DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Lemvig

Lavendla Begravelsesforretning Lemvig

Når et menneske dør, skal der sættes en række processer i gang. Først skal dødsfaldet meldes på borger.dk. Dernæst skal planlægningen af en eventuel mindehøjtidelighed påbegyndes. Her vælges begravelsesform, kiste eller urne, lokation for begravelsen, og hvorvidt man ønsker at holde en mindehøjtidelighed i forbindelse med begravelsen. Til slut skal boet gøres op, og den afdødes aftaler afsluttes. Alt dette kan være en stor mundfuld, når man står som pårørende i en uvant situation. Derfor vælger mange at benytte en bedemand.

Hos Lavendla Bedemand Lemvig hjælper vi med planlægning og udførelse af begravelser og bisættelser. Derudover tilbyder vi også hjælp med de juridiske elementer af en begravelse. Vores bedemænd har mange års erfaring indenfor bedemandsfaget og kender til alle muligheder og begrænsninger. Vores bedemænd har ligeledes stor erfaring og viden om den gældende jura på området, og kan assistere med mange af de juridiske beslutninger, som skal træffes.

Det er vigtigt for os, at I får arrangeret netop den begravelse som I ønsker. Vi sikrer dette ved at sætte os grundigt ind i den afdøde persons liv og ønsker, samt jeres ønsker og behov til mindehøjtideligheden. Derudover har vi erfaret, at tiden for moderne mennesker ofte er presset – og særligt når det kommer til begravelser. Derfor tilbyder vi almindelige fysiske møder, online videomøder og telefonmøder – både indenfor og udenfor normale åbningstider. På den måde håber vi, at vi kan gøre det svære lidt lettere.

Bedemand møde Lemvig

Vi hjælper dig med at arrangere begravelser i Lemvig

Om Lavendla Begravelsesforretning Lemvig

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende i at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Lydhørhed og mod, kvalitet og kreativitet. Det er Lavendla!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker.

Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt.

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer.

Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Se dine lokale rådgivere her.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Lemvig?

En begravelse/bisættelse i Lemvig kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder.

Forskellige typer begravelser

Begravelser varierer fra både religion og lokale traditioner. Lavendla har omfattende erfaring med alle typer begravelser, og vi arrangerer den type begravelse, du ønsker.

Begravelse i Lemvig

Lavendla Bedemand i Lemvig hjælper jer med at arrangere den type begravelse I ønsker – hvad enten det er en kirkelig eller borgerlig begravelse.

Læs mere Læs mindre

Kirkelige Begravelser i Lemvig

Lemvig Kirke: Kirken er opført i 1200tallet i romansk stil, men er løbene blevet moderniseret efter tidens stil. Kirken var oprindeligt viet til Sankt Nicolaus, men i 1700tallet ændredes dette til Vor Frue. Kirken ligger centralt i Lemvig kun få hundrede meter fra havnen. Kommer I i bil, findes der gode parkeringsmuligheder på Engen Parkeringspladsen.

Læs mere Læs mindre

Borgerlige Begravelser i Lemvig

Såfremt der ikke ønskes en kirkelig begravelse eller bisættelse kan I få arrangeret en borgerlig begravelse. En borgerlig begravelse/bisættelse vil ske fra kapellet ved Lemvig Kirkegård.

Læs mere Læs mindre

Begravelsesplads i Lemvig

Lemvig Kirkegård: Kirkegården ligger 1km fra Lemvig Kirke og 350m fra Lemvig Station. Kirkegården tilbyder traditionelle gravsteder for kister og urner, plænegravsteder for urner og en ukendtes grav. På kirken ligger desuden byens kapel, der kan benyttes af alle – uanset deres religiøse tilhørsforhold.

Læs mere Læs mindre