Lundtofte Kirkegård blev indviet sammen med Lundtofte Kirke i 1921. Her kan afdøde blive begravet på de traditionelle gravsteder til kiste- og urnenedsættelse, som består af en eller flere gravpladser omkranset af tuja- eller bøgehæk. Derudover findes der fire forskellige afdelinger med urnegravsteder. Den ene afdeling er Birkelund 1 og 2, som ligger udlagt i græs i kirkegårdens nordøstlige og sydøstlige hjørner.
Den anden er Blomsterengen, som består af tre typer urnegravsteder: Buksbomgravstederne, som grundlæggende består af gravsteder med delvist stedsegrønt bunddække. Staudegravstederne, som har bund af stauder, løg m.m., og hvor der kun på sættes afskårne blomster og anbringes natursten med indhuggede bogstaver. Nogle af gravstederne er forbeholdt kister. Plænegravstederne, skal alle være ens med liggesten af rødlig granit med sandblæst overflade og indhuggede bogstaver. Der leveres en metalvase, som sættes i græsplænen, men derudover må der ikke plantes eller udsmykkes på plænen.
Den tredje afdeling er Knolds Gang, som har samme krav til urnegravstederne som plænegravstederne. Den sidste afdeling, Ved Kummen, er små gravsteder placeret ved blomsterkummen midt på kirkegården blomstrende buske i baggrunden.
Fælleskistegrave og fællesurnegrave er begge udlagt i græs, dog på forskellige steder, uden nummerering eller anden angivelse af, hvor kisten ligger, ligesom pårørende heller ikke får information om dens placering. Afskårne blomster og andet udsmykning kan lægges på den dertil indrettede blomsterplads for fælleskistegravpladsen, mens der ved fællesurnegravene er opført to kummer til samme formål.
Endelig er der urnehaverne, som er små gravsteder omgivet af lave takshække lave benved, eller lave bøgehække på tre sider.
Begravelse i Lyngby på andre kirkegårde
- Lyngby Parkkirkegård
- Sorgenfri Kirkegård