt i Kerteminde.

Drigstrup Kirkegård ligger sammen med Drigstrup Kirke. Du finder kommer dertil via Hans Schacksvej og Drigstrupvej.

Læs mere Læs mindre