DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Lejre

Lavendla Begravelsesforretning Lejre

Når et menneske dør, skal en række processer sættes i gang. Den afdøde skal meldes bortgået på borger.dk, der skal arrangeres begravelse eller bisættelse, samt inviteres gæster til ceremonien, og boet skal gøres op og arven fordeles. Det kan være en stor og uoverskuelig mundfuld for pårørende at stå for alt dette selv. Derfor vælger mange at hyre en bedemand, som kan hjælpe til undervejs.

Hos Lavendla bedemand Lejre tilbyder vi hjælp til praktiske, juridiske og personlige spørgsmål og gøremål. Vores begravelsesrådgivere har stor erfaring indenfor bedemandsfaget og kender til alle muligheder og begrænsninger indenfor begravelsesplanlægningen. Derudover er vores begravelsesrådgivere også særligt uddannet indenfor den gældende jura på området, og kan således assistere, når boet skal gøres op og arven fordeles.

Vi ved, at tiden omkring en begravelsesplanlægning kan være knap. Derfor tilbyder vi fleksible mødeformer og mødetidspunkter. Hos os, kan I booke almindelige fysiske møder, online videomøder og telefonmøder – både indenfor og udenfor normale kontoråbningstider. På den måde håber vi, at vi kan gøre det svære lidt lettere.

bedemand møde Lejre

 

Vi hjælper dig med at arrangere begravelser i Lejre

Om Lavendla Begravelsesforretning Lejre

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende i at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Lydhørhed og mod, kvalitet og kreativitet. Det er Lavendla!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker.

Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt.

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer.

Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Se dine lokale rådgivere her.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Lejre?

En begravelse/bisættelse i Lejre kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder.

Forskellige typer begravelser

Begravelser varierer fra både religion og lokale traditioner. Lavendla har omfattende erfaring med alle typer begravelser, og vi arrangerer den type begravelse, du ønsker.

Begravelse Lejre

Lavendla Bedemand i Lejre hjælper jer med at arrangere den type begravelse I ønsker – hvad enten det er en kirkelig eller borgerlig begravelse.

Læs mere Læs mindre

Kirkelige Begravelser i Lejre

Kirkelige begravelser er ofte meget traditionsrige, og det som langt de fleste medlemmer af folkekirken vælger.

Allerslev Kirke: Kirken er fra omkring 1200-tallet og var dengang bygget i romansk stil. Store dele af den romanske bygning konstruktion består af grønsandskalk og frådsten. Tidligere havde kirken et træloft, men dette ændrede sig i 1400-tallet, da træloftet blev udskiftet med et krydshvælv. Generelt skete der store forandringer på kirken i løbet af middelalderen, hvor den blev moderniseret efter datidens gotiske byggestil. Tårnet blev tilføjet i 1500-tallet. Alle mure, og også tårnet, er bygget i særlige tykke sammensætninger, der er ukarakteristiske for danske kirker. Hvorfor dette er tilfældet, melder historien dog ikke noget om. Efter reformationen blev Allerslev kirke annekteret til Osted. Herefter skiftede den hænder et par gange, før den i 1967 overgik til selveje. Allerslev Kirke ligger 900meter til fods fra Lejre Station. Den kan nås i bil via Lejrevej, og der er gode parkeringsfaciliteter ved kirken.

Læs mere Læs mindre

Borgerlige Begravelser i Lejre

Såfremt der ikke ønskes en kirkelig begravelse eller bisættelse kan I få arrangeret en borgerlig begravelse. En borgerlig begravelse/bisættelse vil ske fra kapellet ved Allerslev Kirkegård.

Læs mere Læs mindre

Begravelsesplads i Lejre

Allerslev Kirkegård: Kirkegården tilbyder traditionelle gravsteder for kister og urner, fællesgravsteder for kister og urner og anonym plæne for urner. Kirkegården ligger i forbindelse med Allerslev Kirke, og kan således nås til fods på 10 minutter fra Lejre Station, eller i bil via Lejrevej.

Læs mere Læs mindre