DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Middelfart

Vi hjælper dig med at arrangere begravelser i Middelfart

Det at arrangerer og planlægge en begravelse sammen handler meget om tillid og værdier. Nedenfor kan du læse om vores rådgivere og selv være med til at vælge, hvem du gerne vil samarbejde med omkring din afsked. Ring til os på 78 70 63 63.

Lavendla Begravelsesforretning Middelfart

Begravelser er ikke blot en personlig afsked, men også en praktisk begivenhed. Der er mange ting, man som pårørende skal arrangere og udvælge. Der skal vælges begravelsesform, der skal inviteres til begravelsen eller bisættelsen, der skal vælges lokation og der skal opgøres bo for den afdøde. Det kan være en stressende tid for pårørende, og derfor vælger de fleste at benytte en bedemand.

Hos Lavendla Bedemand Middelfart kan vi hjælpe med alle de praktiske og juridiske aspekter af en begravelse. Vores bedemænd har megen erfaring med arrangering af forskellige begravelsestyper og kan hjælpe med alt fra valg af kiste til booking af lokaler til gravøl. Derudover er vores bedemænd veluddannede indenfor de juridiske aspekter af et dødsfald, og kan hjælpe med kontakt til myndigheder og opgørelse af boet.

Vi ved, at der med et dødsfald følger en del stress. Derfor er vores bedemænd ikke blot erfarne i praktiske gøremål, men også specialiseret i medmenneskelighed og lydhørhed. Det er vigtigt for os, at de efterladte får den bedste mulige afsked med den afdøde, og derfor tilbyder vi vejledning til alle de svære valg, som skal træffes. Vi ved desuden, at familiers tidsplaner sjældent følger rigide kontoråbningstider. Derfor tilbyder vi mødetider udenfor traditionelle åbningstider og mødeformer, som har til hensigt at tilgodese de efterladte. I kan derfor booke fysiske møder, online videomøder og telefonmøder hos os. På den måde håber vi, at vi kan gøre det svære lidt lettere.

 

bedemand møde Middelfart

Om Lavendla Begravelsesforretning Middelfart

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende i at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Lydhørhed og mod, kvalitet og kreativitet. Det er Lavendla!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker.

Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Middelfart?

En begravelse/bisættelse i Middelfart kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten. Se priseksempler.

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer.

Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Se dine lokale rådgivere her.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder.

Forskellige typer begravelser

Begravelser varierer fra både religion og lokale traditioner. Lavendla har omfattende erfaring med alle typer begravelser, og vi arrangerer den type begravelse, du ønsker.

Begravelser i Middelfart

Lavendla Bedemand Middelfart tilbyder flere forskellige løsninger for begravelse i Middelfart Kommune. Der kan være mange forskellige hensyn at tage ved en begravelse. Men hvad enten I ønsker en traditionel begravelse, bisættelse eller en alternativ begravelse, så har vores bedemænd erfaringen til at sikre at alle ønsker bliver hørt.

Læs mere Læs mindre

Kirkelige Begravelser i Middelfart

Vælger i en kirkelig begravelse, vil ceremonien finde sted i en af kirkerne i Middelfart Sogn. Ritualet vil blive udført af en præst fra den danske folkekirke og følge de evangelisk-lutherske begravelsesritualer.

Skt. Nikolajs Kirke: Kirken blev bygget i 1200tallet, da Middelfart blev anerkendt som købstad, og derfor havde brug for en kirke. Oprindeligt var kirken bygget i romansk stil, men senere tilføjelser gad den sit gotiske præg, som stadig ses på kirken i dag. Kirken var i middelalderen tilegnet den katolske helgen Sankt Nikolaj, som var helgen for de søfarende. Kirken ligger på skrænten ovenfor Havnegade, hvor der er en smuk udsigt over Lillebælt med både den gamle Lillebæltsbro og den nye Lillebæltsbro.

Kauslunde Kirke: Kirken er fra 1200tallet og er bygget i romansk stil. Ligesom Skt. Nikolajs kirke blev Kauslunde kirke i 1400tallet ombygget i gotisk stil, hvilket præger kirkens udseende i dag. Kauslunde Kirke er en mindre landsbykirke, som ligger 6km fra Middelfart Station. Det er muligt at komme til kirken via lokalbanen, som holder på Kauslunde Station. Derudover er det let at komme til kirken via Hovedvejen og den nye motorvejsafkørsel i Middelfart øst.

Læs mere Læs mindre

Borgerlige Begravelser i Middelfart

Ønskes der ikke en kirkelig begravelse kan Lavendla Bedemand Middelfart tilbyde forskellige borgerlige begravelsesløsninger. Vi kan hjælpe med begravelser, der tilgodeser andre religiøse forhold samt ateistiske begravelser. En borgerlig begravelse adskiller sig fra en kirkelig begravelse ved, at ceremonien ikke finder sted i en kirke, men i et kapel eller anden lokation.

Læs mere Læs mindre

Begravelsesplads i Middelfart

Vestre Kirkegård: Kirkegården ligger tæt ved kirken og skoven med udsigt over Lillebælt. Vestre Kirkegård blev anlagt i midten af 1800tallet og fik en placering vest for byen. I dag er Middelfart by vokset, og kirkegården ligger derfor centralt i byen, kun ti-femten minutters gang fra banegården. På kirkegården er det muligt at få et traditionelt gravsted for både kister og urner. Du kommer til Vestre Kirkegård via Kongebrovej, som er forbundet til Brovejen.

Søndre Kirkegård: Kirkegården ligger en kort distance fra Vestre Kirkegård på Adlerhusvej. Kirkegården blev indviet i 1924, da Vestre Kirkegård blev for lille. I dag ligger Søndre Kirkegård lige på kanten til skoven og med Middelfart Stadion som nabo. På kirkegården er der muligheder for traditionelle gravsteder for kister og urner og plænegravsteder med og uden plade. Det er let at komme til Søndre Kirkegård via Adlerhusvej, som kan nås via Brovejen. Der er gode parkeringsmuligheder, og det tager kun ti minutter at gå ind til Middelfart Kirke og bymidten.

Læs mere Læs mindre