DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla begravelsesforretning Mariagerfjord

Vi hjælper dig med at arrangere begravelser i Mariagerfjord

Det at arrangerer og planlægge en begravelse sammen handler meget om tillid og værdier. Nedenfor kan du læse om vores rådgivere og selv være med til at vælge, hvem du gerne vil samarbejde med omkring din afsked. Ring til os på 78 70 63 63.

Lavendla Begravelsesforretning Mariagerfjord

Forskellige mennesker har forskellige ønsker for, hvordan en begravelse skal se ud. Derfor vægter vi hos Lavendla Bedemand Mariagerfjord kunden ønsker højest. Vi tror på, at du som kunde, skal have alle de muligheder til rådighed, som kan sikre den bedste begravelse.

Derfor uddanner vi vores bedemænd til at være lydhøre overfor dine ønsker og behov, samt at være praktisk dygtige. Vi ved, at planlægningen af en begravelse kan være stressende for de pårørende. Derfor tilbyder vi et væld af valgmuligheder og forskellige pakkeløsninger. For at imødekomme dig som kunde, giver vi kyndig vejledning og støtte til at træffe de rigtige valg.

Vi er fleksible med hensyn til mødeform og mødetidspunkt, da vi ved at omstændighederne omkring en begravelse kan være tumultariske. Derfor tilbyder vi både almindelige fysiske møder, videomøder og telefonmøder på det tidspunkt, der passer dig bedst. Derudover tilbyder vi hjælp til alle de praktiske ting, der følger med planlægningen af en begravelse, som eksempelvis: opgørelse af boet, kommunikation med offentlige instanser, kontakt til kirken mm.

Bedemand møde Mariagerfjord

Om Lavendla Begravelsesforretning Mariagerfjord

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende i at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Lydhørhed og mod, kvalitet og kreativitet. Det er Lavendla!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker.

Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Mariagerfjord?

En begravelse/bisættelse i Mariagerfjord kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten. Se priseksempler.

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer.

Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Se dine lokale rådgivere her.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder.

Forskellige typer begravelser

Begravelser varierer fra både religion og lokale traditioner. Lavendla har omfattende erfaring med alle typer begravelser, og vi arrangerer den type begravelse, du ønsker.

Begravelse Mariagerfjord

Lavendla Bedemand i Mariagerfjord hjælper jer med at arrangere den type begravelse du ønsker – hvad enten det er en kirkelig eller borgerlig begravelse.

Læs mere Læs mindre

Kirkelige begravelser ved Mariagerfjord

Alle medlemmer af Folkekirken kan blive begravet i en kirke i Danmark. Ved en kirkelig handling ved ceremonien blive varetaget af en dansk folkekirkepræst.

Mariagerfjord Kommune er inddelt i 34 sogne. Der er således mulighed for at foretaget begravelsen fra mange forskellige kirker – lige fra den større bykirke i Hobro til mindre landsbykirker i Skjellerup, Hørby eller Svenstrup.

Hobro Kirke er relativ ung og blev indviet i 1852. Kirken ligger centralt i Hobro, tæt ved vand og natur.

Skjellerup Kirke er en gammel middelalderkirke fra 1200tallet. Den ligger 6km fra Kirketerp og 6km fra Hobro. Skjellerup

Læs mere Læs mindre

Borgerlige begravelser ved Mariagerfjord

Såfremt der ikke ønskes en kirkelig begravelse eller bisættelse kan du få arrangeret en borgerlig begravelse. En borgerlig begravelse/bisættelse vil ske fra et af de mange kapeller i Mariagerfjord Kommune.

Læs mere Læs mindre

Begravelsesplads ved Mariagerfjord

Uanset om man er medlem af Folkekirken eller ej, er man i Danmark berettiget til at blive stedt til hvile på en af landets kirkegårde.

I Hobro by findes der to kirkegårde: Nordre Kirkegård og Sdr. Kirkegård. Begge er tilknyttet Hobro Kirke. Det er dog kun på Sdr. Kirkegård, at du finder et kapel.

Der findes desuden kirkegårde i forbindelse med mange af de mindre landsbykirker.

Læs mere Læs mindre